AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.09.2018

Ο καιρός μας

816MANTALOS

Η μεγάλη νίκη της ΝΕΜ επί του ΑΣ ΠΕΡΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μπορεί να έφερε μεν πολλά χαμόγελα στην οικογένεια της ομάδας, αποτέλεσε δε και το έναυσμα για να βγουν στην επιφάνεια κάποιες πικρίες οι οποίες τέθηκαν δια στόματος του κόουτς Γ. Μάνταλου.
Με έντονο καταγγελτικό ύφος και με περίσσια αγανάκτηση ο Γ. Μάνταλος έστειλε αρκετά μηνύματα, με αποδέκτη την πρόεδρο του Ηρόδωρου Γιαν. Ρήγα.
Προέβη σε καταγγελίες που θα συζητηθούν και δεν είναι διόλου απίθανο να αποφέρουν και διευκρινιστικές απαντήσεις από την μεριά της προέδρου του Νομικού Προσώπου Ηρόδωρος.

Είδαμε μια ψυχωμένη ομάδα που πέτυχε εκκωφαντική νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Που οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Η επιτυχία οφείλεται στην πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται την τελευταία τριετία, στον προγραμματισμό αλλά και στο ότι πολλές δυνάμεις ενώθηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό που όμως θέλω να πω είναι ότι δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς, αλλά για περισσότερη δουλειά. Χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση διότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι με μια νίκη δεν πήρε κανένας πρωτάθλημα ούτε πέτυχε το στόχο του. Εμείς λοιπόν πρέπει να έχουμε τα κεφάλια πιο κάτω απ’ ότι τα είχαμε πριν, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία θέλουμε.

Έχετε κάποια παράπονα γενικώς;

