AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

20.08.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

811psaradiki02

Πολύ μικρό φάνηκε το λιμάνι της Νέας Περάμου για να υποδεχθεί όλον αυτό τον κόσμο που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην Ψαράδικη βραδιά, στην πιο επιτυχημένη εκδήλωση των τελευταίων ετών.
Η παρουσία της Γλυκερίας ήταν καταλυτική κάνοντας τους πολίτες αλλά και τους εκατοντάδες επισκέπτες να ξεχαστούν για λίγες ώρες από τα προβλήματα της κρίσης και της καθημερινότητας.
Η σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια ξεκίνησε την συναυλία της με τραγούδια από τη Μικρά Ασία, συνέχισε με τραγούδια των ψαράδων και κατέληξε με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια τα οποία οδήγησαν σε εκδηλώσεις λατρείας.
Μαζί με την Γλυκερία τραγούδησε ο πολλά υποσχόμενος νεαρός Σερραίος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου ενώ την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Στέλιος Φωτιάδης. Την επιμέλεια του ήχου είχε η εταιρεία stage Mega Sound, ενώ την ευθύνη για την τήρηση της τάξης είχαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Σ.Ε.Δ. (Σώμα Έρευνας Διάσωσης).

811psaradiki03

«Όχι μεταλλεία βωξίτη στην Μεγαρίδα»

Η φετινή διοργάνωση στάθηκε αφορμή για να εκφραστούν διαμαρτυρίες κατά των σχεδίων που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και στοχεύουν στην υποβάθμιση της περιοχής. Διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν δια στόματος του δημάρχου Γρ. Σταμούλη ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για βωξίτη στα Γεράνεια δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ίδιος και ο λαός θα αντισταθούν με κάθε τρόπο σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Μάλιστα η τοπική κοινότητα της Νέας Περάμου είχε στήσει και σχετικό πανό το οποίο αναγράφονταν: «Όχι μεταλλεία βωξίτη στην Μεγαρίδα».

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης η εταιρεία Megara Resins Αναστ. Φάνης ΑΕ

Η εταιρεία Megara Resins Αναστ. Φάνης ΑΕ ήταν ο μεγάλος χορηγός της φετινής Ψαράδικης βραδιάς, καλύπτοντας τα έξοδα της συναυλίας αλλά και τον ήχο. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κων/νος Φάνης συνοδευόμενος από την σύζυγό του τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αποδεικνύοντας με την παρουσία του πως τιμά ιδιαίτερα την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.
Ο κ. Φάνης στην σύντομη ομιλία που είχαμε μαζί του, ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, επισημαίνοντας μας πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πολιτιστική και πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στην διατήρηση εκδηλώσεων που αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, όπως η Ψαράδικη βραδιά στη Νέα Πέραμο.

811psaradiki01

Τα συγχαρητήρια του δημάρχου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου ο δήμαρχος συγχαίρει όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης δηλώνοντας τα παρακάτω:
«Θέλω εκ βάθους καρδίας να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, τον κ. Γιάννη Δήμα, που συνεπικουρεί σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου, τον κ. Λιώτα Δημοσθένη Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων, οι οποίοι ενώ εμείς διασκεδάζαμε αυτοί συνέχισαν να εργάζονται.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Αφούς Φάνη, τον Χρήστο και τον Κώστα που κάλυψαν τα έξοδα του καλλιτεχνικού προγράμματος της Γλυκερίας, που χωρίς την συνδρομή τους θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο όμορφη εκδήλωση.»