AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.10.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

Σωρεία αντιδράσεων από όλους τους πολιτικούς χώρους προκάλεσε η κίνηση του δημάρχου Μεγαρέων να μηνύσει τον συμπολίτη μας Γ. Κάρκα. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Γ. Μπερδελής, Αντ. Χοροζάνης και Γιαν. Μιχάλαρος με δηλώσεις τους καταδικάζουν την ενέργεια του δημάρχου, αποκαλύπτοντας και αυτοί με την σειρά τους ότι στο λόφο Στίκα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσαν καύσεις κλαδιών και όχι μόνο.

Μαρτυρίες που αποδεικνύουν πως η επιστολή – παρέμβαση του συμπολίτη μας κ. Κάρκα στηρίζονταν σε αληθινά γεγονότα (καθώς υπάρχουν και φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο), οπότε σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει συκοφαντική δυσφήμιση.
Παρακάτω και για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Γ. Μπερδελής: Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε την πολιτική με τέτοιες ενέργειες

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό μέσω του Τύπου, ότι ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, προχώρησε σε μήνυση προς τον συμπολίτη μας κ. Γιώργο Κάρκα, επειδή ο τελευταίος σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε από τις αρχές του μηνός Απριλίου στο λόφο Στίκα.
Εκεί όπου και εγώ σε επίσκεψη μου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 διαπίστωσα πως καίγονταν κλαδιά και μπαζοσκούπιδα.
Θυμίζω δε, πως στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τον δήμαρχο για το τι συμβαίνει με τις φωτιές στο λόφο Στίκα, καταγγέλλοντας ότι μαζί με κλαδέματα καίγονταν και αστικά απορρίμματα.
Τότε, έλαβα απάντηση από τον κ. Σταμούλη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά: «έως και το τέλος Απριλίου επιτρέπεται να καίμε κλαδιά. Δεν ξέρω τι είδατε, όμως υπάρχει όντως μια διαδικασία όπου με την συνεννόηση, της συνεργασία αλλά και την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβαίνουμε στο κάψιμο των κλαδιών. Είναι κάτι που προβλέπεται και επιβάλλεται ώστε να μειώνεται ο όγκος των μεταφερόμενων».
Έχω αναφέρει αρκετές φορές σε συζητήσεις, είτε εντός είτε εκτός του δημοτικού συμβουλίου, πως στα Μέγαρα είναι οπωσδήποτε αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας.
Και η αλλαγή αυτή θα φανεί και από τον τρόπο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Θεωρώ λοιπόν πως η πολιτική αντιπαράθεση είτε μεταξύ των αιρετών, είτε μεταξύ αιρετών και πολιτών, δεν λύνεται μέσω των δικαστηρίων.
Ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα», καταδικάζω την ενέργεια του δημάρχου να μηνύσει συμπολίτη μας, επειδή αυτός είχε το θάρρος να καταθέσει τις ενστάσεις του για όλα αυτά που βιώναμε όλοι τότε, αφού οι καπνοί από τις συνεχόμενες καύσεις μπαζοσκούπιδων στο λόφο Στίκα είχαν πνίξει όλη τη πόλη των Μεγάρων.
Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε την πολιτική με τέτοιες ενέργειες και τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τακτικής είναι να απομακρύνουμε – κακώς – άξιους πολίτες από την πολιτική και την ενασχόληση τους με τα κοινά.

Αντ. Χοροζάνης: Δηλώνω δημόσια ότι φωτιές υπήρχαν και καταγγέλλω τον δήμαρχο

«Καταγγέλλω την τακτική του δημάρχου, με την οποία ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου. Στην αντιπολίτευση πολλές φορές λέμε πράγματα που μπορεί να έχουν υπερβολή. Αυτό δεν πάει να πει πως θα λύνουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Όσον αφορά για το γεγονός, βεβαιώνω και εγώ ότι πράγματι υπήρχαν φωτιές στο λόφο Στίκα.
Λόγω του ότι η μήνυση στον κ. Κάρκα έγινε για συκοφαντία με αφορμή τις φωτιές στο Στίκα, δηλώνω δημόσια ότι οι φωτιές υπήρχαν.
Με τη δήλωση που κάνω στο τοπικό Τύπο, καταγγέλλω τον δήμαρχο για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Τα δικαστήρια ποτέ δεν μπορούν να λύσουν τις οποιεσδήποτε πολιτικές μας διαφορές».

Γιαν. Μιχάλαρος: Ο Γ. Κάρκας έγραψε αλήθειες αφού οι καπνοί ήταν αληθινοί και ορατοί

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν δώσει πολλούς αγώνες στα κοινά της πόλης μας. Έχουν συμμετοχή σε συλλόγους, προωθώντας ανιδιοτελώς για τα συμφέροντα της πόλης μας. Άλλοι είναι στο προσκήνιο και άλλοι ιδιωτεύουν, έστω και προσωρινά. Ένας καλός φίλος και πατριώτης είναι ο Γιώργος ο Κάρκας ο οποίος έχει μεγάλη συμμετοχή στα κοινά, αφιερώνοντας χρόνο αλλά και χρήμα για τα Μέγαρα μας.
Επειδή λοιπόν ο φίλος Γιώργος έγραψε για τις φωτιές στο Στίκα που πράγματι υπήρχαν, αφού έπνιξαν οι καπνοί τα Μέγαρα, φωτιές που δημιουργήθηκαν από τα αποθεμένα κλαδιά των καλλωπιστικών δένδρων και όχι μόνο, ποινικοποιήθηκε η άποψη του. Προσωπικά δεν θεωρώ σωστό ότι πρέπει να ποινικοποιείται η άποψη του κάθε πολίτη που ανησυχεί για την πόλη του και παρεμβαίνει όταν θεωρεί πως κάτι πάει στραβά. Γι’ αυτό καλώ το δήμαρχο να αποσύρει την μήνυση σε ένδειξη καλής θέλησης για τον αγαπητό συμπολίτη μας. Γιατί ο Γιώργος Κάρκας έγραψε αλήθειες αφού οι καπνοί από το Στίκα ήταν αληθινοί και για αρκετό μεγάλο διάστημα ορατοί σε όλους μας».