AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

856theatro

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται και φέτος, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασιάς, αποσκοπώντας να δημιουργηθεί ένα βήμα έκφρασης για τους ερασιτέχνες δημιουργούς ανά την Ελλάδα και μία εστία πολιτισμού για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, όπου για οχτώ συνεχείς ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τις 7 Ιουλίου 2018 έως 14 Ιουλίου 2018, οι Μολάοι, έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασιάς, θα γίνουν το επίκεντρο του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Ανάμεσα στις 12 θεατρικές ομάδες, που μετέχουν στο διαγωνισμό, ενώπιον εξειδικευμένων σε θεατρικά δρώμενα κριτών- ανθρώπων του πνεύματος, διεκδικώντας κάποιο βραβείο και μια καλή θέση στην κατάταξη της τελικής βαθμολογίας και που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες αξιόλογες συμμετοχές, βρέθηκε και η θεατρική ομάδα του δημοτικού θεάτρου Μεγάρων.
Η συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο πανελλαδικώς θεατρικό γεγονός πραγματοποιήθηκε υπό την συνεχή και αμέριστη στήριξη της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και ιδιαίτερα του προέδρου Σπ. Κορώση και της αντιπροέδρου Κατ. Καστάνη.
Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου της πόλης της Μονεμβασιάς με την θεατρική ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Μεγάρων να διαγωνίζεται την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. Τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα κοινού και κριτικής επιτροπής για την θεατρική βραδιά που τους χάρισαν, αφήνοντας μια γλυκιά ανάμνηση έξυπνου γέλιου σε όλους όσους την παρακολούθησαν. Και αυτό γιατί η «θεατροπαρέα» του Αρχοντοχωριάτη παρουσίασε την όμορφη αυτή διασκευή του Μολιέρου στηριζόμενη στην ζωντάνια, το γέλιο, το χορό, τη μουσική και πάνω απ' όλα τις έξυπνες ατάκες.
Η εφημερίδα «Αιχμή» ήρθε σε επικοινωνία με την σκηνοθέτιδα Ευγενία Σάλτα, ώστε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για το πώς έζησε αυτό το μεγάλο θεατρικό γεγονός η θεατρική ομάδα του Δήμου Μεγάρων, αλλά και να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που δεν περιορίζεται σε συμμετοχές ερασιτεχνών ηθοποιών μόνο από τα σύνορα της Ελλάδας αλλά τα ξεπερνά, αφού σε αυτό συμμετείχαν και θεατρικές ομάδες από την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό.

 

Ήταν μεγάλη μας η χαρά και ακόμη μεγαλύτερη η τιμή να συμμετάσχουμε με την θεατρική ομάδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασίας. Με σταθερά βήματα η θεατρική ομάδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, προσπαθεί να γίνει γνωστή και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και να γίνει και αυτή, πρεσβευτής του πολιτισμού του Δήμου Μεγαρέων.
Η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ απέδειξε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλλιτεχνικά και με τις άλλες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, είτε αυτές είναι δημοτικές είτε ομάδες συλλόγων , σωματείων κλπ.
Με την αφοσίωση, αλλά κυρίως με την αγάπη για το θέατρο, όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα που παρουσίασε το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης», απέδειξαν, ότι είναι έτοιμοι να σταθούν αντάξιοι ανάμεσα σε δώδεκα (12) θεατρικές ομάδες και να διαγωνισθούν ισότιμα.
Η γλώσσα επικοινωνίας στο εσωτερικό της ομάδας, δεν ήταν εύκολη, γιατί η συγκεκριμένη παράσταση απαρτίζεται από άτομα διαφορετικής ηλικίας, ανθρώπους ώριμους και παιδιά που τώρα ξεκινούν να μαθαίνουν και να «μιλούν» την γλώσσα του θεάτρου
Θα ήθελα όμως, να αναφερθώ στην υπέροχη διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας. Από την στιγμή που το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 πατήσαμε το πόδι μας στους Μολάους έδρα του Δήμου Μονεμβάσιας , αντικρίσαμε την εξαιρετική φιλοξενία των διοργανωτών και την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Φιλοξενία και διοργάνωση που στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσπάθεια, δηλαδή από εθελοντές που προέρχονταν κυρίως από τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Δήμου Μονεμβάσιας. Άψογοι στα καθήκοντά τους και πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τις θεατρικές ομάδες, αλλά και το θεατρόφιλο κοινό. Υπέροχο κοινό , τόσο στην παράσταση την δική μας όσο και στην παράσταση του Σαββάτου που είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε , έδειξαν πόσο πολύ αγαπάνε το θέατρο .
Δεν θα μπορούσαμε όμως, να βρεθούμε εκεί και να ζήσουμε την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής στο φεστιβάλ, αλλά και να κάνουμε γνωστή στο Πανελλήνιο την θεατρική ομάδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, εάν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του προέδρου της Σπ. Κορώση και της αντιπροέδρου Κατ. Καστάνη, που είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστώ θερμά εκ μέρους όλης της θεατρικής ομάδας.
Εύχομαι να έχουμε καλή επιτυχία στα αποτελέσματα που θα να ανακοινωθούν το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018. Όμως ακόμη και να μην κερδίσουμε κάποιο βραβείο, το βραβείο για εμάς, είναι η συμμετοχή, οι εμπειρίες που αποκτήσαμε και η γλυκιά ανάμνηση της τέλειας φιλοξενίας και άρτιας διοργάνωσης .
Ραντεβού στην 5 Αυγούστου στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θέατρο «ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2018» στο υπαίθριο θέατρο Αρχαίας Κορίνθου.