Πληροφορήθηκα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μας ότι έφυγε πάρα πολύς κόσμος από το γήπεδο. Είναι κρίμα και το λέω μετ’ επιγνώσεως να έχουμε αυτή την υποστήριξη ως ομάδα από τον Ηρόδωρο και τον δήμο μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε.
Εγώ ασχολούμαι με τον αθλητισμό 35 χρόνια. Επί 35 λοιπόν χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια πολεμική και τέτοια κακία αλλά και μένος κατά της ομάδας.
Η ομάδα της ΝΕΜ είναι η μοναδική ομάδα που πρεσβεύει την πόλη και δέχεται ίση αντιμετώπιση με άλλα σωματεία τα οποία είναι σωματεία «σφραγίδα».
Πρόκειται για σωματεία που δεν υποστηρίζουν τίποτα αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν το κέφι τους και καλά κάνουν.
Οι διοικούντες τον Ηρόδωρο προσπαθούν ντε και καλά να κρατήσουν ίσες αποστάσεις και μας πολεμούν.
Στα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα της ΝΕΜ έχουμε υποβάλλει εγγράφως ένα σωρό αιτήματα και δεν έχει υλοποιηθεί σχεδόν κανένα. Αρχίζω πλέον και πιστεύω πως όλα γίνονται εσκεμμένα. Για να καταλάβετε τι αντιμετώπιση έχουμε, ζητήσαμε να τοποθετηθεί ένας απλός πίνακας ανακοινώσεων και μας είπαν ότι έχει το στάδιο, όμως ο πίνακας είναι γεμάτος. Ζητήσαμε σήμερα να βγουν τα καθίσματα κάτι που δεν έγινε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν 100 Μεγαρίτες από το γήπεδο που τους «τουφεκάγαμε» τόσα χρόνια, γιατί θέλει η κ. Ρήγα να τοποθετήσει τα καρεκλάκια τα οποία της ζητήσαμε να μην τα βάλει. Δεν έχουμε υποστηριχθεί πουθενά. Έχουμε ματώσει οικονομικά τόσο η διοίκηση και όλοι όσοι ασχολούνται με την ΝΕΜ. Η πόλη μας υποστηρίζει, όπως μας υποστηρίζουν και οι επιχειρηματίες. Έχουμε πολεμική για το αν θα βάλουμε τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, έχουμε πολεμική για το αν θα μας δοθεί ένα γραφείο στο στάδιο, αφού η μόνη ομάδα που δεν έχει γραφείο είναι η ΝΕΜ.
Μας εγκαλούν γιατί δεν ενημερώσαμε ένα τουρνουά στο οποίο μας έχουν δώσει δύο έγγραφα, τα οποία έχω εγώ υπογεγραμμένα όπου μας επιτρέπει συγκεκριμένες ώρες. Είναι τραγικό λοιπόν όταν ένας έχει υπογράψει ένα έγγραφο να μην αναγνωρίζει τι έχει υπογράψει και έπειτα να σε καλεί σε απολογία γιατί το άλλο «σωματείο» τον εγκαλεί, τότε εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην απόγνωση. Επιτρέψτε μου λοιπόν να έχω αυτό το ύφος και αυτόν τον τόνο. Καταγγέλλω δημόσια πως δεν έχουμε καμία υποστήριξη. Το αντίθετο έχουμε πολεμική. Η ΝΕΜ των 300 οικογενειών και των αναρίθμητων παιδιών έχει την ίδια αντιμετώπιση με σωματεία «σφραγίδα». Δεν έχουμε ώρες για να κάνουν τα παιδιά μας προπόνηση. Προχθες είχαμε προπόνηση και βγήκε έξω ο κόουτς Μπαστούνης ενώ έκανε προπόνηση με 40 παιδιά (τον οποίο φέραμε για να δουλέψει από την Αθήνα και είναι εξαιρετικός προπονητής) για να κάνει ατομική προπόνηση μια κυρία σε ένα παιδί, και σε ένα άθλημα το οποίο έχει ενάμιση δελτίο. Μιλάμε για πράγματα πρωτοφανή. Έχω ενημερώσει τον ίδιο τον δήμαρχο και μου είπε ότι θα το κοιτάξει. Όμως μέχρι τώρα δεν έχω δει τίποτα αγανακτώ και το καταγγέλλω. Σημειωτέον ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα πολιτικό κίνητρο και καμία πολιτική σκοπιμότητα.
Είμαι 35 χρόνια στον αθλητισμό, πρεσβεύω μόνο τον αθλητισμό (και ντρέπομαι που «άνθρωπος του αθλητισμού» αφού για μένα δεν είναι άνθρωπος του αθλητισμού την στιγμή που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συλλέξει ψήφους και να τα έχει με όλους καλά), να μας φέρεται έτσι.
Στην διοίκηση δεν γίνεται να τα έχεις με όλους καλά. Για να διοικήσεις πρέπει να σπάσεις αυγά.
Πρέπει να πάρεις σωστές και δίκαιες αποφάσεις.
Η ΝΕΜ αδικείται κατάφωρα και το καταγγέλλω.

Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Πιστεύω πως μπορεί να είναι κάτι εσωτερικό. Μπορεί να είναι ζήλια. Μπορεί να είναι η τακτική των ίσων αποστάσεων. Βλέπετε τα άλλα σωματεία έχουν ένα καταγγελτικό ύφος, αντίθετα με εμάς που την τελευταία 20ετία έχουμε ακολουθήσει μια πράα πολιτική. Προσπαθήσαμε με καλό τρόπο να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Ζητήσαμε ένα γραφείο, ζητήσαμε να μας αλλάξουν ένα στεφάνι. Δεν είναι ότι δεν μας βοηθάνε, αλλά είναι ότι το κάνουν επίτηδες.
Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως έχουμε 300 οικογένειες στην ΝΕΜ και δεν υποστηριζόμαστε από τον Ηρόδωρο και από τον δήμο.
Δυστυχώς κάνουμε προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα από όλους τους γονείς για τα παιδιά τους, την στιγμή που οι ώρες στο κλειστό δίνονται σε ομάδες παλαιμάχων.
Τη χρονιά που πάμε να ανεβάσουμε το μπάσκετ των Μεγάρων στην Γ’ Εθνική ιδρύθηκαν δύο ομάδες παλαιμάχων για να μας μοιράσουν τις ώρες στο στάδιο. Ακούστηκε ότι ο Μάνταλος το παίζει επαγγελματίας και θέλει πρωινές προπονήσεις.
Είναι αδιανόητο αυτή η ομάδα (η ΝΕΜ) να μην κάνει πρωινή προπόνηση. Μιλάμε για πράγματα οικτρά.
Γι’ αυτό δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Νομίζω πως πρόκειται για κίνητρα ψηφοθηρικά αλλά και για ζήλια.

