AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

10.12.2018

Ο καιρός μας

852XOR01

Κατακλίστηκε από ήχους και χαρούμενες μελωδίες το προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018, από τη γεμάτη, με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας μουσικής, Κατερίνας Αβραμίδου. Τα μέλη της χορωδίας έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστά τα Μέγαρα, πέραν των Ελληνικών ορίων, στην Ιταλία, στο Βελιγράδι και προσεχώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι ήχοι των παιδικών φωνών από τα Μέγαρα θα κατακλείσουν και τις Βρυξέλες.
Τα παιδιά και η ορχήστρα, υπό την ανεπανάληπτη και αριστοτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Αβραμίδου και με τη φιλική συμμετοχή στο πιάνο του συμπολίτη μας Δημήτρη Ρούσση, μάγεψαν όσους παρευρέθησαν στο 5ο Δημοτικό σχολείο και απόλαυσαν κάτι τελείως διαφορετικό και εναλλακτικό από πλευράς διασκέδασης.

852XOR05

Μουσικό ταξίδι στους λαϊκούς αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία

Η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου μας ταξίδεψε στους κόσμους των λαϊκών αγώνων των Ελλήνων για Ελευθερία και Δημοκρατία αλλά και του παλιού καλού κινηματογράφου, μέσα από δημιουργίες του Μάνου Λοΐζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιάννη Ρίτσου, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων πολλών γνωστών προσωπικοτήτων της μουσικής και του πνεύματος. Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας κατέκλισαν όλους του παρευρισκόμενους, αφού σιγοτραγουδούσαν, καθ 'όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, όταν η χορωδία τραγούδησε «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγάρων Χρ. Σύρκος, ο Πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής, οι αντιδήμαρχοι Ν. Παπαπανούσης και Ελ. Ρήγα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μελ. Λέλης, , η εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων Γεωργ. Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ιωάν. Κολάτας, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα αλλά και πλήθος πολλών εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

852XOR06

Η κίνηση αγκαλιάστηκε από το σύνολο της σχολικής κοινότητας

Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρ. Γκαμπένης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στη στήριξη, που έχει προσφέρει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου από το 2014, για τη σωστή λειτουργία της χορωδίας και σημείωσε, πως το μυστικό της συνέχειας είναι ότι «η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε από το σύνολο της σχολικής κοινότητας». Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων θεωρεί, πως η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή τη χορωδία, τα έχει γεμίσει εχέγγυα, που θα τα «κουβαλούν», όπως χαρακτηριστικά είπε, σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους. Στάθηκε στο σημαντικό έργο της Κατερίνας Αβραμίδου, η οποία διέθεσε άπειρες προσωπικές ώρες για πρόβες και μοιράστηκε τα άγχη και τις ανησυχίες της με τα παιδιά, ενώ συγχρόνως αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια ήταν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι, παρόλη την οικονομική δυσπραγία, που επικρατεί στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, κατάφεραν και στήριξαν οικονομικά τα παιδιά τους. Βέβαια ο κ. Γκαμπένης ξεκαθάρισε, πως για τη πρώτη θέση που κατέκτησαν τα παιδιά στη πόλη Νόβισαντ της Σερβίας, την 21η Απρίλη 2018, στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών «Aleksandar Nisis Morfidis», πέραν της μοναδικής και ανεπανάληπτης παρουσίας των παιδιών, βοήθησαν και οι μεγάλοι χορηγοί, που ήταν τα «Ελληνικά Πετρέλαια», η ναυτιλιακή εταιρία «Αθ. Μαρτίνος», η εταιρία Megara Resins και ο Δήμος Μεγάρων. Δεν ξέχασε όμως να αναφέρει, πως χορηγοί ήταν και ο απλός κόσμος της πόλης των Μεγάρων, που συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου για την πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς.
Λίγο πριν το τέλος της μοναδικής και ανεπανάληπτης ερμηνείας των μαθητών, έγινε απονομή αναμνηστικών δώρων σε όλα τα μέλη της χορωδίας, στην κ. Αβραμίδου, όπως και στους συντελεστές - χορηγούς, που με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν τη χορωδία του 5ου Δημοτικού, να φτάσει σε αυτές τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.

852XOR02

852XOR04

852XOR03