AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

834nd01

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Μεγάρων και Νέας Περάμου και η ΟΝΝΕΔ Μεγάρων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών του Ιδρύματος Όραμα Ελπίδας, πραγματοποίησαν, την Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Le Mirage», μια μεγαλειώδη εκδήλωση με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα διότι όσοι παρευρέθησαν, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από καταξιωμένους επιστήμονες για ένα θέμα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο και αφορά την προσφορά μυελού των οστών, που αποτελεί προσφορά ζωής σε άτομα που το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με παιδιά.
Ανάμεσα το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα, βρέθηκαν πολλά από τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης και κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι επιστήμονες κ.κ Παναγιώτης Τσιριγώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας και Στέλιος Γραφάκος Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας και επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Οι ομιλητές, ανέπτυξαν το θέμα των παιδιών με καρκίνο με σαφήνεια και λεπτομέρεια, ζητώντας συγχρόνως από τον κόσμο να συμβάλει μέσω του εθελοντισμού στη στήριξη αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στο πως γίνεται η διαδικασία προσφοράς από έναν δότη, οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δότης, το ηλικιακό όριο, η συμβατότητα και οι τρόποι συλλογής μοσχεύματος.
Τους παρευρισκόμενους αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες, καλωσόρισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Γ. Σακελλαρίου μιλώντας με θερμά λόγια και ευχαριστώντας όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν την συγκεκριμένη εκδήλωσης, με την οποία η τοπική δείχνει σε ακόμη μια περίπτωση το κοινωνικό της πρόσωπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής της Ν.Δ Αθ. Δρένης που δήλωσε, πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια κομματική οργάνωση πραγματοποιεί μια τέτοιου είδους εκδήλωση, τονίζοντας πως η τοπική οργάνωση της πόλης μας είναι διατεθειμένη να στηρίξει και άλλες αντίστοιχες τέτοιες εκδηλώσεις που χαρίζουν όπως είπε χαρακτηριστικά «ζωή και ελπίδα». Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυρ. Μητσοτάκης είναι και ο ίδιος εθελοντής δότης μυελού των οστών κάτι που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείχνει μέσω του εθελοντισμού πως το νέο ήθος της Ν.Δ έχει καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

834nd02

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΟΝΕΔ Μεγάρων και Νέας Περάμου Σωτ. Πιλίλης, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όχι μόνο στην πόλη αλλά και πανελληνίως. «Αυτό το μαρτυρά», όπως είπε χαρακτηριστικά, «η σοβαρότητα του θέματος και οι διακεκριμένοι καθηγητές». Λίγο πριν δώσει το λόγο στους κεντρικούς ομιλητές έκανε λόγο για ύψιστη πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο και αλτρουισμού, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να προσφέρουν ζωή σε αυτούς που το έχουν ανάγκη μέσω αυτού του είδους τον εθελοντισμό.
Από την πλευρά τους, οι ομιλητές, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την ύψιστη σημασία που μπορεί να έχει η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσφορά η οποία μπορεί να σώσει ζωές.
Ανέλυσαν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς προς τους πάσχοντες από λευχαιμία και παρουσίασαν περιπτώσεις νεαρών ατόμων τα οποία σώθηκαν από την προσφορά κάποιου συνανθρώπου.
Και ως εν κατακλείδι δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η διαδικασία εγγραφής και δειγματοληψίας είναι ανώδυνη και εν τέλει το συναίσθημα της προσφοράς, οποτεδήποτε χρειασθεί, είναι η μέγιστη ικανοποίηση για τους εθελοντές δότες.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο τομεάρχης υγείας του κόμματος, βουλευτής επικρατείας Β. Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος «Οράμε Ελπίδας» για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε όλοι μας να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, αφού στόχος είναι οι Έλληνες πολίτες να είναι συμβατοί με όλους τους άλλους πολίτες των πολιτισμένων χωρών του κόσμου στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων.
Κλείνοντας, οφείλουμε και πρέπει να αναφέρουμε, ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης διότι ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια διαδικασία που χαρίζει ζωή. Η προσφορά των εθελοντών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η κοινή καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη για έναν Έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση. Πρέπει να περάσει στη συνείδηση όλων μας πως εάν μπορούμε πρέπει να προσφέρουμε, αφού, αν αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, θα μπορεί να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για την πλειοψηφία των ασθενών, χωρίς απειλητικές για τη ζωή τους καθυστερήσεις και µε μικρό κόστος.