AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

842MAKEAWISH01

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση, που χαρίζει ζωή στα παιδιά, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, πραγματοποίησε ο οργανισμός «Make a wish/ Κάνε μια Ευχή», την Κυριακή 1 Απρίλη 2018, στον ειδυλλιακό χώρο του il Mondo, στη παραλία της Βαρέας. Η παρουσία συμπολιτών μας, που είχαν κατακλίσει την αίθουσα, με σκοπό να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα ζωής ήταν μεγάλη και άκρως συγκινητική.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος οργανισμός «Make a wish/ Κάνε μια Ευχή», είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιεί ευχές- επιθυμίες παιδιών, που πάσχουν από κάποια βαριά και απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια, ηλικίας 3 έως 18 ετών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε εντυπωσιακά, με την αναπαράσταση της ευχής μιας μικρής ηρωίδας της ζωής, η οποία κατάφερε και είδε από κοντά τον αγαπημένο της τραγουδιστή, μέσα από ένα μικρό θεατρικό σκετς, που είχε επιμεληθεί ο συμπολίτης μας σκηνοθέτης Νίκος Ηλιόπουλος.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικοχορευτικές παραστάσεις και τραγούδια των μαθητών της σχολής Music Art του Σπύρου Παπανικόλα.
Κεντρική παρουσιάστρια – συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Αιμιλία Χαλόφτη, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε θερμά όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς αυτής της εκδήλωσης δηλώνοντας, πως με την συγκεκριμένη εκδήλωση δίνεται αγάπη και ελπίδα στα παιδιά, που το έχουν αληθινή ανάγκη.
Χαρακτήρισε τον αγώνα των παιδιών αυτών σκληρό αλλά, όπως δήλωσε η κ. Χαλόφτη «η ελπίδα και η δύναμη που τους δίνει ο Θεός είναι πολύ μεγάλη και έτσι προσπαθούν και συνεχίζουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο».
Συνεχίζοντας, η κ. Χαλόφτη, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, να στηρίξουν το έργο του «Μake a wish», έτσι ώστε να δοθούν όσο περισσότερα χαμόγελα είναι δυνατόν σε αυτά τα παιδιά διότι «έχουν δικαίωμα στη ζωή» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γενική Διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, η οποία δήλωσε συγκινημένη για τη προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου και των χορηγών και συνέχισε σημειώνοντας, πως ο οργανισμός «Make a wish», μάχεται για ένα πολύ σπουδαίο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να παλεύει καθημερινά για να φωτίσει με χαμόγελα τις ζωές παιδιών, που δίνουν μία άδικη και άνιση μάχη.

842MAKEAWISH02Η κ. Ζαφειρακοπούλου υποστήριξε ότι για να μπορέσει κάποιος να πάει κόντρα στο ρεύμα και να προσφέρει «μαγεία» και υλοποιήσιμα παιδικά όνειρα, σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται πρωτόγνωρα, χρειάζεται όραμα, προσήλωση στο στόχο, ομαδικότητα, καθαρό πνεύμα, ευθυκρισία και μια μεγάλη καρδιά προσφοράς.
Ανέφερε, μάλιστα πως είναι έντονο πάντα το συναίσθημα της συγκίνησης, που την κατακλύζει, όταν βλέπει την έκπληξη στο πρόσωπο ενός παιδιού, που ζει κάτι ακόμη και πιο πέρα από το όνειρό του.
Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σημαντικός είναι και ο ρόλος των οικογενειών αυτών των παιδιών, που προσφέρουν χρήματα στον Οργανισμό για να δώσουν και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία, που μεταμόρφωσε το δικό τους παιδί. Η κ. Ζαφειρακοπούλου, έκλεισε αναφέροντας, πως της έρχονται στο μυαλό της εικόνες από ένα Μεγαρίτικο παιδί και από τους γονείς του, τα λόγια τους, το άγγιγμά τους, η προσμονή στα μάτια τους και η απεριόριστη χαρά και ελπίδα, όταν το φανταστικό έγινε αληθινό και το όνειρο χειροπιαστό.

842MAKEAWISH03Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, η οποία κατάφερε και πέρασε στον κόσμο ισχυρά μηνύματα αγάπης, προσφοράς και ελπίδας. Όποιος θέλει να γίνει ήρωας της καθημερινότητας, δεν έχει παρά να γνωρίσει καλύτερα τον οργανισμό «Make a wish» και να ανακαλύψει, πώς μπορεί να βοηθήσει στο έργο του. Τα μόνα εφόδια, που απαιτούνται είναι η ανιδιοτελής αγάπη, η βαθιά συνειδητοποιημένη αλληλεγγύη και η συνέπεια. Μέσα από τέτοιες δράσεις σε ατομικό επίπεδο, η ζωή όλων μας αποκτάει άλλο νόημα και καινούριους φίλους, η καθημερινότητά αλλάζει και αντλείται απίστευτη δύναμη από γονείς και παιδιά που έχουν να μας διδάξουν αληθινές και ουσιαστικές αξίες.