AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

23.09.2018

Ο καιρός μας

845agonaslimenon

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Αγώνα Λιμένων Μεγάρων - Νέας Περάμου, αποτελούμενη από τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού «Ηρόδωρος», του Δήμου Μεγαρέων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής, υπό την τεχνική υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου (Α.Ο.) «Ο ΚΟΜΑΙΟΣ», την Παρασκευή 27 Απρίλη 2018, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Αφορμή αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά μεγάλη αθλητική διοργάνωση Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων, ένας αγώνας – ιδέα – του Δημ. Βόρδου που έχει γίνει πλέον θεσμός για το δήμο μας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, Ηλ. Μουσταίρα, ο 3ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων-Νέας Περάμου, που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 6 Μάη 2018 με ώρα έναρξης στις 10 π.μ, θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές 9 και 18 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα θα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διαδρομή των 9 χιλιομέτρων θα έχει ως σημείο εκκίνησης την είσοδο του Λιμανιού της Νέας Περάμου (Μαρίνα) ενώ των 18 χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία το Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων. Ο τερματισμός, που θα είναι κοινός και για τις δύο διαδρομές, θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων. Αξίζει να αναφέρουμε, πως εκτός του παραλιακού τμήματος, και οι δυο διαδρομές θα διέρχονται από τον αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υγροβιότοπο – περιφερειακό πάρκο, του Βουρκαρίου Μεγάρων, με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και μοναδικότητας του τοπίου των Μεγάρων.

Σκοπός Διοργάνωσης

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στην τοποθέτηση του τόνισε ότι σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι, να αποτελέσει μια γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή αλλά και την προσφορά. Και αυτό γιατί ταυτόχρονα πρόκειται για μια προσπάθεια, ώστε να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας, που βρίσκονται σε ανάγκη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μεγάρων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με περίπτερα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που θα υπάρχουν στους χώρους έναρξης και τερματισμού του αγώνα. Ταυτόχρονα βασική επιδίωξη των διοργανωτών αποτελεί η ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικότητας του τόπου μας.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε, ο Δήμαρχος Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, ο οποίος ευχαρίστησε πρωτίστως τα ΜΜΕ του τόπου διότι κάθε φορά, που παίρνονται πρωτοβουλίες αθλητικές και πολιτιστικές, που αναδεικνύουν την ομορφιά και την ιστορικότητα του τόπο μας, είναι πάντα αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου. Ο κ. Σταμούλης, δήλωσε, πως θεωρεί χρέος του σαν Δήμαρχος, να συνεχίζει δράσεις, που γίνονταν στο παρελθόν από άλλες διοικήσεις και να βρίσκει τρόπους κάθε φορά, ώστε να γίνονται καλύτερες διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Δήμος πρέπει να έχει συνέχεια, σημειώνοντας πρόοδο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον αθλητισμό και στον πολιτισμό». Υποστήριξε δε, πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός και ιδιαίτερος, αφού ενώνει τα δύο ιστορικά λιμάνια της Πάχης και της Νέας Περάμου, αναδεικνύοντας συγχρόνως, τη φυσική ομορφιά του τοπίου, που βρέχεται από τον Σαρωνικό κόλπο. Ο κ. Σταμούλης συνεχάρη όλα τα μέλη της επιτροπής, διότι, όπως είπε, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έχοντας έναν κοινό στόχο, «το καλό του τόπου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παραμερίζοντας συνάμα τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα τον Σπ. Καλοζούμη, διότι η βοήθειά του, ειδικά σε θέματα κλασικού αθλητισμού, είναι αμέριστη, ενώ ο Δήμαρχος, δήλωσε, πως έχει ως στόχο και επιθυμία να γίνουν και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες πανελλήνιας εμβέλειας, που θα προβάλουν τα Μέγαρα σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, είχε παρευρεθεί στο διεθνές φόρουμ για το Μαραθώνιο Αγώνα, στο Μαραθώνα και αποκάλυψε, πως σε συζήτηση, που είχε με τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με θέματα αθλητισμού, προτάθηκε να διοργανωθούν αγώνες με τις αθλητικές ομάδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων του Ελληνικού Στρατού, ώστε να έρθει κόσμος στα Μέγαρα και να προβληθεί ακόμη περισσότερο ο τόπος μας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Μεγάρων, που σε κάθε εκδήλωση δίνουν το παρόν, με σκοπό να βοηθήσουν ανιδιοτελώς και έκανε ιδιαίτερη ευχαριστήρια αναφορά, στον Δ.Βόρδο και Δ.Βαρδάλα, οι οποίοι συμβάλουν συνεχώς στις διοργανώσεις αγώνων.

Οι γενικές πληροφορίες του αγώνα…

Περνώντας στις γενικές πληροφορίες του αγώνα, ο κ.Μουσταίρας ανέφερε, πέραν των χιλιομετρικών αποστάσεων, ο οποίες θα έχουν σημάνσεις ανά χιλιόμετρο, πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού και ιατρική μέριμνα. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, αφού η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System). Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, δια του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Μεγάρων, ενώ για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 50 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής προχώρησε σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, που αφορούσαν την παραλαβή αριθμών, τους σταθμούς ανεφοδιασμού ,τη μεταφορά δρομέων, τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών, τον ιατρικό έλεγχο, τις κατηγορίες που θα μετέχουν, τους όρους συμμετοχής, το κόστος συμμετοχής, τις προθεσμίες υποβολής συμμετοχής και τα έπαθλα που θα αποδοθούν.
Τα μέλη της επιτροπής γνωστοποίησαν, πως σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό ΤΕΧΝΙΚΟ t–shirt (μπλουζάκι), μετάλλιο και δίπλωμα στον τερματισμό και των δυο διαδρομών 9 και 18χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, η οργανωτική επιτροπή παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες κατάφερε να εξασφαλίσει και να εμπλουτίσει την «σακούλα του αγώνα» των δρομέων με διάφορα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας (λάδι – κρασί – φυστίκια).
Τελειώνοντας, ο Ηλ. Μουσταίρας είπε πως ο αγώνας αυτός ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους, διότι έχει αρκετά πλούσιες παροχές, καθώς επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός, πως για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, θα κλείσει ο δρόμος της ΠΕΟΑΚ από το 36ο έως το 38ο χλμ, στο ρεύμα από Μέγαρα προς Αθήνα για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του. Συνέχισε, λέγοντας, πως είναι σίγουρος, ότι θα σημειωθεί πληρότητα συμμετοχών (μέχρι 800 μετέχοντες επιτρέπεται), αφού έως τώρα οι συμμετοχές είναι 550 και ως την Τετάρτη, 2 Μάη, που κλείνουν οι ημερομηνίες για δήλωση συμμετοχής, ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Κλείνοντας, ανέφερε, ως σημαντικό κομμάτι του πάζλ της πραγμάτωσης της διοργάνωσης, έπαιξαν οι χορηγοί με τις χρηματοδοτήσεις τους ενώ στα σημαντικά σημεία της διοργάνωσης, είναι το γεγονός, πως θα υπάρχει ραδιοφωνική κάλυψη από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Βίκυ Σπύρου, η οποία μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, είχε καλέσει εκπροσώπους της επιτροπής στην εκπομπή της, στην ΕΡΑ Σπορ.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους μοχθούν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη αθλητική συνάντηση, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους, την προβολή του τόπου και την διαπίστωση των επισκεπτών, πως η Μεγαρική Γη είναι ένας τόπος όμορφος και ευλογημένος, που αναπνέει από τον ήλιο του και την μοναδική θάλασσα του Σαρωνικού.