AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

10.12.2018

Ο καιρός μας

828vasileiouaek01

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την δωρεά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας και Μεγαρέων, από την ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την στήριξη των πλημμυροπαθών.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Γιαν. Βασιλείου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Σπ. Πάντζας , ο Α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μην. Λυσάνδρου, ο αντιδήμαρχος Μεγάρων Λευτ. Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Μεγάρων Γιαν. Κολάτας, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Μελ. Παπακωνσταντής, ο αντιπρόεδρος πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Αν. Δούκας και ο διευθυντής του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Μανδρας -Ειδυλλίας Ευ. Καλούδης.
Ξεκινώντας ο κ. Βασιλείου χαιρέτησε την προσφορά αλληλεγγύης της ΠΑΕ ΑΕΚ και τόνισε πως αυτή η κίνηση βοηθά στην επαναφορά της κανονικής ζωής των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σπ. Πάντζας ο οποίος ανέφερε τα εξής:
Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει στην Περιφέρεια Αττικής, το ποσό που συγκέντρωσε από τα εισιτήρια του αγώνα που διεξήχθη στις 27/11/2017 μεταξύ της ΑΕΚ και του Πλατανιά στο πλαίσιο του Ελληνικού Πρωταθλήματος, για τις καταστροφές που προξένησε η πλημμύρα στη Δυτική Αττική.
Στη συνάντηση που είχα με αντιπροσωπεία της ΑΕΚ την επομένη του αγώνα ενημερώθηκα για το ποσό που είχε συγκεντρωθεί και διενήργησα αυτοψία στην πληγείσα περιοχή, όπου διαπιστώθηκε εκτός των άλλων η πολύ κακή κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία.
Στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες συναντήθηκα με τους υπεύθυνους και τους διευθυντές των σχολείων και παρέλαβα αναλυτική λίστα των αναγκών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιλέξαμε με το ποσό αυτό να καλύψουμε τις ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό 12 σχολείων του Δήμου Μάνδρας – Εδυλλίας και 5 σχολείων στην περιοχή της Νέα Περάμου του Δήμου Μεγαρέων.
Για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να επιτύχουμε την άμεση απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους, σκεφτήκαμε πως ο ταχύτερος τρόπος ήταν να διατεθούν στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των δύο Δήμων, καθώς η διαδρομή μέσω της Περιφέρειας Αττικής θα ήταν χρονοβόρα.
Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε όχι μόνο να αντικαταστήσουμε τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, αλλά αναβαθμίζουμε την διδασκαλία με σύγχρονα μέσα που απαιτεί η εποχή μας. Δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο, στην προσπάθειά μας να επαναφέρουμε στο πρόσωπό τους το χαμόγελο.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί η πολιτεία να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά που βίωσαν τον όλεθρο. Σε αυτά τα παιδιά της Αττικής που πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Εμείς πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά γιατί είναι το μέλλον της χώρας μας, αλλά έτυχε να ζουν στην πίσω αυλή της Αττικής, γιατί κάποιοι με την πολιτική τους προσπάθησαν να τα καταδικάσουν.
Βάζουμε τελεία σε αυτού του είδους την πολιτική και προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι με αυτή την κίνηση της ΑΕΚ και της Περιφέρειας Αττικής, συμβάλλοντας με το ποσό των 125.000€ περίπου.
Ευχόμαστε η συμβολή μας να πιάσει τόπο, να επουλώσει όσο είναι δυνατό τις συνέπειες της φονικής πλημμύρας και να επαναφέρει σε αξιοπρεπή επίπεδα την καθημερινότητα του τόπου ώστε να ξαναμοιράσει χαμόγελα αλλά και ίσες ευκαιρίες στους μαθητές των σχολείων μας.
Τέλος με τις σκέψεις αυτές καλωσορίζω τη δωρεά τη ΑΕΚ προς τις Α’ σχολικές επιτροπές των δύο Δήμων και τους ευχαριστώ θερμά αφενός για την χειρονομία τους και αφετέρου για την εξαίρετη συνεργασία που από την πρώτη στιγμή είχαμε.

828vasileiouaek02