AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

844kolatas

Σε απολογισμό του έργου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Απριλίου ο πρόεδρος Γιαν. Κολάτας.
Αφορμή για την συνέντευξη, αποτέλεσε η πρόσφατη δωρεά της ΠΑΕ ΑΕΚ, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που προέκυψαν στα σχολεία της Νέας Περάμου μετά την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017.
Όπως έγινε γνωστό σε ειδικό λογαριασμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων κατατέθηκαν 36.500 ευρώ με επιθυμία των δωρητών να διατεθούν για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα έξι σχολεία της Νέας Περάμου.
Στην συνέντευξή του ο κ. Κολάτας αφού ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΕΚ, ανέφερε ότι ο καταμερισμός του εξοπλισμού έγινε στα σχολεία σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυψαν και έπειτα από εισήγηση δύο ειδικών επιτροπών που είχαν συσταθεί.
Ο μοναδικός όρος του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ήταν οι προμήθειες του ηλεκτρονικού εξοπλισμού να γίνουν από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, όπου μετά από διαγωνισμό επιλέχθηκε η εταιρεία PEC του κ. Γιαν. Χατζή που είχε δώσει την οικονομικότερη προσφορά, ενώ ένα μικρό μέρος του εξοπλισμού κάλυψε και η εταιρεία του κ. Κ. Στραβοδούλη.
Ο εξοπλισμός ο οποίος αγοράσθηκε γνωστοποιήθηκε από την γραμματέα της σχολικής επιτροπής και ήταν ο εξής:
4 οθόνες Full HD 21”
10 οθόνες Full HD 21.5” 8 υπολογιστές λάπτοπ
14 επιτραπέζιοι υπολογιστές
1 σέρβερ
1 UPS
3 πολυμηχανήματα (print, scan, copy, fax)
5 πακέτα MS Office
2 φαξ
12 μίνι Hi Fi φορητά radio
12 διαδραστικοί βιντεοπροβολείς
4 πίνακες μαρκαδόρου
1 οθόνη προβολής προτζέκτορα
1 φωτοτυπικό
2 φωτογραφικές μηχανές (16mp, video HD)
1 προτζέκτορ
1 switch, 24 ports

Τα εύσημα στο Γρ. Σταμούλη και οι συγκρίσεις με τους προηγούμενους

Δράττοντας της ευκαιρίας, ο Γιαν. Κολάτας μίλησε γενικότερα για το έργο που έχει επιτελέσει η διοίκηση της Σχολικής Επιτροπής, αποδίδοντας τα εύσημα στον Δήμαρχο κ. Γρ. Σταμούλη.
Ο κ. Κολάτας δεν παρέλειψε και πάλι να προβεί σε συγκρίσεις με τις προηγούμενες διοικήσεις όσον αφορά τον καταμερισμό των χρημάτων (επιχορηγήσεων) στα σχολεία, τονίζοντας ότι ο κ. Σταμούλης αποδίδει τα χρήματα στα σχολεία στο ακέραιο, αφήνοντας αιχμές πως αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι οι απερχόμενες διοικήσεις ακολουθούσαν άλλη πολιτική.
Ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μιλώντας ιδιαίτερα για τον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη, είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ελέγχει τους πάντες στην διοίκηση, γνωρίζει τα πάντα σε σχέση με τους συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας τον εργασιομανή, σχολαστικό και αφοσιωμένο στα καθήκοντά του.
Ο Γιαν. Κολάτας επέμεινε στο γεγονός ότι η διοίκηση Σταμούλη κατέβαλε κάθε προσπάθεια να δώσει οφειλόμενα χρήματα στα σχολεία ύψους 170.000 ευρώ τα οποία ήταν χρήματα προηγούμενων διοικήσεων και ήρθαν στο δήμο αναδρομικά. Μάλιστα αποκάλυψε πως η επιτροπή που προΐσταται, έχει στη διάθεσή της από έξτρα επιχορηγήσεις ποσό 220.000 ευρώ για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και το οποίο διαθέτει σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
Προσπαθώντας να ασκήσει κριτική ιδιαίτερα στην απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Κολάτας τόνισε ότι παρέλαβε σχολικά κτίρια σε άθλια κατάσταση, επισημαίνοντας και ως τώρα όλες οι επείγουσες κτιριακές ανάγκες έχουν καλυφθεί.

Η πλημμύρα έβγαλε στην επιφάνεια τις κακοτεχνίες

Η ενδιαφέρουσα είδηση που βγήκε από την συνέντευξη του κ. Κολάτα, έχει σχέση με την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου, καθώς ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αποκάλυψε ότι τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν και τα Μέγαρα, έβγαλαν στην επιφάνεια πολλές κακοτεχνίες σε σχολεία που είχαν κατασκευαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς έμπασαν νερά από παντού.
Πρόκειται για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, και τα 2ο, 7ο και 8ο νηπιαγωγεία Μεγάρων με τον κ. Κολάτα να δηλώνει ότι η διοίκηση είναι αποφασισμένη να αναζητήσει ευθύνες από τις εταιρείες που είχαν την ευθύνη υλοποίησης της κατασκευής των συγκεκριμένων σχολικών κτιρίων.

Ελ. Ρήγα: Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες με σωστή διαχείριση

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συνέντευξη παρούσες ήταν η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Ρήγα και η αντιπρόεδρος της της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αν. Σταμούλη.
Η κ. Ρήγα από την πλευρά της λαμβάνοντας το λόγο, ανέφερε ότι η στρατηγική της διοίκησης εστιάζεται στα παιδιά και για τον λόγο αυτό όλοι όσο έχουν την ευθύνη, πράττουν το καλύτερο δυνατό για θέματα που αφορούν την παιδεια.
«Παραλάβαμε καταστάσεις στον αέρα όπου από τις Σχολικές Επιτροπές έλλειπαν βασικά διοικητικά και οικονομικά στοιχεία, ενώ οφείλονταν και χρήματα. Κατορθώσαμε να καλύψουμε όλες τις οφειλές περασμένων ετών και τώρα με την επιχορήγηση περικομμένη λόγω κρίσης στο 1/3 σε σχέση με το παρελθόν προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες και το πράττουμε με σωστή διαχείριση.
Δώσαμε νέα πνοή στα σχολεία και αυτό είμαι βέβαιη ότι αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών δεν είναι υποχρεωμένοι να γίνονται χορηγοί των σχολείων για κάλυψη καθημερινών αναγκών.»

ΥΓ.: Πρέπει να σημειώσουμε πως από την συνέντευξη του κ. Κολάτα βγήκαν και αρκετές πολιτικές αλλά και … παραπολιτικές ειδήσεις, αφού στο δεύτερο μέρος δεν δίστασε να κρίνει κυρίως τις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά και να πει τις απόψεις του για αιρετούς της συμπολίτευσης, όπως και για … γιατρούς που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το Δήμο. Περισσότερα στο επόμενο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ.