AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

23.09.2018

Ο καιρός μας

845mitsorakis01

Περιοδεία στα Μέγαρα πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης. Σκοπός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του ήταν να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς παραγωγής και εμπορίας αγροτικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων, όπου ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι όσο και για τις προοπτικές που υπάρχουν. Από τους περισσότερους έγινε γνωστό ότι η υψηλή φορολογία αποτελεί «αγκάθι» για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, καθώς είναι ένας κρίσιμος ανασταλτικός παράγοντας που εμποδίζει όχι μόνο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

845mitsorakis02

Οι πέντε σταθμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη, ήταν η επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας οστρακοειδών «Petropoulos-mare», όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του προϊόντος. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ανδρέας Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει για το θέμα της φορολογίας και της ανταγωνιστικότητας στις εξαγωγές, που ήταν και ο λόγος για τον οποίο η επιχείρηση διέκοψε την εξαγωγική της δραστηριότητα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων «Agrosyn», όπου ωοσκοπούνται και διαλέγονται αυγά τα οποία διοχετεύονται από εμπόρους στην εγχώρια αγορά. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Παν. Σακελλαρίου ο οποίος του ανέλυσε όλη την διαδικασία που γίνεται για την ωοσκόπηση και διαλογή των αυγών, γνωστοποιώντας του ότι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεγάρων είναι από τους ελάχιστους οικονομικά αυτόνομους συνεταιρισμούς στην χώρα μας, με μηδενικό παθητικό.

845mitsorakis03Ακολούθως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε δυο επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων – Ομάδα Παραγωγών και την επιχείρηση εμπορίας αγροτικών και κηπευτικών προϊόντων «Παπασταμάτης Κανέλλος». Τελευταίος σταθμός του ήταν το πρότυπο οινοποιείο του συμπολίτη μας επιχειρηματία Μανώλη Λουκά, όπου ο κ. Μητσοτάκης έγινε δέκτης παραπόνων κυρίως για το νόμο που δεν επιτρέπει στους αμπελουργούς την αντικατάσταση των παλιών κλημάτων, ώστε να φυτευτούν νέα για να προκύψουν νέες ποικιλίες σταφυλιών. Πρόβλημα το οποίο καταγράφηκε, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο κ. Λουκάς.

845mitsorakis04

Χαμογελαστός και ιδιαίτερα φιλικός και στους πολίτες…

Μετά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιόδευσε στην πόλη των Μεγάρων.
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μεγάρων Σωτ. Πιλίλη, τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Μεγάρων Γ. Σακελλαρίου, τον συμπολίτη μας περιφερειάρχη του κόμματος Θαν. Δρένη, τον Θεματικό Αγροτικού της ΝΟΔΕ Μελ. Λέλη, τον τ. Δήμαρχο Γιαν. Μαρινάκη, τους βουλευτές Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδη, Θαν. Μπούρα, Γ. Βλάχο, Μαν. Αυγενάκη και Β. Οικονόμου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να αφουγκραστεί τα προβλήματα αλλά και τις ανησυχίες τους, για θέματα που αφορούν την εργασία, την κοινωνία, την υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής.

845mitsorakis05

Τον κ. Μητσοτάκη συνάντησε και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης στο οινοποιείο του κ. Λουκά, ενώ ολιγόλεπτη συνομιλία είχε μαζί του έξω από το γνωστό café Del Sol.
Στο χώρο του συγκεκριμένου café στην πλατεία Λυτάρα, ο κ. Μητσοτάκης αφού απόλαυσε τον καφέ του, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για αρκετή ώρα με πολίτες, αλλά και με τοπικά κομματικά στελέχη, όπως και με μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Η επίσκεψη – περιοδεία του ο αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα Μέγαρα κατά γενική ομολογία ήταν άκρως επιτυχημένη, κάτι που οφείλεται σε όλους όσους δούλεψαν και ιδιαίτερα στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Μεγάρων – Νέας Περάμου, όπως και στη νεολαία του κόμματος.
Χαμογελαστός και ιδιαίτερα φιλικός στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει την αληθινή ελπίδα στους Έλληνες, προωθώντας λύσεις ρεαλιστικές, και μένοντας μακριά από πολιτικάντικα λόγια και παλαιοκομματικές πρακτικές, αφού οι εποχές έχουν αλλάξει.

845mitsorakis06

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Μετά τις συναντήσεις αλλά και την επαφή που είχε με απλούς πολίτες στην περιοδεία του στην πόλη των Μεγάρων ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Επισκέφθηκα σήμερα μια σειρά από δυναμικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Από παραγωγούς οστράκων και αυγών μέχρι παραγωγούς φιστικιών και οπωροκηπευτικών. Μια σειρά από νέες επιχειρήσεις και ομάδες παραγωγών που παλεύουν κόντρα στη γραφειοκρατία και στην υπερβολική φορολογική επιβάρυνση για να διαπρέψουν επιχειρηματικά. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Ειδικά την υγιή επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για την πατρίδα μας. Με συγκεκριμένα και στοχευμένα φορολογικά κίνητρα και με αποδέσμευση πόρων από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που δυστυχώς λιμνάζουν λόγω της ανικανότητας της σημερινής Κυβέρνησης. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία και να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά».

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...