AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

10.12.2018

Ο καιρός μας

851NIKOLAOY

Η φετινή πορεία του Βύζαντα, οι προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβούλιου αλλά και πολλά θέματα που αφορούν γενικότερα τον σύλλογο ήταν στην ατζέντα της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας Λεων. Νικολάου.

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Βύζαντα θα είστε εκ νέου υποψήφιος;

Καταρχήν σας ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία μέσω της εφημερίδας σας να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα με τους φιλάθλους του Βύζαντα. Θέλω σε αυτά που θα πω να είμαι ξεκάθαρος. Αν βρεθεί κάποιος που θέλει εξολοκλήρου να αναλάβει την ομάδα και πρόκειται για φυσικά για αξιόπιστη λύση εγώ θα κάνω πίσω και πιθανότατα δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα είμαι όμως δίπλα για να βοηθήσω εφόσον διαπιστώσω πως αυτός που θα θελήσει να αναλάβει τις τύχες του Βύζαντα να στηριχθεί στην πετυχημένη συνταγή που στηριχθήκαμε και εμείς ως διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια. Εξηγώ δηλαδή πως πρέπει να στηριχθεί στο σκεπτικό και στην διοικητική τακτική που είχαμε εμείς δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών. Γιατί επιβάλλεται ο κορμός της ομάδας του Βύζα να αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Αν δεν βρεθεί τέτοια αξιόπιστη λύση που θα δώσει οικονομική αυτοτέλεια στην ομάδα, εγώ θα δηλώσω και πάλι παρών μπαίνοντας μπροστά ώστε ο Βύζας να μην μείνει ακέφαλος.

Πιστεύετε πως η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι η χρονιά του Βύζα;

Πιστεύω ότι τα τελευταία δύο χρόνια με το σκεπτικό επάνω στο οποίο στηριχθήκαμε μπήκαν οι βάσεις ώστε ο Βύζας να μπορέσει την νέα ποδοσφαιρική περίοδο που έρχεται να κερδίσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας κορμός με 6-7 αξιόλογους ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία, αλλά υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά που το ταλέντο τους φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Αυτό το κορμό κατάφερε ο Μάκης Πανταζής να τον δέσει δημιουργώντας ένα κράμα ταλαντούχων και έμπειρων ποδοσφαιριστών που στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η στάση της διοίκησης που ήταν κοντά στα παιδιά κάνοντας πράξη ό,τι είχαμε συμφωνήσει. Δεν θα διστάσω να πω ότι φέτος αποκαταστήσαμε την οικονομική αξιοπιστία της ομάδας. Δυστυχώς ο Βύζας μετά την πτώση του από την Γ’ Εθνική είχε αποκτήσει άσχημο όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Τα τελευταία δύο χρόνια με τη συνδρομή ασφαλώς των μεγάλων χορηγών μας δηλαδή των φίλων της ομάδας κ.κ. Κ. και Χρ. Φάνη αλλά και του κ. Μαρτίνου, κάνοντας χρηστή διαχείριση αποκαταστήσαμε το όνομα της ομάδας η οποία θεωρώ ότι είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα για να πρωταγωνιστήσει. Ο Βύζας έγινε και πάλι «μαγαζί γωνία» όπως λέει ο λαός αφού η αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας της ομάδας έχει αναγκάσει πολλούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν τηλέφωνο τον Μάκη Πανταζή και να επιθυμούν διακαώς τη συνεργασία τους με τον Βύζαντα.
Αυτό για μένα λέει πολλά. Δηλώνω μάλιστα πως εάν παραμείνω στην προεδρεία του συλλόγου θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τον Μάκη Πανταζή για την θέση του προπονητή, αφού τα πήγε περίφημα.
Όσο για τις μεταγραφές παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιό θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο, έχει γίνει ο σχεδιασμός όπου αναμένεται να μείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται εκτός Μεγάρων, αλλά και να αποκτηθούν 4 παίκτες πρωτοκλασάτοι σε θέσεις που ο προπονητής έχει εστιάσει ότι «πονάει» η ομάδα.
Πρέπει ο Βύζας να «χτυπήσει» την κατηγορία και να ανέβει στην Γ’ Εθνική.
Γιατί ο Βύζας είναι μεγάλη ομάδα με τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία και πρέπει να πάει ψηλότερα. Από το τοπικό πρωτάθλημα θα είμαστε περαστικοί γιατί δεν αρμόζει στον Βύζα το τοπικό πρωτάθλημα, αλλά τα μεγάλα σαλόνια.

