AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

10.12.2018

Ο καιρός μας

827stamoulis tsipras

Η καρδιά των Μεγάρων, χτυπούσε το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Δεκεμβρίου στην παραλία της Βαρέας, όπου διεξήχθη το 8ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την ανάταξη της Δυτικής Αττικής.
Η παραλία της Βαρέας, αλλά και τα συγκροτήματα καταστημάτων που φιλοξένησαν το μισό υπουργικό συμβούλιο, είχαν την τιμητική τους.
Η «παρέλαση» υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών αλλά και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε την θέληση που είχαν για να καταγράψουν απόψεις και προβλήματα.
Ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων τέθηκαν επί τάπητος, με τους υπουργούς όχι μόνο να καταγράφουν αλλά και να κάνουν εξαγγελίες τις οποίες επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής μιλώντας στο κλείσιμο του συνεδρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το ερώτημα που προκύπτει τώρα που τα φώτα του συνεδρίου έσβησαν, είναι τι πρόκειται να κερδίσουν τα Μέγαρα, εάν η καταγραφές αλλά και οι εξαγγελίες των υπουργών δεν μείνουν στα λόγια.
Εάν λοιπόν όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν ένα βήμα παραπάνω υλοποιώντας τις υποσχέσεις τους, ο Δήμος Μεγάρων έχει να κερδίσει πολλά.
Το βασικότερο κατ’ εμάς είναι η υπογραφή και εν τέλει η έγκριση του ΓΠΣ των Μεγάρων. Ενός σημαντικού εργαλείου που θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και ιδιαίτερα την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Βαρέας.
Το ΓΠΣ των Μεγάρων σύμφωνα με την διαβεβαίωση του υπουργού εσωτερικών – του δικού μας – Π. Σκουρλέτη αναμένεται να υπογραφεί, με τις πληροφορίες μας να λένε ότι η υπογραφές θα πέσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη.
Η υπόθεση βωξίτη, είναι ακόμη ένα μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε και πρέπει – παρά τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα – να απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες των πόλεών μας.
«Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τις θέσεις της Περιφέρειας, των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών στο θέμα της εξόρυξης του βωξίτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κάνοντας πολλούς να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, θεωρώντας ότι η εξέλιξη της υπόθεσης θα είναι θετική. Κρατώντας τις επιφυλάξεις μας – για λόγους που θα δημοσιοποιήσουμε σε επόμενη έκδοση – μένουμε στην δήλωση του πρωθυπουργού, πιστεύοντας πως μπαίνει τέλος στον εφιάλτη του βωξίτη.
Το επόμενο ζήτημα που θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών, ανάπτυξη αλλά και τόνωση της τοπικής οικονομίας, αφορά την έλευση στα Μέγαρα σχολών από το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Η ραγδαία ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στα Μέγαρα, αποτελεί εχέγγυο για να δημιουργηθούν στην περιοχή μας ακόμη σχολές διετούς κατάρτισης.
Κέρδος για το Δήμο Μεγάρων αποτελεί και η πιθανότητα μεταβίβασης των δικτύων ύδρευσης με ευνοϊκούς όρους στην ΕΥΔΑΠ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για οριστική λύση της ΔΕΥΑΜ, - η οποία βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.
Με την ελπίδα ότι όλες οι υποσχέσεις αλλά και οι εξαγγελίες των κυβερνώντων να γίνουν πράξη, κλείνουμε την καταγραφή των συμπερασμάτων για ζητήματα που συζητήθηκαν στο 8ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και αφορούν τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο.