AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

Στήριξη στις επιχειρήσεις της Κινέτας και συγκεκριμένα στις τέσσερεις επιχειρήσεις αναψυχής της παραλίας «Μπαλαλάι» που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου, παρείχαν τα τρία Επιμελητήρια του Πειραιά.
Συγκεκριμένα οι πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στάθηκαν αρωγοί στην πρωτοβουλία του συμπολίτη μας προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ανδρ. Μιχάλαρου που πρότεινε να προχωρήσουν από κοινού στην δωρεά 180 ξαπλώστρων, ώστε οι επιχειρήσεις που επλήγησαν να μπορέσουν να συνεχίσουν την λειτουργίας τους έως την λήξη της θερινής περιόδου.
Η πρωτοβουλία του κ. Μιχάλαρου έγινε πράξη την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 παρουσία στελεχών του Β.Ε.Π. αλλά και εκπροσώπων των άλλων επιμελητηρίων.
Παρών στην επίδοση της δωρεάς και ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό κατοίκων αλλά και καταστηματαρχών της Κινέτας που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας σπίτια και επιχειρήσεις να γίνονται στάχτη και αποκαΐδια.

860EPIMELITHRIA01

«Στόχος μας και μια συναυλία για να τονώσουμε την διάθεση του κόσμου»

Στις σύντομες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδρ. Μιχάλαρος ανέφερε: «Σε συνεργασία που είχα με τους προέδρους και των άλλων επιμελητηρίων του Πειραιά, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Γνωρίζοντας πως την μεγαλύτερη ζημιά την έχουν υποστεί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία «Μπαλαλάι», τους επισκεφθήκαμε αρχικά καταγράφοντας τις ανάγκες τους ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων έως το τέλος του καλοκαιριού.
Σήμερα λοιπόν αυτό πράττουμε, διαθέτοντας ξαπλώστρες στις επιχειρήσεις, για να μην χάσουν την θερινή περίοδο.
Περά από την κίνηση αυτή, σκοπεύουμε όλα τα επιμελητήρια από κοινού να προχωρήσουμε και στην διενέργεια μιας συναυλίας στην περιοχή, στοχεύοντας και στην τόνωση της διάθεσης του κόσμου που για ψυχολογικούς λόγους δεν επισκέπτεται την συγκεκριμένη παραλία, η οποία κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν κατάμεστη».

860EPIMELHRIA 02

«Αξιέπαινη πρωτοβουλία με ηθική και συναισθηματική αξία»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεγαρέων δήλωσε: «Πρέπει να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους τρεις προέδρους των επιμελητηρίων και ιδιαίτερα τον κ. Ανδρ. Μιχάλαρο που λόγω καταγωγής έχει πιο έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, μια κίνηση που μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς μικρή, όμως είναι μεγάλη σε ηθική και συναισθηματική αξία, αφού δείχνει το ενδιαφέρον των επιμελητηρίων για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Την πρόταση για την συναυλία που έκανε ο κ. Μιχάλαρος θα την υιοθετήσουμε και από κοινού θα διοργανώσουμε μια μεγάλη εκδήλωση. Και αυτό γιατί πρέπει να περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω πως οι παραλίες της Κινέτας είναι κατάλληλες για κολύμπι. Μπορεί να κάηκαν σπίτια, μπορεί να καταστράφηκαν δάση, αλλά οι παραλίες εξακολουθούν να είναι πανέμορφες.
Εκτιμώ και είμαι αισιόδοξος πως και τα νερά είναι κατάλληλα, κάτι που θα φανεί από τις μετρήσεις που έχουμε κάνει.
Επίσης έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός των παραλιών από συνεργεία αλλά και εθελοντές. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους πως οι παραλίες μας είναι ελκυστικές και κατάλληλες, γι’ αυτό τόσο η εκδήλωση που προγραμματίζουμε, όσο και οι ενέργειες που κάνουμε, γίνονται με σκοπό να διαδοθεί πως η Κινέτα μας παραμένει πανέμορφη παρότι κάηκε το βουνό».
Εκτός από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκ μέρους της διοίκησης βρέθηκαν ο Οικονομικός Επόπτης Γιώργος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης Γ. Λυγερός και ο Διευθυντής Διοικητικού Μιχ. Γιάγκας.
Τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιαν. Βουτσινά εκπροσώπησε ο συμπολίτης μας Μελ. Κακαρίκος, ενώ τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδη εκπροσώπησαν οι Κ. Καλαφάτη, Κ. Καμπόλης και Μελ. Μουστάκας.