Ο Βύζας έγινε και πάλι «μαγαζί γωνία», όμως παρόλα αυτά το οικονομικό δεν ήταν βαρύ φορτίο για εσάς τα δυο χρόνια διοίκησης;

Ήταν όντως βαρύ φορτίο το οικονομικό. Αναλάβαμε την ομάδα σε δύσκολες εποχές μέσα στην κρίση. Τρέξαμε, αναζητήσαμε χορηγούς, στηριχθήκαμε στα εισιτήρια διαρκείας. Όμως δυστυχώς «τα κουκιά δεν έβγαιναν» όσον αφορά κυρίως την οικονομική στήριξη της αντρικής ομάδας, αφού τα χρήματα που εισπράττουμε από τις ακαδημίες κάλυπταν και καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τα τμήματα υποδομών. Με την συνδρομή του δημάρχου, απευθυνθήκαμε στους κ.κ. Κώστα και Χρήστο Φάνη. Δηλώνω λοιπόν δημόσια, πως δεν θα υπήρχε αντρική ομάδα, εάν δεν υπήρχε η μεγάλη οικονομική βοήθεια της εταιρείας «ΦΑΝΗΣ». Προς τιμήν τους, τόσο ο Κώστας όσο και ο Χρήστος Φάνης απέδειξαν την μεγάλη τους αγάπη στον Βύζαντα προσφέροντας απλόχερα οικονομική βοήθεια. Τους ευχαριστώ δημόσια και ευελπιστώ ότι και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο που έχουν μπει οι βάσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει θα συνεχίσουν να βοηθούν και να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ιστορική ομάδα του Βύζαντα.
Πρέπει φυσικά εκτός των μεγάλων χορηγών, να ευχαριστήσω και τον κ. Αθ. Μαρτίνο, όπως και την ΕΛΠΕ και τους κ.κ. Καλαφάτακη και Κορωναίο, την ΔΕΣΦΑ και τον κ. Νίκα, αλλά και τον βουλευτή Αττικής Γ. Πάντζα που μας βοήθησε σημαντικά για να πάρουμε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ. Πολλά ευχαριστώ και στους απλούς φιλάθλους, που με την συνδρομή τους ήταν οι μικροί χορηγοί ώστε ο Βύζας να αποκτήσει και πάλι οικονομική αξιοπιστία. Αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται και γι’ αυτό τα λέω δημόσια.

Μιλήστε μας για την συνεργασία που είχατε την διετία που πέρασε με τον δήμο.

Η συνεργασία μας με την διοίκηση του δήμου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν άριστη. Ό,τι ζητήσαμε και όποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε επιλύθηκαν. Με κάθε τρόπο ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης είναι κοντά στην ομάδα ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια όλων των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Μιλάω ιδιαίτερα για τους ηλεκτρολόγους και την υπηρεσία πρασίνου που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αναμόρφωση του γηπέδου. Σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια του «Ηρόδωρου» και ιδιαίτερα της προέδρου Γιαν. Ρήγα με την οποία συνεργαζόμαστε άψογα. Η βοήθεια της (σε συνεργασία και με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου), ώστε το γήπεδο του Βύζα να φτιαχθεί ήταν σημαντική. Θυμίζω πως για την ανάπλαση του γηπέδου έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες από διοικητικά στελέχη παλαιότερα. Με παρεμβάσεις και με μελέτες του Γ. Μπερδελή και του Τ. Σάλτα έχουν φτιαχθεί τα γραφεία, έχουν ανακαινιστεί τα αποδυτήρια, γενικότερα άλλαξε η εικόνα στο γήπεδο και με την τοποθέτηση της σκεπαστής εξέδρας, ώστε αυτό να καταφέρει να πάρει άδεια και να φιλοξενεί μέχρι και αγώνες Γ’ Εθνικής. Αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητό πως το γήπεδο αυτό αποτελεί εδώ και χρόνια την φυσική έδρα του Βύζαντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΙΧΜΗΣ