AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

840marinakis

Σε μια αποκάλυψη που αποτελεί πλέον «βόμβα» για τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου προχωρά μέσω του δελτίου τύπου που μας απέστειλε ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Γιαν. Μαρινάκη. Όπως μπορεί να διαπιστώσουν οι αναγνώστες μας διαβάζοντας παρακάτω το δελτίο τύπου, αποκαλύπτεται πως στο σχέδιο δράσης εκτός από την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο δήμο Μεγάρων περιλαμβάνεται και η δημιουργία κέντρων ένταξης μεταναστών. Επίσης σε συγκεκριμένη παράγραφο εκτός των άλλων γίνεται γνωστό ότι επί διοικήσεως Μαρινάκη είχαν χαρτογραφηθεί 192 παραπήγματα τα οποία 4 χρόνια αργότερα (επί διοικήσεως Σταμούλη) έχουν φτάσει τα 327. Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να διαβάσουν με την άνεση τους το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» που καταλήγει πως το όραμα της διοίκησης Σταμούλη είναι η επιδότηση ενοικίου στους Ρομά και τα κέντρα ένταξης μεταναστών.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του συνδυασμού

Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο δήμο Μεγαρέων, το οποίο αποφάσισε η διοίκηση το δήμου και το ψήφισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/2/2018, εκτός από την επιδότηση ενοικίου σε 60 οικογένειες Ρομά που ζουν στα παραπήγματα του Βλυχού και την παραχώρηση οικίσκων σε άλλες 30 οικογένειες, επιφύλαξε ακόμα μια μεγαλύτερη βόμβα.
Αυτή της δημιουργίας Κέντρων ένταξης μεταναστών!
Αυτό προκύπτει από τη λεπτομερή ανάγνωση του πολυσέλιδου σχεδίου δράσης (126 σελίδες), το οποίο ανέλαβε να ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εργολαβία η διοίκηση του δήμου.
Στην παράγραφο «Συμμετοχή ωφελουμένων στο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης παρέμβασης» αναφέρεται ρητά ότι ο δήμος Μεγαρέων έχει ενημερωθεί και συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου δράσης από το 2015!
Λέει χαρακτηριστικά: «…Ήδη από το 2015 ο δήμος Μεγαρέων συμμετέχει στο Forum Δυτικής Αττικής για θέματα Ρομά, παρακολουθεί τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό και συνομιλεί και συνεργάζεται με την τοπική κοινότητα των Ρομά»!
Από την έρευνα που έγινε αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ το 2014 επί διοικήσεως μας είχαν χαρτογραφηθεί 192 παράνομα παραπήγματα, σήμερα δηλαδή 4 χρόνια μετά τα παραπήγματα έφτασαν τα 327!
Φαίνεται λοιπόν ότι είναι τέτοια η συνεργασία που οδήγησε, στα 4 χρόνια της διοίκησης του κ. Σταμούλη, στο διπλασιασμό των παράνομων παραπηγμάτων.
Από το ψηφισμένο και προς εφαρμογή σχέδιο δράσης της διοίκησης του δήμου μας προκύπτει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ) για την Αττική.
Επομένως έχει συμφωνήσει σε όλα τα μέτρα και μετά την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/2/2018, τα θέτει σε εφαρμογή.
Έτσι λοιπόν, στη σελίδα 8 του σχεδίου δράσης υπάρχει ο Πίνακας 1.
Ο πίνακας αυτός περιλαμβάνει 3 στήλες, αυτή του Άξονα Προτεραιοτήτων, αυτή των Προτεραιοτήτων και αυτή των Μέτρων.
Στον άξονα προτεραιότητας 1. Καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας στην προτεραιότητα 1.1. Πρόσβαση σε βασικά αγαθά και στη στήλη των μέτρων 1.1.3. Αντιμετώπιση κρίσεων, αναφέρονται τα κάτωθι μεταξύ άλλων μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν στην περιοχή μας.
• Ενίσχυση κέντρων ένταξης μεταναστών
• Στήριξη ανοικτών δομών φιλοξενίας μεταναστών αιτούντων άσυλο
• Αναβάθμιση και λειτουργία κέντρων περιθωριοποιημένων ομάδων (Ρομά, μετανάστες) και με κινητή μονάδα
Επομένως γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει προς εφαρμογή ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο δράσης στην περιοχή μας, όπου εκτός από την επιδότηση ενοικίου και την παραχώρηση οικίσκων στους Ρομά έχει συμφωνηθεί και έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση του δήμου μας η συναίνεση της στην κατασκευή Κέντρων Ένταξης Μεταναστών με ανοικτές δομές φιλοξενίας στην περιοχή μας!
Τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει ότι σύντομα, εκτός από τους περιφερόμενους Ρομά θα έχουμε δίπλα μας ανοιχτά κέντρα ένταξης μεταναστών και μάλιστα με ανοιχτές δομές φιλοξενίας.
Αυτά τα … αναπτυξιακά μέτρα αποφάσισαν να εφαρμόσουν στον τόπο μας ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου.
Κι εμείς ρωτάμε,
Γιατί ο κ. Σταμούλης δέχτηκε χωρίς καμία αντίρρηση να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό στο δήμο μας, όταν κάτι παρόμοιο δεν έχει εφαρμοστεί σε κανέναν άλλο δήμο της Αττικής και δη της δυτικής Αττικής;
Γιατί μείναμε επί 3 χρόνια στο σκοτάδι της ενημέρωσης όλοι εμείς της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως οι δημότες μας;
Δυστυχώς αυτό το πολυσέλιδο σχέδιο δράσης της διοίκησης δεν το διάβασε κανείς και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ψήφισαν όχι μόνο οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αλλά και αυτοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο κ. Σταμούλης στο βωμό των χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια, δίνει «γη και ύδωρ» και έχει γίνει έρμαιο των πολιτικών ορέξεων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου.
Ο κ. Σταμούλης υλοποιεί κάθε επιθυμία του κ. Βασιλείου και βυθίζει ακόμα περισσότερο το δήμο μας στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή.
Πρώτα η επιδότηση ενοικίου στους Ρομά και αμέσως μετά η δημιουργία κέντρων ένταξης μεταναστών!
Εδώ και 4 χρόνια ανησυχούσαμε και διερωτόμαστε για το όραμα αυτής της διοίκησης. Ιδού η απάντηση!
Επιδότηση ενοικίου στους Ρομά και Κέντρα Ένταξης μεταναστών!
Γραφείο Τύπου του συνδυασμού
«Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»