AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

23.09.2018

Ο καιρός μας

840stratoudakis

Έπειτα από αρκετό καιρό, επανέρχεται στην δημοσιότητα ο Ν. Στρατουδάκης σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Ο ευεργέτης των Μεγάρων ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, εκφράζει για μια ακόμη φορά την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, συμβουλεύοντας όμως και αυτούς που σήμερα αντιπολιτεύονται τον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη – ενώ ήταν μαζί του – να τον αφήσουν να δουλέψει.

Κυρ – Νίκο έχουμε καιρό να σε δούμε. Ξέρουμε όμως ότι παρακολουθείς τα τοπικά δρώμενα. Τι έχεις να μας πεις λοιπόν;

Καταρχήν θα ήθελα φίλε Αντώνη απευθυνόμενος προς τους Μεγαρίτες που υπεραγαπάω θα ήθελα να διευκρινίσω πως αν και το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκομαι συχνά στα Μέγαρα, πονάω και αγωνιώ για την περιοχή.
Γι’ αυτό και μέσω των τοπικών εφημερίδων, παρακολουθώ στενά τα τοπικά θέματα.
Τον τελευταίο καιρό, διαπιστώνω ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αντιπολιτευτική προσπάθεια κατά του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη κυρίως από ανθρώπους που τον στήριξαν.
Μπορεί ο Γρηγόρης, να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά και να έχει πικράνει κάποιους άλλους όπως έκανε και σε μένα. Όμως δεν παύει να είναι Δήμαρχος. Γι’ αυτό το λόγο, όταν κάποιος εκλέγεται με τον συνδυασμό του Δημάρχου και ήταν μαζί του, δεν χρειάζεται να του κάνει τόσο σκληρή αντιπολίτευση.
Όταν γίνουν ξανά εκλογές, του λες απλά, Δήμαρχε απέτυχες, δεν μου κάνεις, παίρνω το καπελάκι μου και την κάνω.
Ζω την ίδια κατάσταση που είχα ζήσει και με τον Μαρινάκη. Λέγανε για τα οικονομικά, λέγανε για τα σκουπίδια, λέγανε… λέγανε… λέγανε!
Μια από τα ίδια βλέπω και σήμερα. Και τα βλέπω από αυτούς που χτυπούσαν πόρτες και έλεγαν στον κόσμο ψηφίστε Σταμούλη. Τα βλέπω από αυτούς που προέτρεπαν τον κόσμο να ψηφίσει τον Δήμαρχο για να κάνει την διαφορά επειδή είναι καλύτερος από τους άλλους, όπως έλεγε προεκλογικά ο φίλος μου ο Μελέτης ο Λέλης.
Παιδιά μετά συγχωρήσεως, βουλώστε το. Αφήστε το Δήμαρχο που εσείς φορτώσατε στους Μεγαρίτες να δουλέψει. Κάτι καλό για τον Δήμο θα βγει στο τέλος. Όταν γίνουν ξανά εκλογές αυτοί που σήμερα αντιδρούν, ας κάνουν αυτό που νομίζουν. Θα μου πει κάποιος που γνωρίζει καταστάσεις. Κύριε Νίκο τα λες αυτά εσύ για τον Γρηγόρη που σε πίκρανε;
Μπορεί να έχουμε κάπως ψυχραθεί, όμως στην ουσία δεν φταίει μόνο ο Δήμαρχος. Φταίει και ο κ. Μιχάλαρος που έβαζε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του τότε που ήταν με τον Σύρκο για να μου παραχωρήσουν το γραφείο στο Στρατουδάκειο.

Εσείς τι θα πράξετε; Θα επανέλθετε στα Μέγαρα; Θα ασχοληθείτε με τα κοινά;

Κοίταξε να δεις. Εγώ θα επανέλθω στα Μέγαρα μόνο εάν μου δώσουν τα κλειδιά για να μπορώ να μπαίνω στο γραφείο μου στο Στρατουδάκειο.
Τα κλειδιά που μου ανήκουν νόμιμα και με συμβολαιογραφική πράξη.
Από την ημέρα που θα γίνει αυτό, εγώ θα ξαναγυρίσω γιατί αγαπάω πολύ τα Μέγαρα και τους Μεγαρίτες.
Συμπαθώ μάλιστα και όλους τους Δημάρχους που πέρασαν. Και τον Στρατιώτη, και τον Σύρκο και το Μαρινάκη, αλλά και τον Γρηγόρη που κάποτε ήταν φίλος μου. Όμως έχω πικραθεί που με τον τρόπο του με ανάγκασε να φύγω από τα Μέγαρα. Γιατί να γίνει αυτό, δεν είναι αμαρτία από το Θεό;
Δεν είναι αμαρτία να μην με αφήνουν να έχω τον χώρο μου, που είχε φτιαχτεί όταν δημιουργήσαμε το Στρατουδάκειο; Χώρος δικός μου για να τον χρησιμοποιώ όπως εγώ θέλω μέχρι να πεθάνω.
Δεν αποκλείω πάντως να μου φέρθηκε έτσι ο Γρηγόρης αλλά και ο κ. Μιχάλαρος επειδή ίσως να με ζήλευαν που είχα την δυνατότητα να βοηθάω τον κόσμο.
Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν το λάθος τους και να μου δώσουν τα κλειδιά του Στρατουδάκειου για να μπορώ να μπαίνω στο γραφείο μου ώστε μέσα από εκεί να συνεχίσω να προσφέρω.
Σου «εξομολογούμαι» Αντώνη μου, ότι είμαι τόσο πικραμένος που όταν περνάω από την περιοχή για να πάω προς το Αλεποχώρι, αποφεύγω να κοιτάξω το Στρατουδάκειο. Στενοχωριέμαι πολύ και δεν το κρύβω!
Όλα αυτά γιατί ο φίλος μου ο Γρηγόρης, μου ανταπόδωσε το δώρο που του έκανα κάποτε για να με θυμάται με ένα άλλο δώρο. Το να με διώξει από τα Μέγαρα, χωρίς να αναγνωρίσει την προσφορά μου.