AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

844pyrgari01

Για χωματερή – περιβαλλοντική βόμβα στη θέση Πυργάρι είχαμε κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 23 Μαρτίου του 2018.
Παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό (έπειτα από τηλεφωνικές παραγγελίες που δεχθήκαμε από κτηνοτρόφους αλλά και αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή), διαπιστώσαμε πως η κατάσταση που επικρατούσε στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε προηγούμενο. Τα μπαζοσκούπιδα, τα παλιά στρώματα όπως η βρώμα και δυσοσμία έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνυκτική και δημιουργούσαν μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Τότε είχαμε αναφέρει πως ξεφορτώνουν ακόμη και «περίεργα» φορτηγά συγκεκριμένες ώρες, κάτι που προέκυψε από μαρτυρίες των αγροτών αλλά και των πτηνοτρόφων της περιοχής, καλώντας με το δημοσίευμα μας την διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής να παρέμβει άμεσα και να πραγματοποιήσει αυτοψία.

844pyrgari02

Κανείς δεν συγκινήθηκε…

Δυστυχώς όμως δεν είδαμε να γίνεται κάτι δεν είδαμε να συγκινείται κανείς.
Αυτό που διαπιστώσαμε (όχι μόνο εμείς αλλά και αρκετοί άλλοι συμπολίτες που περνούσαν από την περιοχή), ήταν πως επί ένα διήμερο είχε ξεκινήσει η καύση κλαδιών και σκουπιδιών με αποτέλεσμα οι μαύροι καπνοί να «πνίξουν» την περιοχή πλησίον του Γερμανικού δρόμου. Βλέπετε κάποιοι πήγαν να προλάβουν καταστάσεις, προχωρώντας στην καύση πριν ξεκινήσει επίσημα η αντιπυρική περίοδος (ισχύει από 1/5/2018). Δεν γνωρίζουμε όμως εάν αυτοί που επέλεξαν την μέθοδο της καύσης, έχουν γνώση πως μέχρι πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η καύση κλαδιών.
Στις φωτογραφίες που παραθέσαμε στο πρώτο ρεπορτάζ (23 Μαρτίου 2018 Α.Φ. 840), φαίνεται ξεκάθαρα ότι στην περιοχή δεν έχουν εναποτεθεί μόνο κλαδιά αλλά και κάθε λογής σκουπίδια. Το να καις σκουπίδια θεωρείται παράβαση και είναι πολύ σοβαρή για τον Νόμο περί περιβάλλοντος. Θα τολμήσουμε λοιπόν να αναφέρουμε πως γι’ αυτό (από κάτι τέτοιες ασυνείδητες τακτικές) «θερίζει» ο καρκίνος στην περιοχή μας.
Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδια αρχή και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, θεωρώντας πως κάποια στιγμή η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει. Γιατί πάνω απ’ όλα το παν είναι η προστασία των συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ζωής. Εμείς θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε και να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους τραγικές καταστάσεις που δημιουργούνται από πολιτικές ανεγκέφαλων πολιτικών. Χρησιμοποιούμε σκληρή γλώσσα αφού αυτό χρειάζεται μην τυχόν και κάποιοι ευαισθητοποιηθούν και αλλάξουν πολιτική. Γιατί ανακύκλωση δεν γίνεται κύριοι με την καύση σκουπιδιών!

Υ.Γ.: Απορούμε (αυτό φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε), πώς βρέθηκε στην περιοχή το υδροφόρο του δήμου Μεγάρων και όχι κάποιο πυροσβεστικό όχημα; Ο νοών νοείτο!