AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.09.2018

Ο καιρός μας

836ANTONIOU

Με αθρόα συμμετοχή, θετική ενέργεια, αμείωτο κέφι που έφτασε στα ύψη και διάθεση για αποκριάτικο ξεφάντωμα πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση του «Μεγαρίτικου Καρναβαλιού». Η συγκεκριμένη εκδήλωση που αποτελεί το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων της πόλης των Μεγάρων συγκέντρωσε τα βλέμματα χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών.
Την ευθύνη για την προετοιμασία αλλά και την οργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων είχε αναλάβει η τοπική σύμβουλος Αν. Αντωνίου-Τσίγκρη. Με την Αναστασία είχαμε μια μίνι συζήτηση σχετικά με την επιτυχία των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Θέλοντας να σας συγχαρούμε για την επιτυχία του φετινού καρναβαλιού έχουμε την ευκαιρία να σας ρωτήσουμε πού οφείλεται η επιτυχία αλλά και η προσέλευση του κόσμου.

Κύριε Υψηλάντη σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όντως η φετινή διοργάνωση ήταν άψογη και αυτό οφείλεται κυρίως σε όλους όσους όλο αυτό το διάστημα στήριξαν την προσπάθεια μου. Δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσωπα ειδικότερα μη τυχόν ξεχάσω και αδικήσω κάποιον. Όλοι οι αιρετοί σε ότι και αν τους ζήτησα δεν μου το αρνήθηκαν. Όπως και οι ακούραστοι υπάλληλοι του δήμου ήταν στο πλευρό μου.
Όσον αφορά την επισκεψιμότητα στα Μέγαρα, αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη οργάνωση που διαθέτει πλέον ο δήμος μας. Όπως γνωρίζουμε ο δήμος μας εδώ και τέσσερα χρόνια μετά από πρωτοβουλία μου έχει αποκτήσει πλέον το δικό του βεστιάριο. Το βεστιάριο ιδρύθηκε το 2015 μετά από πρόταση μου, με σκοπό να σταματήσουν οι διοικήσεις πλέον να ενοικιάζουν στολές και άρματα, αλλά και αυτά που κατασκευάζονται να παραμένουν ως παρακαταθήκη στον δήμο.

Πόσες στολές φιλοξενεί μετά 3 χρόνια το βεστιάριο;

Μετά από προσωπική εργασία, κατάφερα ώστε το βεστιάριο του δήμου να φιλοξενεί σήμερα 1500 ολοκληρωμένες στολές. Στόχος και σκοπός μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό οι στολές να ενοικιάζονται, και με τα έσοδα να κατασκευάζονται καινούριες.

Όσον αφορά τα θέματα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πιστεύετε πως αυτά αποτελούν πόλο έλξης για συμμετοχή μικρών αλλά και… μεγάλων παιδιών;

Κάνω μεγάλες προσπάθειες σχετικά με τη θεματολογία των εκδηλώσεων ώστε κάθε χρόνο να ικανοποιείται όλη η οικογένεια για να μπορεί να συμμετέχει. Αν έχετε παρατηρήσει, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ενηλίκων στο έπακρον.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι τα 4 τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί και μειωθεί οι αφροί και τα δυναμιτάκια, με αποτέλεσμα να μην αποτελούν τροχοπέδη στον συμπολίτη ή τον επισκέπτη να βρεθεί στην κεντρική οδό για να παρακολουθήσει το καρναβάλι.

Πόσες ομάδες καρναβαλιστών συμμετείχαν στο καρναβάλι;

Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 25 ομάδες καρναβαλιστών κάθε ηλικίας, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια.
Θεωρώ όμως ότι την παράσταση φέτος έκλεψε το κεντρικό άρμα με θέμα «ποντικομικρούλης» το οποίο μετά από τόσα χρόνια ανακαίνισα φέτος με την βοήθεια των υπάλληλων του δήμου και του πρόσθεσα στολές.
Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν επίσης ζογκλερ, πιεροτοι, ξωτικά, μίνι Μίκυ και μάγοι, στρουμφάκια, μπομπ σφουγγαρακης, κλόουν, μουσικές νότες, μέλισσες, κήπος, και το πανέμορφο ουράνιο τόξο.

Προετοιμάζεστε για το επόμενο καρναβάλι;

Η επιτυχία του φετινού καρναβαλιού αυξάνει την ευθύνη μου για την επόμενη διοργάνωση η οποία επιβάλλεται να είναι ακόμη καλύτερη. Πρέπει να τονίσω ότι από τώρα έχουν προγραμματιστεί τα θέματα του επόμενου καρναβαλιού, ώστε κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε μια καλύτερη εικόνα.
Από την ημερά που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας στην διοίκηση του δήμου βάλαμε στόχο ώστε το καρναβάλι του δήμου Μεγάρων μετά από μια διετία να συγκαταλέγεται στα κορυφαία event της Δυτικής Αττικής. Πιστεύω ότι από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει. Όμως δεν επαναπαυόμαστε.
Προσωπικά έχω απώτερο σκοπό να κάνω κάλεσμα σε άλλες περιοχές να συμμετέχουν στην καρναβαλική παρέλαση των Μεγάρων. Θα απευθυνθώ κυρίως σε περιοχές που αδυνατούν να κάνουν την δική τους καρναβαλική παρέλαση. Έτσι το καρναβάλι μας θα γίνει μεγαλύτερο αλλά και θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλης μας, κάνοντας τα Μέγαρα πόλο έλξης για μια μικρή διήμερη αποκριάτικη απόδραση.
Με αφορμή την ευκαιρία που μου δώσατε να πως δημόσια και μέσω της εφημερίδας σας τις απόψεις μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την εθελοντική ομάδα ΣΕΔ για την βοήθεια που μου προσέφερε αλλά και όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την άριστη συνεργασία τους.
Κλείνοντας ευελπιστώ ότι η παρακαταθήκη που θα αφήσω στο δήμο μας να αποτελέσει κίνητρο προσφοράς και αξιοποίησης αυτού του θεσμού αλλά και ευαισθητοποίησης άλλων ανθρώπων έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον.
Σας ευχαριστώ πολύ.