AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

824mixalaroskeimeno

Η αποχώρηση του Γιαν. Μιχάλαρου από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 27 Νοέμβρη στο θέμα που αφορούσε την ίδρυση τμήματος τεχνολογιών αγροτικής παραγωγής του υπό ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα, ήταν η εκκίνηση της κόντρας του με τον δήμαρχο Γρ. Σταμούλη.
Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που παραχώρησε στις τοπικές εφημερίδες ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» μετά από το συμβάν στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μιχάλαρος αισθάνεται αδικημένος, θεωρώντας πως αυτός ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για την διεκδίκηση από την πλευρά του δήμου τμημάτων στα Μέγαρα, στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το χρονικό της πρότασης…

Στη συνέντευξη που θα συζητηθεί ο κ. Μιχάλαρος γνωστοποίησε αναλυτικά: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είχα καταθέσει αίτημα προς συζήτηση που αφορούσε την δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στα Μέγαρα. Αυτή η ευκαιρία μου δόθηκε με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το καλοκαίρι βρέθηκα σε μια κομματική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα όπου εκεί άκουσα κάποιον να παροτρύνει στελέχη γειτονικού δήμου να διεκδικήσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα. Αντέδρασα έντονα, ζητώντας από όλους τους βουλευτές του υπολοίπου Αττικής που συμμετείχαν στη σύσκεψη να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να έρθουν όσο περισσότερα τμήματα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα. Τους εξήγησα πως η πόλη των Μεγάρων δεν έχει καμία δημόσια επένδυση που θα λειτουργήσει υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Η επόμενη κίνηση μου ήταν να βρω κάποιους φίλους Μεγαρίτες για τους οποίους είχαν την αίσθηση ότι θα με βοηθούσαν σε αυτό το εγχείρημα, όμως αυτοί έδειξαν αδιαφορία. Εγώ όμως πήγα και συνάντησα τον κ. Σκουρλέτη του μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα και αμέσως άρχισα να δουλεύω και να οργανώνω την σκέψη μου για το πώς θα διεκδικήσουμε τμήματα από το πανεπιστήμιο. Ξαφνικά διάβασα στις 30 Οκτωβρίου στην εφημερίδα Έθνος μεγάλη συνέντευξη του κ. Γαβρόγλου που αποκάλυπτε ότι αλλάζει ο χάρτης των πανεπιστημίων και δημιουργείται Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

Αίτημα για να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ.

Ο κ. Μιχάλαρος μετά τις αποκαλύψεις του υφυπουργού αντέδρασε άμεσα κάνοντας εκ νέου κινήσεις τις οποίες και αποκαλύπτει.
«Αμέσως δραστηριοποιήθηκα καταθέτοντας στις 2 Νοεμβρίου αίτημα προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων ζητώντας να τεθεί προς συζήτηση θέμα που να αφορά την ίδρυση τμήματος τεχνολογιών αγροτικής παραγωγής του υπό ίδρυση πανεπιστήμιου στα Μέγαρα. Εκείνες τις ημέρες προχώρησα στη σύσταση επιτροπής από ανθρώπους που γνωρίζουν από θέματα που αφορούν την παιδεία, επιτροπή την οποία στελεχώνουν ο Παν. Σκλαβούνος, ο Τ. Δέσκος, ο Σπ. Τσιούνης, ο Χαρ. Γκίνης και ο Ν. Λάμψας. Η επιτροπή καθυστέρησε να βγάλει την εισήγηση ενώ εκείνη την περίοδο με αφορμή την καθυστέρηση, ο κ. δήμαρχος δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο και την μικρή πολιτική λεβεντιά που διαθέτει, προσπάθησε να καπελώσει την δική μου πρόταση, να την οικειοποιηθεί και να την φέρει ως δική του. Γι’ αυτό και έβαλε την κ. Ρήγα να καταθέσει μια δική της εισήγηση. Η κ. Ρήγα εκτύπωσε μια εισήγηση από το υπουργείο Παιδείας και κάνοντας copy-paste την κατέθεσε για δική της εισήγηση. Ταυτόχρονα στο δημοτικό συμβούλιο έφεραν ως δική τους την εισήγηση με εισηγήτρια την κ. Ρήγα. Στις 14 Νοεμβρίου κατέθεσα εγώ την εισήγηση της επιτροπής που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία μου. Φτάσαμε λοιπόν στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, όπου ο κ. δήμαρχος παρόλο που είχε την εισήγηση μου στη διάθεση του, ενορχήστρωσε μια διαδικασία καπελώματος της δικής μου πρότασης, βάζοντας την πρόεδρο Βαν. Μαυροειδή όταν ξεκίνησε να συζητείται το θέμα να πει ότι εισηγήτρια του θέματος θα είναι η αντιδήμαρχος Ελ. Ρήγα. Φυσικά αντέδρασα έντονα και ζήτησα να μιλήσω εγώ πρώτος αλλά και να χρεωθεί η εισήγηση που έχω καταθέσει σε εμένα. Παρόλα αυτά, ενορχηστρωμένα και μεθοδικά, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας κατάφεραν να πειστούν όλοι από την κ. πρόεδρο αλλά και τον δήμαρχο που είχε επιστρέψει στη συζήτηση, αφού απουσίαζε για λίγο, να ψηφίσουν επί της εισήγησης της κ. Ρήγα».

