AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.11.2018

Ο καιρός μας

847MARINAKIS3

Η καταγγελία του πρώην δημάρχου Γιαν. Μαρινάκη προς την αστυνομία για την δημιουργία «σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων» στο εργοτάξιο του δήμου που δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω της σελίδα της Αιχμής στο facebook, τέθηκε και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
Λαμβάνοντας το λόγο στα προ ημερησίας θέματα ο πρώην δήμαρχος παρουσίασε φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποθανατίζονταν η τραγική κατάσταση που επικρατούσε στο εργοτάξιο του δήμου Μεγαρέων που βρίσκεται στο Νέο Μελί παραπλεύρως της ΠΕΟΑΚ.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τα παρακάτω:
«Όταν ασκήσαμε εμείς διοίκηση, δεχθήκαμε έναν ανελέητο πόλεμο από τον σημερινό δήμαρχο για το κομμάτι της καθαριότητας και της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, λαδιών αλλά και μπαζοσκούπιδων στην περιφέρεια του δήμου μας. Ταλαιπωρηθήκαμε δικαστικά μέχρι σήμερα αλλά ευτυχώς δικαιωθήκαμε, όμως αυτή η ταλαιπωρία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον σημερινό δήμαρχο όταν ήταν αντιπολίτευση.
Ο κ. Σταμούλης τότε μας κουνούσε το δάκτυλο και μας κατηγορούσε για περιβαλλοντικά εγκλήματα και μάλιστα τότε είχε έρθει το υγειονομικό αλλά και το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Ως έναν βαθμό θεωρώ πως όλα αυτά ήταν στα πλαίσια της πολιτικής που ήθελε να ασκήσει ο κ. Σταμούλης. Αλλά ο άνθρωπος αυτός ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να υποδείξει μια υποδειγματική από την δική του πλευρά στρατηγική για την περιβαλλοντική προστασία, σήμερα που μιλάμε και μετά από την καταστροφή που έχει γίνει στο ρέμα της Κοκκινογής, έχει δημιουργήσει άλλη μια μεγάλη καταστροφή στο εργοτάξιο του δήμου μας.
Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει σήμερα η διοίκηση, είναι αδιανόητος ο τρόπος που μεταχειρίζεται η διοίκηση του πολίτες, είναι αδιανόητος ο τυχοδιωκτισμός σας. Εσείς που κουνάγατε σε εμάς το δάχτυλο, σήμερα γεμίζετε το εργοτάξιο με σκουπίδια και μάλιστα μέσα σε οικιστική περιοχή.
Όλα αυτά σήμερα τα διαπίστωσε η αστυνομία όπου βεβαίως θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Δεν μπορεί πλέον ο κ. Σταμούλης να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας λέει πως λειτουργεί υποδειγματικά. Αναλάβετε λοιπόν τις ευθύνες σας και εκεί που πρέπει. Η αστυνομία έκανε το καθήκον της και ήρθε άμεσα. Από εκεί και έπειτα ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών από την πλευρά της διοίκησης».

847MARINAKIS2

Για φωτογραφίες με… κάποια σκουπιδάκια έκανε λόγο ο δήμαρχος

«Πόσο θράσος μπορεί να έχει κάποιος που άφησε από τον Μάιο έως και την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 το δήμο ως έναν απέραντο σκουπιδότοπο». Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι στην καταγγελία του κ. Μαρινάκη ο δήμαρχος. Ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρήκε στην καθαριότητα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, χαρακτηρίζοντας τις φωτογραφίες που παρουσίασε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μαρινάκης ως… «φωτογραφίες με κάποια σκουπιδάκια». Ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως η μοναδική καταγγελία που είχε κάνει το 2010 για τα σκουπίδια ήταν προς τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για το λόφο Στίκα. «Αυτή είναι η μόνη καταγγελία που είχα κάνει και τίποτα άλλο. Τώρα εάν με δελτία τύπου και δημοσιεύματα προσπαθούσα να αφυπνίσω την διοίκηση σας που είχατε εγκαταλείψει την καθαριότητα, αυτό έπρεπε να γίνει. Θυμίζω πως είχατε επίσης τότε προχωρήσει και σε μια άλλη απρέπεια, αφού είχατε προγραμματίσει από την 1η Σεπτεμβρίου οι οδηγοί και οι εργάτες των απορριμματοφόρων να είναι σε άδεια»
Τραγικά χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί να επικρίνει σήμερα την διοίκηση για τέτοια θέματα. Κλείνοντας ο κ. Σταμούλης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές ακόμη και για φωτομοντάζ από την πλευρά του κ. Μαρινάκη.

847MARINAKIS

Καθαρίστηκε το εργοτάξιο την επόμενη ημέρα

Η καταγγελία του πρώην δημάρχου Γιαν. Μαρινάκη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και η παρουσία των ανδρών της αστυνομίας στο χώρο του εργοταξίου, όπως και η καταγραφή από την μεριά τους πως υπάρχουν σκουπίδια ανάγκασε την διοίκηση να παρέμβει άμεσα την επόμενη ημέρα της καταγγελίας.
Συγκεκριμένα τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου παρενέβησαν άμεσα καθαρίζοντας το χώρο του εργοταξίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Φυλακτό να δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο facebook φωτογραφίες με ημερομηνία Τρίτη 8 Μαΐου 2018, μία μέρα δηλαδή μετά την «έφοδο» Μαρινάκη και Δρένη στο εργοτάξιο. Όπως φαίνεται όλα έγιναν με τον φόβο της αστυνομίας…