AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

23.09.2018

Ο καιρός μας

815broxi03

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και δρόμους άφησε πίσω της η πρώτη δυνατή και μεγάλης έντασης βροχόπτωση που έπληξε την πόλη των Μεγάρων.
Τα προβλήματα ήταν μεγάλα ιδιαίτερα στην βόρεια πλευρά των Μεγάρων με την οδό Μυκηνών για ακόμη μια φορά να «πληρώνει το μάρμαρο» και να μετατρέπεται σε… Βενετία. Επίσης προβλήματα υπήρξαν και στην κάθοδο της οδού Δογάνης (προς την Γ. Μενιδιάτη) όπου εκεί υποχώρησε το χώμα με το οποίο είχε καλυφθεί όλο το τμήμα του δρόμου στο οποίο είχαν γίνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Προβλήματα που ανάγκασαν τους εκπροσώπους της εταιρείας ΜΕΤΡΟ ΑΕ που είναι ανάδοχος του έργου να παρέμβει μέσα στην νύχτα για να αποκαταστήσει το πρόβλημα.
Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από αναγνώστες μας που αντίκρισαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε αργά το βράδυ της Τρίτης στη σελίδα μας στο facebook, προβλήματα υπήρξαν και στην οδό Μοράβα. Όπως μας κατήγγειλαν εκεί έχουν φτιαχτεί δύο παράλληλοι δρόμοι οι οποίοι συνδέονται από ένα χωματόδρομο με αποτέλεσμα από τη δυνατή και μεγάλης έντασης βροχόπτωση να πλημμυρίσουν τρία σπίτια.
Στην κυριολεξία η κατάσταση που αντικρίσαμε το βράδυ της Τρίτης ήταν τριτοκοσμική, κάτι που αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα.

815broxi01

Η «λίμνη» της οδού Μυκηνών φέρνει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα

Χρόνιο το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες η Μυκηνών μέχρι το 1990 ήταν ρέμα το οποίο κλείστηκε με αποτέλεσμα τα φρεάτια τα οποία (σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Γ. Σωτηρίου που προσέτρεξε να βοηθήσει) είχαν καθαριστεί, δεν προλάβαιναν να δεχθούν όλη τη ροή του νερού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της οδού Μυκηνών η δυνατή βροχόπτωση της Τρίτης φέρνει στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την ασυνειδησία ορισμένων κατοίκων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της αποχέτευσης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βόθροι τους να πέφτουν στα φρεάτια και η δυσοσμία στην περιοχή να είναι ανυπόφορη. Η συγκεκριμένη κατάσταση, αναγκάζει πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής να σκεπάζουν μόνιμα τα φρεάτια για να αποφύγουν την δυσοσμία αλλά και την μόνιμη «παρέλαση» αρουραίων, με αποτέλεσμα στην πρώτη δυνατή βροχόπτωση όλοι να… τρέχουν και να μην φτάνουν!

815broxi02
Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια για την οποία δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στην σημερινή δημοτική αρχή, αφού όπως τονίσαμε τα προβλήματα ξεκινούν από την Μυκηνών στην πρώτη δυνατή μπόρα με αποτέλεσμα κανείς δήμαρχος μέχρι σήμερα να μην έχει κατορθώσει να βρει λύση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο κ. Σταμούλης και οι συνεργάτες του πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να κάνουν… προσευχή μην τυχόν και βρέξει για να μην κινδυνεύσουν να πνιγούν άνθρωποι. Γιατί με αυτό που αντικρίσαμε την Τρίτη, δεν είναι διόλου απίθανο κάποια στιγμή να θρηνήσουμε και θύματα, κάτι που το απευχόμαστε.

815broxi04

Απροετοίμαστη η διοίκηση του δήμου λένε οι κάτοικοι

Όσο για τους κατοίκους της οδού Μυκηνών, οι φωνές τους δίκαιες. Ακούγοντας τους, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως αυτοί κατηγορούσαν την διοίκηση Σταμούλη πως στην πρώτη φθινοπωρινή βροχόπτωση η αρμόδια υπηρεσία του δήμου πιάστηκε απροετοίμαστη, αν και ο κ. Γ. Σωτηρίου – που επαναλαμβάνουμε βρέθηκε στην οδό Μυκηνών για να συνδράμει στην αποκατάσταση του προβλήματος – τόνισε πως τα φρεάτια είχαν καθαριστεί. Την ίδια κατηγορία απευθύνουν όμως και αρκετοί καταστηματάρχες αλλά και κάτοικοι του κέντρου, αφού και εκεί οι εικόνες που αντικρίσαμε αν μη τι άλλο ήταν τριτοκοσμικές. Ελπίζουμε και εμείς στην επόμενη δυνατή και μεγάλης έντασης βροχόπτωση να μην αντιμετωπίσει η πόλη των Μεγάρων τα ίδια προβλήματα.