«Ο κ. δήμαρχος προσπαθεί συνεχώς να με καπελώσει και να με υποβαθμίσει»

Συνεχίζοντας ο κ. Μιχάλαρος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προχωρά στη συγκεκριμένη ενημέρωση ξεκινώντας με ερώτηση αφήνοντας πολιτικές αιχμές κατά του δημάρχου Γρ. Σταμούλη:
«Όμως για ποιο λόγο εγώ κάθομαι και ζητάω από τις εφημερίδες να ανακοινώσουν στους συμπολίτες μας τι συνέβη, αλλά τους λόγους για τους οποίους προσπαθώ να διεκδικήσω την πατρότητα αυτής της πρότασης; Η απάντηση είναι απλή. Εγώ κατέβηκα στις εκλογές για να είμαι ένας παραγωγικός δημοτικός σύμβουλος. Γνώριζα πως δεν θα εκλεγώ δήμαρχος, αφού κατέβηκα μόλις δύο μήνες πριν τις εκλογές. Στόχος μου ήταν να κάνω μια εποικοδομητική αντιπολίτευση και να παράξω έργο για τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο αλλά και για την πολιτιστική ανέλιξη των συμπολιτών μας. Ο κ. δήμαρχος κάνει μια δημαρχοκεντρική πολιτική. Θέλει τα πάντα να λειτουργούν κατά τέτοιο τρόπο, που στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει ξανά εκ του ασφαλούς το δήμο και να επανεκλεγεί. Κατά την άποψη μου ο κ. Σταμούλης «δολοφονεί» όποιον του αντιστέκεται. Τον «δολοφονεί» είτε με τα ειρωνικά του χαμόγελα, είτε με διάφορες φράσεις που υποβαθμίζουν τον αντίπαλο του. Θέλω να γνωρίζει ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός, ότι εγώ δουλεύω όσο μπορώ περισσότερο για τα συμφέροντα του, δουλεύω συστηματικά για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής. Είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι πολίτες τι κάνει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος. Επίσης θα ήθελα να καταθέσω ότι 3 χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος έχω κάνει πάρα πολλές προτάσεις, για να βελτιωθούν οι πόλεις μας και να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο για την περιοχή. Αυτές τις προτάσεις που έχω κάνει ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν θυμάμαι ποτέ να έχει κάνει στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Προτάσεις που γίνονται από την μεριά μου οι οποίες στην ουσία βοηθούν την συμπολίτευση. Και αντί να αναγνωριστεί η προσπάθεια μου, ο κ. δήμαρχος προσπαθεί συνεχώς να με καπελώσει, να με υποβαθμίσει και να με παρουσιάσει στη κοινωνία ως έναν πολιτικό που δεν είναι τόσο ικανός για να διοικήσει τη πόλη. Εγώ αυτό προσωπικά δεν το ανέχομαι και γι’ αυτό αντιδρώ σήμερα εντονότατα μέσω της συνέντευξης αυτής».

Η επαφή με τον αντιπρύτανη αλλά και τον Κ. Ζουράρι

Κλείνοντας ο Γιαν. Μιχάλαρος έδειξε να μην αφήνει την υπόθεση αυτή, αποκαλύπτοντας τις επαφές που έκανε αλλά και θα κάνει, καλώντας το δήμαρχο να βρεθεί μαζί του στα ραντεβού που έχει προγραμματίσει.
«Θα ήθελα να ανακοινώσω επίσης ότι έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να προχωρήσω το αίτημα για να έρθουν στα Μέγαρα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχω μιλήσει με τον αντιπρύτανη του ΤΕΙ Πειραιά τον κ. Τζελέ, ο οποίος μου έχει πει ότι θα εισηγηθεί να έρθει πανεπιστημιακό στα Μέγαρα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτω ότι την Παρασκευή θα συναντηθώ στη Βουλή με τον υφυπουργό παιδείας κ. Κ. Ζουράρι, στον οποίο θα καταθέσω υπόμνημα για να ιδρυθούν πανεπιστημιακές σχολές στα Μέγαρα. Σεβόμενος το θεσμό, θα ενημερώσω το δήμαρχο για την προγραμματισμένη επίσκεψη μου στον υφυπουργό ζητώντας του να επισκεφθούμε μαζί τον υπουργό στη Βουλή».