AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

«Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο της εφημερίδος σας που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, στην πρώτη σελίδα δημοσιεύσατε σχετικό άρθρο με τίτλο «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι ευθύνες των τοπικών αρχών» και υπέρτιτλο «Συναγερμός μετά τα περιστατικά λοιμώξεων από τα κουνούπια» και υπότιτλο «η δίμηνη καθυστέρηση των ψεκασμών στον αστικό ιστό στοίχησε – μέχρι στιγμής - στα Μέγαρα 4 περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο».
Στο κείμενο του πρωτοσέλιδου άρθρου, το οποίο σχολιάζετε στη σελίδα 9 φιλοξενείτε πληροφορίες δικές σας, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Μεγαρέων, στο οποίο αναλυτικά γίνονται γνωστές όλες οι ενέργειες, που έχει κάνει εγκαίρως η Διοίκηση του Δήμου, για το ζήτημα της προστασίας από τον κίνδυνο των κουνουπιών, με ψεκασμούς, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων πόρτα – πόρτα και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει μέχρις ότου πάψει να υπάρχει το πρόβλημα.
Επίσης στην ίδια εφημερίδα φιλοξενείτε ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ ανακοίνωση του Δήμου (σελίδα 13) και μάλιστα χωρίς καμία χρέωση του Δήμου και σας ευχαριστούμε γι αυτό, με πηχυαίο τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ».
Αφού λοιπόν γνωρίζετε τις ενέργειες του Δήμου, που και εγκαίρως έγιναν από τον Απρίλιο και χωρίς καμία καθυστέρηση και συνεχίζονται, γιατί καταλογίζετε τεράστιες όπως αναγράφετε στην πρώτη σελίδα, ευθύνες στις τοπικές αρχές;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπήρξε σκοπιμότητα για να δυσφημιστεί ο Δήμος και ο Δήμαρχος.
Σε κάθε περίπτωση αγαπητέ κ. Διευθυντή, τόσο ο τίτλος όσο και η τελευταία παράγραφος του δικού σας κειμένου, που καταλήγει στην αναζήτηση ευθυνών αδικεί κατάφορα τη Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, που έγκαιρα είχε κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του Δήμου, για να γίνουν ψεκασμοί για τα κουνούπια, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες αντιμετώπιζε η Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής και είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ υπήρχε όπως αναφέρθηκε αλλού ότι τάχα από τον Απρίλιο η Αντιπεριφέρεια είχε διαθέσει στο Δήμο Μεγαρέων κάποια χρηματική πίστωση για τη συγκεκριμένη δράση.
Ούτε λοιπόν αδιαφορία, ούτε αμέλεια μπορεί κανείς να καταλογίσει στη Διοίκηση του Δήμου παρά μόνον ειλικρινές ενδιαφέρον με συγκεκριμένες ενέργειες.
Τέλος καλό θα είναι κ. Υψηλάντη, σε ζητήματα, που αφορούν θέματα της δημόσιας υγείας, από όλες τις πλευρές πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, συνεργασία, των συναρμοδίων υπηρεσιών, αλληλοκατανόηση, συνεχείς προσπάθειες κι ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπεύθυνη θέση και στάση των τοπικών μέσων ενημέρωσης που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, γιατί πραγματικά είναι ευαίσθητα και πολύ σοβαρά ζητήματα.
Προφανώς κανείς αρμόδιος και υπεύθυνος δεν είναι εφησυχασμένος με το πρόβλημα των κουνουπιών στην περιοχή μας και το ότι υπήρξαν περιστατικά που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα εκφράζουμε τη λύπη μας, συμπαραστεκόμαστε και ευχόμαστε όλοι να γίνουν καλά και κανείς άλλος να μην κινδυνεύσει και να μην ταλαιπωρηθεί στο μέλλον.
Κλείνοντας Κύριε Διευθυντά, μήπως θα έπρεπε για λόγους δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας να αφιερώσετε ακόμα ένα πρωτοσέλιδο για πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας;»
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

Η Αιχμή διευκρινίζει…

Επειδή το θέμα που έχει προκύψει με τα κουνούπια είναι αρκετά σοβαρό, αφού δυστυχώς ο κατάλογος των ασθενών από την πόλη μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου διευρύνεται, είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις μέσα σε λίγες λέξεις κυρίως λόγω έλλειψης χώρου.
Σεβόμενοι την δημοσιογραφική δεοντολογία, ως οφείλουμε, δημοσιεύομε την απάντηση του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου Μεγαρέων σχετικά με το δημοσίευμα μας. Θα επανέλθουμε απαντώντας την επόμενη εβδομάδα για να διευκρινίσουμε τους λόγους για τους οποίους οι ευθύνες των τοπικών αρχών όσον αφορά το μεγάλο αυτό ζήτημα, είναι τεράστιες. Στόχος μας δεν ήταν να προκαλέσουμε πανικό αλλά ούτε και πολιτική ζημιά στην διοίκηση του δήμου. Ανησυχούμε και εμείς όπως και αρκετοί συμπολίτες μας για το μεγάλο αυτό θέμα το οποίο όπως είναι κατανοητό δεν απασχολεί μόνο την δημοτική ή την περιφερειακή αρχή αλλά όλους τους πολίτες του δήμου Μεγάρων. Γιατί για εμάς προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η πολιτική ή το κέρδος κάποιων εντυπώσεων…
Θα επανέλθουμε λοιπόν με στοιχεία και έγγραφα.
Με κατανόηση
Αντώνης Υψηλάντης
Εκδότης - Διευθυντής