AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

842KLOPES

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια εξιχνίασης εγκληματικών δράσεων πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων. Συγκεκριμένα ταυτοποίησαν μέσω κινητών τηλεφώνων, και ύστερα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, την δράση ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού Ρουμανικής καταγωγής ως δράστες τεσσάρων (4) ιδιαιτέρως ειδεχθών ληστειών, που έλαβαν χώρα στα Μέγαρα το Μάρτη του 2017.
Οι δράστες έκαναν εφόδους σε σπίτια και ασκούσαν βία κατά ηλικιωμένων αφού πρώτα τους παρακολουθούσαν και έβλεπαν πρόσφορο έδαφος.
Μεταξύ των μεθόδων που χρησιμοποιούσαν ήταν να δένουν με σκοινί τα θύματά τους ασκώντας συγχρόνως σωματική βία, αδιαφορώντας παντελώς για τη ζωή τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράστες έχουν ήδη συλληφθεί και βρίσκονται στη φυλακή από άλλα αδικήματα που είχαν διαπράξει.
Ο 58 ετών Έλληνας είναι το αρχηγικό μέλος, ενώ ο 51 ετών Ρουμάνος κύριο μέλος πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε με συγκεκριμένο τρόπο και έχοντας διακριτούς ρόλους με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων.

Χειροπέδες στους δράστες που εμβόλιζαν τα ρολά των καταστημάτων

Επίσης, εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές καταστημάτων εμβολίζοντας τις προθήκες με κλεμμένα οχήματα.
Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30, 28, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων (και δυο (2) ακόμα συνεργών τους που αναζητούνται), έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι δράστες στην οικία τους στην Κόρινθο και συνελήφθησαν.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διαπράττοντας κλοπές σε επιχειρήσεις, τις οποίες παραβίαζαν, είτε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, είτε εμβολίζοντας τα ρολά των καταστημάτων με αυτοκίνητα.
Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί επτά (7) περιπτώσεις κλοπών, στην Πάτρα και στα Μέγαρα Αττικής.

Αναλυτικότερα :

Την 28/3/2018 στην Πάτρα, οι δράστες αφαίρεσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 82χρονης ημεδαπής.
Λίγη ώρα αργότερα, με το κλεμμένο όχημα, μετέβησαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα, όπου εμβόλισαν τα προστατευτικά ρολά του καταστήματος, αφαιρώντας δώδεκα κινητά τηλέφωνα.
Την 30/05/2017 οι δράστες αφαίρεσαν από υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος υπεραγοράς τροφίμων στην Πάτρα αυτοκίνητο 77χρονου ημεδαπού.
Λίγη ώρα αργότερα με το κλεμμένο όχημα, μετέβησαν σε κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων στην Πάτρα, όπου εμβόλισαν τον υαλοπίνακα του και αφαίρεσαν έναν ενισχυτή.
Την 29/3/2018 οι δράστες μετέβησαν σε κατάστημα πώλησης ελαστικών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου εμβόλισαν την κεντρική γυάλινη πόρτα και αφαίρεσαν ένα μηχανοκίνητο βενζινοκίνητο μίνι όχημα.
Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν μεταβεί σε κατάστημα πώλησης ψηφιακών δίσκων στα Μέγαρα, όπου εμβολίζοντας τη τζαμαρία με το αυτοκίνητο αφαίρεσαν δυο μεγάλα επαγγελματικά ηχεία και ένα μικρότερο.
Την 29/01/2018 οι δράστες μετέβησαν σε παιδότοπο στην Πάτρα, όπου αφού παραβίασαν την συρμάτινη περίφραξη, αφαίρεσαν ένα μηχανοκίνητο όχημα, τέσσερα τετράτροχα οχήματα, ένα δίκυκλο και ένα κομπρεσέρ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατέσχεσαν πολλά κλεμμένα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τα δυο κλεμμένα οχήματα, τον κλεμμένο ενισχυτή, ένα τετράτροχο ηλεκτροκίνητο όχημα, το κλεμμένο μηχανοκίνητο βενζινοκίνητο μίνι όχημα και μέρος από τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ η ζημία που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις από την δράση της εγκληματικής ομάδας, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.