AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

ΣΧΕΔΙΟ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΠΟΛΥ σοβαρό, πάρα πολύ σοβαρό είναι εκείνο που καταγγέλλει για την διοίκηση του Δήμου δημοτική παράταξη της πόλεώς μας (νομίζω είναι αυτή με το όνομα « Νέο Ξεκίνημα»), σχετικά με την δημιουργία στην περιοχή μας ... «ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (κ.ά.)»!!! (λαθρομεταναστών στην πραγματικότητα, αφού οι πλείστοι από αυτούς ήλθαν στην χώρα μας ως λαθρομετανάστες, παραβιάζοντας τα σύνορα και τους νόμους της Πατρίδος μας).
Νομίζω πως πρέπει να διαβαστή από όλους τους συμπολίτες. Πριν να είναι αργά. Ο κίνδυνος από αυτό το σχέδιο είναι πολύ μεγάλος. Ο εποικισμός της χώρας μας και η αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού της Πατρίδος μας από λαθρομετανάστες από 187 (!) έθνη συνεχίζεται ...
Καλά, αν είναι όπως τα λέει η ως άνω παράταξη, είδαν οι δημοτικοί σύμβουλοι το σχέδιο - δούρειο ίππο, πριν το ψηφίσουν;

ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΝΑ εκφράσω εδώ μια γνώμη - πρόταση. Αγοράζετε τις τοπικές εφημερίδες. Υποστηρίξτε τις, με επιστολές, άρθρα, με διαφημίσεις σ’ αυτές κ.λ.π.
Και ο Δήμος πρέπει να τις ενισχύη, με όποιο θεμιτό και νόμιμο τρόπο, λ.χ. με πληρωμή των ανακοινώσεών του που δημοσιεύονται σ’ αυτές.
Εγώ κανένα συμφέρον δεν έχω από αυτό το θέμα, ποτέ δεν πληρώθηκα για ό,τι γράφω, ποτέ δεν το ζήτησα, ποτέ δεν το δέχτηκα όταν, παλαιότερα, μου επροτάθη, κατ’ επανάληψιν, όχι από έναν μόνο, και όχι μόνο από τα Μέγαρα, ποτέ δεν το ήθελα (γιατί τις ιδέες μας πρέπει να τις υπηρετούμε, όχι να τις εμπορευόμαστε). Όμως ξέρω τί λέω. Οι τοπικές εφημερίδες, με τα όποια λάθη τους (όποιος δουλεύει κάνει λάθη, όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη, αφού δεν κάνει τίποτα) είναι εκείνες που αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό στο φως, σαν υπάρχη γύρω σκοτάδι. Παράθυρο για ενημέρωση και για κριτική, για σχολιασμό και για διάλογο. Για τον φωτισμό της ιστορίας του τόπου μας. Για την προβολή των επιστημονικών, των πολιτιστικών και των αθλητικών δραστηριοτήτων των κατοίκων του. Για την ανάδειξη των προβλημάτων του λαού του.
Έχουν οι τοπικές εφημερίδες τα μείον τους. Αλλά και τα καλά τους. Σαν εκείνες τις εφημερίδες των Μεγάρων (δεν είναι της ώρας να μιλήσω επ’ αυτού πιο συγκεκριμένα, αργότερα ίσως), που πριν από λίγα χρόνια, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τις απειλές του τύπου «είμαστε ισχυροί, επηρεάζουμε πολλούς, θα το μετανοιώσετε...», αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν ολοσέλιδη διαφήμιση εταιρείας - κολοσσού, που απειλεί το περιβάλλον της περιοχής και την ασφάλεια των κατοίκων, χάνοντας έτσι ένα σοβαρό (και νόμιμο) έσοδο από την διαφήμιση της εταιρείας, μια που επρόκειτο όχι για μια μόνο δημοσίευση.
