AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

17.01.2019

Ο καιρός μας

Δύο βράδια ήταν αρκετά για να βιώσουν όλοι οι συμπολίτες μας συνθήκες «πολέμου» με πυροβολισμούς που ακούγονταν μέχρι τις παρυφές των λόφων της πόλης των Μεγάρων.
Σύνηθες φαινόμενο οι πυροβολισμοί στον καταυλισμό των αθιγγάνων στο Βλυχό, όμως αυτό που βιώσαμε όλοι το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για βεντέτα οικογενειών αθιγγάνων, όπου η μία οικογένεια ενώ εδώ και δύο χρόνια είχε μετακομίσει σε καταυλισμό των Λιοσίων, επανήλθε «ενισχυμένη» στον καταυλισμό Βλυχό των Μεγάρων και όπως ήταν φυσικό… «άρχισαν τα όργανα», δηλαδή οι πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά τα αίτια της διαμάχης αλλά και της αναζωπύρωσης της βεντέτας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται αυτή κρατάει από παλιά.
Από την αστυνομία αντίδραση καμία, με το Α.Τ. Μεγάρων να έχει ρόλο «θεατή», αν αναλογιστούμε ότι ακόμα και σήμερα έχει δοθεί εντολή για να μεταφερθούν από τα Μέγαρα αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν στη φύλαξη υπουργού! Παρόλα αυτά όμως και όπως αναφέρθηκε από τοπικό μέσο καταγράφηκαν αρκετές κλήσεις στην άμεση δράση με αναφορές στους πυροβολισμούς, οι οποίοι ιδιαίτερα το βράδυ της 29ης Οκτώβρη ήταν πιο έντονοι. Όπως μάλιστα διέρρευσε από αστυνομικές πηγές το πρωί της 29ης Οκτωβρίου ομάδες της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στον καταυλισμό Βλυχό χωρίς όμως να υπάρξει κάποια προσαγωγή υπόπτου.
Δεν αποκλείεται εάν οι πυροβολισμοί συνεχιστούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής να προχωρήσει στην διενέργεια επιχειρησιακού σχεδίου ούτως ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην περιοχή του Βλυχού και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η σχετική μέριμνα για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Ανησυχία και στα σχολεία

Όπως ήταν φυσικό, ο φόβος ακόμη και για κάποια αδέσποτη σφαίρα, ήταν μεγάλος στα σχολεία που βρίσκονται περιμετρικά του καταυλισμού Βλυχό. Φόβος δίκαιος, αν αναλογιστούμε πως από παρόμοιο περιστατικό – πυροβολισμών – είχε βρει τραγικό θάνατο μαθητής σε σχολείο του Μενιδίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δάσκαλοι τόσο του 2ου δημοτικού σχολείου αλλά και οι καθηγητές του 1ου λυκείου Μεγάρων αλλά και του 1ου- 2ου γυμνασίου Μεγάρων, «φύλαξαν τα ρούχα τους» προτρέποντας τους μαθητές είτε να μην χρησιμοποιούν στο διάλλειμα το χώρο στο νότιο τμήμα του σχολείου είτε να παραμένουν στις τάξεις τους.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η κατάσταση είναι λίαν επιεικώς τραγική και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Μέγαρα, πόλη ανοχύρωτη…

Το κυριότερο όμως όλων, είναι πως η πάλαι ποτέ φιλήσυχη πόλη των Μεγάρων είναι πλέον ανοχύρωτη. Γιατί μπορεί η διοίκηση του δήμου να πέτυχε την παραμονή των αστυνομικών τμημάτων στα Μέγαρα, όμως αυτά δυστυχώς είναι «γυμνά» τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικά μέσα. Οι λιγοστοί αστυνομικοί τόσο του τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων όσο και του Α.Τ. Μεγάρων δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με κάθε τρόπο για την ασφάλεια του πολίτη. Όμως και πάλι το προσωπικό δεν φτάνει, αφού ιδιαίτερα οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό δουλεύοντας ακατάπαυστα ακόμη και 18ωρα. Η κατάσταση αυτή πρέπει κάποια στιγμή (εάν τελικά υπάρχει κράτος), να λήξει, αφού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Λίγοι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά, για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Το κράτος (εάν τελικά υπάρχει) οφείλει να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα με προσωπικό. Διαφορετικά τα Μέγαρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή που σε έκταση είναι τεράστια, εν έτη 2018 και προ των πυλών του 2019 θα παραμένουν μία ανοχύρωτη πόλη, μια πόλη έρμαιο των βεντετών των αθιγγάνων αλλά και των κάθε λογής κακοποιών στοιχείων. Και όλα αυτά… για να φυλάσσονται οι υπουργοί! Ήμαρτον!