Πιστεύετε με όλα όσα λέτε θα τους συγκινήσετε;

Αυτή είναι η τελευταία μου ελπίδα, αφού όπως σας είπα δεν έχω πολιτικές σκοπιμότητες. Η καταγγελία είναι καθαρά αθλητική. Δεν μπορώ να πω ότι η κ. Ρήγα δεν ασχολείται και δεν αφιερώνει ώρες. Η τοποθέτηση των κλιματιστικών σωμάτων ήταν κάτι που έλειπε και ωφελεί. Εμείς το διαπιστώσαμε αφού κάναμε όλο το καλοκαίρι προπόνηση χωρίς προβλήματα.
Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή έχουν γίνει κάποιες ενέργειες στο στάδιο από την κ. Ρήγα, εγώ θα αφήσω την ομάδα μου να δέχεται πολεμική;
Επιμένω λοιπόν ότι εμάς μας αδικεί κατάφωρα.
Μίλησα με όλους τους τρόπους που μπορούσα.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας ενώ έκανε μια εκκωφαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει στηθεί για να διεκδικήσει άνοδο στην Γ Εθνική, εμένα δεν μου επιτρέπεται να χαμογελάσω
Γιατί έμαθα πως έφυγαν 100 Μεγαρίτες από το γήπεδο εφόσον μας τοποθέτησαν τα καρεκλάκια.
Και απ’ ότι μαθαίνω θέλει αύριο η κ. Ρήγα να τοποθετήσει καρεκλάκια σε όλο το γήπεδο.
Όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα πολλά, αφού ζητάμε λίγους χώρους για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να φέρουμε τον επαγγελματισμό και τον σωστό αθλητισμό στα Μέγαρα. Παρ’ όλα αυτά δεχόμαστε πίεση και πολεμική.
Επιβραβεύονται σύλλογοι «σφραγίδες» και πολεμιούνται όλοι αυτοί που προσφέρουν με τον ιδρώτα τους, το υστέρημα τους αλλά και στην συλλογική εργασία.
Επαναλαμβάνω σωματεία «σφραγίδα» τη στιγμή που η ΝΕΜ έχει 20μελές Δ.Σ., 8 επαγγελματίες προπονητές και δουλεύει. Άρα δεν είναι σωματείο «σφραγίδα». Όμως παρ’ όλα αυτά εξυπηρετούνται τα σωματεία «σφραγίδα» παίρνοντας ώρες επιλεκτικά σε όλα τα τμήματα.
Και εμείς τόσο καιρό κάνουμε το κορόιδο και ανεχόμαστε κάποια πράγματα.
Είναι σωστό να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με ένα σωματείο που έχει 40 δελτία εμείς με 200 δελτία;
Άραγε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ως ομάδα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Άγιο Θωμά;
Κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΕΜ αδικείται κατάφορα από την πρόεδρο του Ηρόδωρου. Και στο διοικητικό συμβούλιο του Ηρόδωρου υπάρχουν φωνές οι οποίες ούτε καν ακούγονται.
Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι τα κίνητρα της κ. Ρήγα η ουσία είναι όμως ότι η ΝΕΜ αδικείται κατάφωρα.
Ξεκαθαρίζω πως όλα όσα δηλώνω τα δηλώνω ως επικεφαλής προπονητής που εκπροσωπώ όλη την οικογένεια της ΝΕΜ.