AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

10.12.2018

Ο καιρός μας

852DESFALOGO

Αξιότιμε κύριε Υψηλάντη,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι την 17η Μαΐου δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας που διευθύνετε, άρθρο άγνωστου συντάκτη με τίτλο «Ρεβυθούσα: Από τύχη δεν θρηνήσουμε θύματα σε παρολίγον ναυτικό ατύχημα», στο οποίο αναφέρεται όλων αναληθώς και ακριβώς, ότι, πλοίαρχος «άκουσε τα εξαμάξης» από τον διευθυντή του ΔΕΣΦΑ και, ότι, ο τελευταίος «τα έχωσε χοντρά στον πλοίαρχο, ο οποίος απλά έκανε τη δουλειά του».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται, επίσης, και άλλα αναληθή και ανακριβή στοιχεία, όπως ότι «είναι το δεύτερο περιστατικό κόντρας του διευθυντή με πλοίαρχο», και αφήνονται αιχμές ότι το στέλεχος της εταιρείας μας ενεργεί πέραν των αρμοδιοτήτων του («κάνοντας πολύ κόσμο να απορεί για τους λόγους που προκύπτουν τέτοιου είδους συμπεριφορές ιδιαίτερα για διαδικασίες που δεν έχει γνώση»). Γίνεται δε λόγος για «ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε εργασιακούς χώρους όπως οι εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα», οι οποίες μάλιστα – φερόμενες – συμπεριφορές επιχειρείται να συνδεθούν με την ασφάλεια του νησιού και έμμεσα με την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης των Μεγάρων [«(ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε εργασιακούς χώρους όπως οι εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα), όπου προέχει πάνω από όλα η ασφάλεια, αφού δεν είναι διόλου απίθανο – προσωπικά το απευχόμαστε – το οποιοδήποτε ατύχημα στο συγκεκριμένο χώρο να «πληγώσει» ακόμη και την πόλη των Μεγάρων που έχει στους κόλπους της τις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου»].
Τα ανωτέρω δημοσιευθέντα είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, όπως προκύπτει από τα ημερολόγια πλοίου των σκαφών, ήδη δε προσβάλλουν βαρύτατα το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρείας μας, δημιουργώντας εντυπώσεις άκρως δυσφημιστικές για αυτήν και τα στελέχη της. Συγκεκριμένα, με όσα ψευδώς αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα, επιχειρείται να εμφανισθεί ότι στελέχη μας – και δι’ αυτών η ίδια η εταιρεία – ενεργούν με τρόπο σκαιό, αυταρχικό και προσβλητικό καθ’ υπέρβαση της αρμοδιότητάς τους και των καθηκόντων τους, αφήνονται δε υπονοούμενα και για ανεπάρκεια τουλάχιστον στα ζητήματα της ασφάλειας, καλλιεργώντας αίσθημα ανησυχίας στο κοινό.
Σε αντίθεση με όσα, προφανώς αναληθή, εξιστορούνται ή και έμμεσα υποβάλλονται με το δημοσίευμά σας, η εταιρεία, η Διοίκηση και το προσωπικό μας είναι σταθερά προσηλωμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής τους με αίσθημα ευθύνης, και τυχόν παρεμβάσεις του ΔΕΣΦΑ δια των αρμοδίων οργάνων του στο έργο των εμπλεκομένων στις θαλάσσιες μεταφορές εταιρειών τρίτων περιορίζονται στα προβλεπόμενα στη νομοθεσία και στις αντίστοιχες συμβάσεις με αυτούς.
Περαιτέρω, ο ΔΕΣΦΑ εκπληρώνει όλες τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του και διαφυλάττει την νόμιμη και ασφαλή χρήση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τια διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, και έχει καταρτίσει Κανονισμούς και διαδικασίες ειδικά για την ορθή χρήση των εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές, τις οποίες εφαρμόζει απαρεγκλίτως.
Προκαλεί μάλιστα απορία το γεγονός, ότι, κατά παράβαση πάσης δεοντολογίας, ουδείς ήρθε σε κάποια επικοινωνία με το ΔΕΣΦΑ ή τη Λιμενική Αρχή για να διευκρινίσει τα αναφερόμενα περιστατικά και να διασταυρώσει την αλήθειά τους, πριν σπεύσετε να τα δημοσιεύσετε, παρά το ότι ευχερώς θα μπορούσατε να το πράξετε.
Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, ιδίως καθώς κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα παρακολουθούμε με θλίψη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα σας σειρά δημοσιευμάτων αφορώντων το ΔΕΣΦΑ, που άμεσα ή έμμεσα πλήττουν την εικόνα και το κύρος της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα το ενωτέρω δημοσίευμα της 17ης Μαΐου και να δημοσιεύστε εντός πέντε (5) ημερών από την λήψη της παρούσας επανορθωτικό δημοσίευμα σε εμφανές σημείο της εφημερίδας σας αντιγράφοντας επί λέξει το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής, και να παραλείπετε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια στο μέλλον σε βάρος του ΔΕΣΦΑ, της Διοίκησης του και των στελεχών του.
Σε περίπτωση άρνησής σας, επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της αλήθειας, σε ένδειξη σεβασμού προς την κοινωνική αποστολή σας και την κοινή γνώμη των Μεγάρων, η οποία έχει ανάγκη από αληθή, αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση.
Με τιμή,
Για τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.
Σωτήριος Νίκας
Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος

 

Η απάντηση μας

Διαβάζοντας την επιστολή του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σωτ. Νίκα, με θέμα «Απάντηση σε σχόλια δημοσιεύματος», οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Το δημοσίευμα της 17ης Μαΐου προφανώς δεν είχε στόχο να πλήξει την εικόνα και το κύρος του ΔΕΣΦΑ ούτε φυσικά τη συκοφάντησή του. Το σύνολο των δημοσιευμάτων που αφορούν τον ΔΕΣΦΑ εκπορεύεται ακριβώς από τον κομβικό ρόλο που έχει στην περιοχή μας, χωρίς φυσικά να υπάρχει εκ μέρους μας η παραμικρή διάθεση αλλοίωσης της πραγματικότητας, πολύ δε περισσότερο συκοφάντησης του.
Τηρούντες απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δημοσιεύουμε παραπάνω την απάντηση του ΔΕΣΦΑ και την διάψευση από την μεριά του Δ.Σ. του εν λόγω δημοσιεύματος μας.
Ανακαλούμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα μετά τις διευκρινίσεις από το Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ, δηλώνοντας ρητά ότι σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθήσουμε να εξετάζουμε και να προσεγγίζουμε κάθε θέμα που αφορά την κοινή γνώμη της περιοχής μας, συμπεριλαμβανομένης και της δραστηριότητας του ΔΕΣΦΑ, δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για την δραστηριότητα αυτή.
Για την ΑΙΧΜΗ
Αντώνης Γ. Υψηλάντης
Εκδότης