Τα Μέγαρα δεν έχουν τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δεν έχουν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Άλλες πόλεις, πλείστες πόλεις, έχουν και από τα δύο είδη, όπως έχουν και τοπικές εφημερίδες. Ακόμη και στην γειτονιά μας. Ο Ασπρόπυργος λ.χ. έχει δικό του τηλεοπτικό κανάλι, η Κόρινθος έχει ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. (Και εφημερίδες, φυσικά). Επίσης, έχουν τοπικά κανάλια ή ραδιοφωνικούς σταθμούς ή και από τα δύο πλείστες πόλεις της Ελλάδος.
Χωρίς λοιπόν τοπικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς η πόλη μας! Αν αποδυναμωθούν και οι μεγαρίτικες εφημερίδες, μαύρο σκοτάδι θα πέση στα Μέγαρα. Και να γίνωνται στην πόλη σημεία και τέρατα, κανείς δεν θα μαθαίνη τίποτα... Από πού να τα μάθη;
Κανείς δεν θα μαθαίνη περί τυχόν σκανδάλων, όπως και δεν θα μαθαίνη για τις διακρίσεις και επιτυχίες, σε διαφόρους τομείς, ατόμων και συλλόγων της πόλεως.
Οι τοπικές εφημερίδες είναι απαραίτητες και όταν υπάρχουν τοπικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν.
Ένα ευρώ, και λιγώτερο, μια φορά την εβδομάδα, για κάθε μία μεγαρίτικη εφημερίδα είναι κάτι τελείως ασήμαντο από οικονομικής απόψεως. Όπως ασήμαντο είναι και το ποσόν για τον Δήμο για τις ανακοινώσεις του στον τοπικό τύπο, αυτός, ο Δήμος διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια, και πάσχει από πολλά, δεν πάσχει από λίγα...
Ας θυμηθούμε, πως κατά την πολιορκία του Μεσολογγίου, στα μέσα της δεκαετίας του 1820, που οι αγωνιζόμενοι και αποκλεισμένοι Μεσολογγίτες πέθαιναν από κακουχίες και ασιτία, έβγαινε, μέσα στην ασφυκτικά πολιορκημένη από τους Τούρκους πόλη, Μεσολογγίτικη εφημερίδα, τα «Ελληνικά χρονικά». Ο εκδότης της, μαζί με την γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά , σκοτώθηκαν από τους Τούρκους κατά την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.
Το να μη υπάρχουν εφημερίδες και Μ.Μ.Ε. εν γένει σ’ ένα τόπο, είναι ό,τι επιζητούν και επιδιώκουν όσοι πολιτικοί είναι σάπιοι.
(... Και όσο για κείνους , που για να γράψουν ένα άρθρο σε μεγαρίτικη εφημερίδα ζητάνε να πληρωθούν, λες και θα γράψουν σε κανένα πανελληνίου εμβελείας εκδοτικό συγκρότημα με εκατοντάδες υπαλλήλους και σοβαρά κέρδη... τι να πη κανείς!... ).

843megarikes01a

Εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» (πρώτη και
δεύτερη φωτογραφία), που εξεδίδετο και εκυκλοφόρει
στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

843megarikes01

ΨΕΛΛΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΔΕΕΙΣ
ΟΙ δυστυχείς... Τρέμουν σαν το ψάρι! Και περιδεείς ψελλίζουν: «Όχι, δεν είμαι... δεν είμαι εθνικιστής»...
Ποιοι το λένε; Τους βλέπεις στα Μ.Μ.Ε Τους βλέπεις τριγύρω σου. Τους έχουν υποχρεώσει να δίνουν κι’ αυτοί στην λέξη «εθνικισμός» όχι αυτό που λέει η ίδια λέξη, (εθνικισμός = το να αγαπάς το έθνος σου, ή πιο επιστημονικά: εθνικισμός = η ενεργητική κατάφαση της ιδέας του Έθνους, κατά τον καθηγητή Δημήτριο Βεζανή). Όχι. Τους υποχρεώνουν, τους δειλούς, να δίνουν με το ζόρι κακή έννοια σε κάτι που είναι υγιές και σύμφυτο με την ανθρώπινη ύπαρξη, δηλ. τον εθνικισμό.