AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.03.2018

825LEFTA

Λίγες ημέρες πριν έγινε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ΔΕΥΑΜ. Εκεί «ενημερώθηκαν» οι δημότες για τα όσα βούλονται οι αιρετοί αντιπρόσωποί του να πράξουν, ώστε να λύσουν το «πρόβλημα».
Ένα «πρόβλημα» που –διαχρονικά δυστυχώς- αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αιρετούς το διόγκωσαν και το συντήρησαν. Ένα «πρόβλημα» που η προηγούμενη διοίκηση κατόρθωσε να το εκμηδενίσει σχεδόν ελέω κρατικής επιχορήγησης. Ένα «πρόβλημα» που σχεδόν εκμηδενισμένο το παρέλαβε η παρούσα διοίκηση, το αντιμετώπισε αναποτελεσματικά, χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να το μεγιστοποιήσει εκ νέου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε διττή σημασία σύγκλησης. Από την μία παρουσιάστηκε μια πρόταση από την δημοτική αρχή, η οποία στηρίχτηκε στην «πολιτική συζήτηση» μεταξύ του Υπουργού και εκπροσώπων του Δήμου Μεγαρέων έτσι ώστε δια της «τιμωρίας» να επέλθει η «δικαίωση» και ενδεχόμενα η λύση του «προβλήματος» ΔΕΥΑΜ. Από την άλλη, έγινε και μνεία-«ενημέρωση» για την πρόθεση «πώλησης» της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ. Πώληση των δικτύων και του βιολογικού όπως αναφέρθηκε.
Όλα αυτά μπροστά στα μάτια και στα αυτιά των δημοτών, με γενικότητες και ασάφειες. Όλα αυτά χωρίς ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από κανέναν υπεύθυνο αξιωματούχο. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάποιο ή κάποια τέτοια έγγραφα. Πιστεύουμε έστω και ένα έγγραφο με την υπογραφή κάποιου αξιωματούχου θα υπάρχει, έτσι ώστε να στηρίξει τα όσα πρότεινε στο Σώμα η σημερινή δημοτική αρχή, διότι δεν την έχουμε συνηθίσει σε τέτοιο τρόπο λειτουργίας. Ομοφώνως βέβαια, (άρα με την ευθύνη να βαρύνει όλους τους αιρετούς αδιακρίτως, ακόμα και εκείνους που δεν ήταν παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο), έγινε δεκτή η εισήγηση.
Αυτό που μας βασανίζει όμως περισσότερο είναι το με πόση ευκολία οι διαχειριστές των χρημάτων μας, ουσιαστικά οι πολιτικοί ταγοί-δήμιοι του λαού, αυτοί που νέμονται την κεντρική εξουσία, αφενός αποφασίζουν και εφευρίσκουν τρόπους να κατασπαταλούν τα χρήματά του, ξεπληρώνοντας δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς μονίμως και αδιακρίτως, σε πολιτική συνεργασία με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να την ελέγχουν και να της αποδίδουν τις ευθύνες για τις πράξεις και τις τυχόν παραλείψεις και αστοχίες της. Αφετέρου να τιμωρούν και να εξευτελίζουν τους πολίτες, δηλαδή τον λαό, επειδή χρωστά πεντακόσια (500) ή χίλια (1000) ευρώ.
Μας έχει εντυπωσιάσει το γεγονός πως για μια ακόμα φορά, ακόμη και από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» υπερισχύει σε κάθε καρκινοβατούσα δημοτική επιχείρηση, όχι επειδή είναι τέτοια, αλλά επειδή έτσι την κατάντησαν οι διαχειριστές της, κάνοντας τα αντίθετα από αυτά που κάνουν στην διαχείριση του σπιτιού τους, σε συνδυασμό με το νέο σύνθημα που αναφέρεται σε «στρατηγικούς κακοπληρωτές»
Αλήθεια… Ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτές;