AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.04.2018

Ο καιρός μας

797laikitritis

Έντονα παράπονα δεχθήκαμε από το μεσημέρι της Δευτέρας από συμπολίτες μας παραγωγούς και πωλητές της λαϊκής αγοράς του Βόρειου Τομέα των Μεγάρων, με αφορμή τις ενέργειες που έγιναν ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά της λαϊκής από την οδό Ευπαλίνου, στον χώρο που λειτουργούσε την καλοκαιρινή περίοδο δηλαδή στις οδούς Αναξαγόρα και Ικτίνου.
Σε μια ανεξήγητη ενέργεια το Τμήμα Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας προέβει μέσα σε ένα πρωινό (αυτό της Δευτέρας 8 Μαΐου), σε ξήλωμα και αλλαγή των θέσεων της ήδη υπάρχουσας λαϊκής που λειτουργούσε χωρίς προβλήματα επί 4 χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αισθάνονται «ριγμένοι» στον τόπο τους οι συμπολίτες μας, αφού σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το … «μάρμαρο» το πλήρωσαν ειδικά οι Μεγαρίτες και Νέο Περαμιώτες πωλητές και παραγωγοί.
Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα, ότι στην αργία του Σαββατοκύριακου, υπάλληλοι του Τμήματος Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας χάραζαν νέα νούμερα στις ήδη υπάρχουσες θέσεις, γνωρίζοντας ότι με του Περιφερειακού Συμβουλίου η λαϊκή θα έπρεπε να ήταν έτοιμη από την 1η Μαΐου.

Προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα
Απ’ όλα όσα προαναφέραμε, και από τις δίκαιες φωνές των συμπολιτών μας παραγωγών προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα.
Με ποια αιτιολογία αλλάχθηκαν οι θέσεις και ποιοι αποφάσισαν που θα τοποθετηθούν οι παραγωγοί;
Ποιος ελέγχει το Τμήμα Λαϊκών Αγορών ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να αποφεύγονται φωνές και αντιδράσεις;
Ποιος ελέγχει εάν γίνονται αμερόληπτα οι αλλαγές των θέσεων στις λαϊκές, ώστε να μην υπάρχουν καταγγελίες πως κάποιοι … λυμαίνονται αποφάσεις και ενδέχεται να εξυπηρετούν συμφέροντα;
Τι θέση παίρνουν για το πρόβλημα που προέκυψε ο υπεύθυνος Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιαν. Βασιλείου αλλά και η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου;
Γνωρίζουν κάτι για τις … «αμερόληπτες» αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες θέσεις και τι έχουν να πουν στους συμπολίτες μας παραγωγούς που αισθάνονται πλέον … «ριγμένοι» και παρακατιανοί στην ίδια τους την πόλη;
Πριν πάρουν θέση οι κ.κ. της Περιφέρειας, εμείς έχουμε την δική μας απάντηση.
Κατ’ εμάς λοιπόν, η όλη αντίδραση προέκυψε επειδή μάλλον κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι την δυναμική παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του δημάρχου Γρ. Σταμούλη αλλά και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιαν. Μαρινάκη και Γ. Μπερδελή που βρέθηκαν παλαιότερα στην συνεδρίαση για το θέμα της λαϊκής με σκοπό να προασπίσουν ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων.

Διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο τους οι παραγωγοί την Τρίτη

Όλα τα παραπάνω, τα αναφέραμε δημόσια στην σελίδα της ΑΙΧΜΗΣ στο facebook, όπου από τα σχόλια φάνηκε η πικρία πολλών παραγωγών.
Πικρία που εκφράστηκε ξεκάθαρα την αμέσως επόμενη ημέρα Τρίτη 9 Μαΐου, όπου μόνο το 25% των παραγωγών μεταφέρθηκαν στις θέσεις που είχε χωροθετήσει η επιτροπή λαϊκών αγορών στις οδούς Αναξαγόρα και Ικτίνου.
Το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο τους αρνούμενοι να μετακινηθούν.
Έτσι οι περισσότεροι εξ αυτών παρέμειναν στην οδό Ευπαλίνου ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα για την απόφαση.
Κάτι που για εμάς (και εξαιτίας των τηλεφωνικών καταγγελιών που δεχθήκαμε το μεσημέρι της Δευτέρας) αποτελεί δικαιολογία, αφού η κυριότερη αιτία της μη μετακίνησης των έχει σχέση με τον επανασχεδιασμό των θέσεων, που δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με τις πλεονεκτικές θέσεις, εξ ου και η δυσαρέσκεια εκ μέρους πολλών εμπόρων οι οποίοι θα ήθελαν να πάρουν τις παλιές τους θέσεις στον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η Περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της θεωρεί ότι η χάραξη της νέας λαϊκής οφείλει να γίνει από την αρχή δεδομένου ότι για τις υπηρεσίες της η εν λόγω χωροθέτηση δεν υπήρξε ποτέ.
Όσον αφορά τον Δήμο Μεγαρέων, επικοινωνήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας με το γραφείο Δημάρχου ζητώντας την επίσημη θέση της διοίκησης από επίσημα χείλη αυτά του κ. Σταμούλη, δίχως όμως να βρούμε ανταπόκριση.
Δυστυχώς καμία επικοινωνία μαζί μας και καμία επίσημη δήλωση από την μεριά του δημάρχου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.