AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΛΑΝΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !

ΑΠΟ την μεταπολίτευση και μετά, η πικρή αλήθεια είναι πως άρχισε η πολιτιστική σήψη στην χώρα μας, η οποία συνετέλεσε κατά πολύ στον ερχομό και της οικονομικής σήψεως, την οποίαν ζούμε.
Εθνομηδενιστές, ετοιμασμένοι για όλα, εισεχώρησαν σε κάθε τι στην χώρα μας. Στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα υπουργεία, στις Υπηρεσίες εν γένει, στα Μ.Μ.Ε., στον αθλητισμό, στους συλλόγους... παντού. Έθαψαν ό,τι αναφερόταν στο Έθνος, την Πατρίδα μας και τις παραδόσεις μας, κι’ επρόβαλλαν ό,τι μισελληνικό, προωθούσαν όποιον ατάλαντο, αρκεί να ήταν του κόμματος! Έβγαλαν από τα σχολικά βιβλία, από τα Μ.Μ.Ε. Κ. Παλαμά, Α. Βαλαωρίτη, Α. Κάλβο, Ι. Πολέμη, Γ. Δροσίνη, Λ. Πορφύρα, καθώς και Λ. Μαβίλη και Τ. Άγρα, (οι οποίοι σκοτώθηκαν πολεμώντας για την Πατρίδα), και άλλους Έλληνες γίγαντες του πνεύματος. Και έβαλαν στην θέση τους τούς πιο απίθανους κι ατάλαντους «ποιητές».
Όταν απορούσα γιατί προωθούσαν λυσσωδώς κάποιον ατάλαντο, ανέτρεχα σε πηγές, και διεπίστωνα, πως αυτό γινόταν επειδή ήταν στέλεχος του κόμματος...
Κι’ έτσι φτάσαμε στο σημερινό πολιτιστικό τέλμα. Φτάσαμε να έχουν οι Έλληνες εκπρόσωπο της ποιήσεως στην Ακαδημία Αθηνών την... Κική Δημουλά.
Ποιον ποιητή (ή ποια ποιήτρια) έχομε σήμερα, που να θυμάται κάποιος έστω και ένα στίχο του;

«ΑΣ ΕΛΘΗ - ΕΣΤΩ - ΕΝΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» !!!

ΔΕΣ τε ποίημα ενός από τους πολυπροβεβλημένους «ποιητές» του κόμματος. Δες τε απόσπασμα (το μελοποίησαν και το έκαναν και τραγούδι...) και ...θαυμάστε ποίηση!!!

844MEG02

Κι’ ενός άλλου, άλλου κόμματος. Εμετός σκέτος :

ΧΟΡΟΣ 2
(Από τη συλλογή "ΘΕΜΑ")

δεν
δεν το φύλλο δεν
δέν-τρο

δεν η άνοιξη
δεν η επιθυμία
δεν ο δόλος δεν
δεν-τρο

δεν η λάμψη
δεν η μανία
δεν το κόκκινο το κόκκινο δεν
δεν-τρο

δεν ω
δεν α
δεν αγωνία
δεν η κρύπτη δεν η κρύπτη δεν η κρύπτη

δεν
δεν το φύλλο δεν
ΔΕΝΤΡΟ.

ΚΙ’ αλλού, ο ίδιος «ποιητής» :

ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Από τη συλλογή "Τόποι νέοι")

Δεμένος τρυφερός αλλιώτικος
Δεμένος στο κατάρτι μου.
Τόσα νερά στο δωμάτιό μου!

Ας έρθουν οι σύντροφοι
Ας έρθουν οι σειρήνες
Ας έρθει - έστω - ένας υδραυλικός.

(Του Κ.Κ.Ε. ο ένας, του Πα.σό.κ ο άλλος. Όσο για την ψοφοδεξιά (δεν αναφέρομαι στα απλά μέλη ή τους ψηφοφόρους) ...αυτοί δεν έχουν ούτε ποιητές ούτε «ποιητές»...

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

ΓΙΑ να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, παραθέτω ένα έξοχο ποίημα (άλλης εποχής, τότε που είχαμε αληθινούς ποιητές), του ποιητού Μιλτ. Μαλακάση (1869 - 1943) με προγόνους με πλούσια αγωνιστική προσφορά στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Αναφέρεται, ο ποιητής, σε μια γυναίκα περασμένης νεότητος, η οποία στενοχωριόταν που δεν ήταν πλέον νέα. Δες τε τον ρυθμό των στίχων (συγγενεύουν ρυθμός και μέτρο, αλλά άλλο ρυθμός και άλλο μέτρο ποιήματος. Ο ρυθμός εμπεριέχει το μέτρο, αλλά έχει και άλλα, όπως την επιλογή των καταλλήλων λέξεων, που ο συνδυασμός των δίνει ένα είδος μουσικότητας στο ποίημα). Δες τε, επίσης, με τι αριστοτεχνικό τρόπο στέλνει το αληθινό και ελπιδοφόρο μήνυμα, πως εκτός από τα νιάτα, και οι μετέπειτα από αυτά ηλικίες έχουν τις δικές τους ομορφιές, έτσι όπως δηλαδή και στην φύση, όπου :

«...Τις μελιχρές λαμπράδες του Δεκέμβρη
και τις φεγγαροσκέπαστες του Γεναριού ομορφιές,
μήτα στις τρέλλες τ’ Απριλιού καθένας θα τις εύρει
και μήτε στις μονότονες του Μάη καλοκαιριές».

844MEG01