AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

20.08.2018
Ειδήσεις

Ο καιρός μας

Δύο θέματα τα οποία θεωρούμε άκρως σημαντικά, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θαν. Δρένης. Λαμβάνοντας το λόγο στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στάθηκε στην κατάσταση που βίωσαν όλοι οι συμπολίτες ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, παραμονή της μεγάλης γιορτής των Πολιούχων Αγίων Μαρτύρων, με την ρίψη βεγγαλικών κατά την διάρκεια της Περιφοράς της εικόνας αλλά και των λειψάνων των Αγίων.
Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ ρώτησε: «Ποιος ήταν ο φωτεινός εγκέφαλος που σκέφτηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση την ώρα που όλοι οι πολίτες των Μεγάρων με ευλάβεια και κατανυκτικότητα υποδέχονταν στην κεντρική πλατεία την εικόνα αλλά και τα λείψανα των Πολιούχων τους»; Μάλιστα ο κ. Δρένης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κατάσταση που όλοι βιώσαμε ως «παράσταση του τσίρκου Medrano», ερωτώντας ποιο ήταν το κόστος της συγκεκριμένης δράσης αλλά και αν συμμετείχε σε όλο αυτό και η Μητρόπολη.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την επιστολή που εστάλη από την επιτροπή αγώνα φορέων και δημοτικών παρατάξεων κατά του βωξίτη. Ο κ. Δρένης στάθηκε ιδιαίτερα στους παραλήπτες της συγκεκριμένης επιστολής, αποκαλύπτοντας πως αυτή στάλθηκε σε χορηγούς διαβάζοντας ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου την επιστολή, η οποία υπογράφεται από το συντονιστικό όργανο.

Τι αναφέρεται στην επιστολή

«Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Αρχή, οι φορείς και οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Μεγαρέων έχουν εκφράσει με ομόφωνες αποφάσεις τους την εναντίωσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας ορυχείων βωξίτη στη Μεγαρίδα, που επιχειρείται από την ΑΜΕ ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ του Ομίλου Μυτιλιναίος μετά από αίτημα, που υποβλήθηκε αρμοδίως.
Για πληρέστερη ενημέρωσή σας πάνω στο θέμα, σας διαβιβάζουμε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων και αντίστοιχο ψήφισμα φορέων και δημοτικών παρατάξεων που στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς, στη Βουλή των Ελλήνων και στην Περιφέρεια Αττικής.
Επειδή γνωρίζουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας πολύπλευρα εκδηλωθέν στο παρελθόν προς την τοπική μας κοινωνία και το περιβάλλον, επειδή η αντιμετώπιση της επιχειρούμενης προσπάθειας απαιτεί πολύπλευρη, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη αντιμετώπιση σε πολλές συνιστώσες – νομική στήριξη, κατάρτιση μελετών, κλπ – θα παρακαλούσαμε θερμά υπό τις δύσκολες πράγματι σημερινές συνθήκες, όπως συνδράμετε με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε αναγκαίο τον Αγώνα του Δήμου Μεγαρέων και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Δημοτικών Παρατάξεων».

684DRENIS

«Αν δεν ανταποκριθούν οι χορηγοί, δεν υπάρχει δήμος;»

Μετά την ανάγνωση της επιστολής ο κ. Δρένης έθεσε ερώτημα στο δήμαρχο εάν γνωρίζει κάτι για την συγκεκριμένη επιστολή ενώ το ίδιο ερώτημα έθεσε και στον πρόεδρο του συντονιστικού οργάνου δημοτικό σύμβουλο Γιαν. Μιχάλαρο. Επίσης ρώτησε να γνωστοποιηθεί ποιοι είναι αυτοί οι χορηγοί στους οποίους έχει αποσταλεί η επιστολή, αλλά και αν γνωρίζουν ή έχουν συνυπογράψει κάποια από τα μέλη της επιτροπής αγώνα ώστε η συγκεκριμένη επιστολή να σταλεί σε χορηγούς.
Κλείνοντας ο κ. Δρένης ζήτησε να μάθει ποιος ο σκοπός της επιστολής, ερωτώντας: «Αν δεν ανταποκριθούν οι χορηγοί, ως δήμος δεν κάνουμε τίποτα; Δεν υπάρχει δήμος για να καλύψει όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή;».

Γρ. Σταμούλης: Άστοχες και εκτός τόπου και χρόνου ερωτήσεις

Προσπαθώντας με τον δικό του τρόπο να υποτιμήσει τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Δρένης, ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης έκανε λόγο για άστοχες και εκτός τόπου και χρόνου ερωτήσεις. «Αγνοείτε παντελώς ότι η εορτή των Αγίων Μαρτύρων είναι μια καθαρά θρησκευτική τελετή για την οποία κάνατε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είναι αδιανόητο να θέτετε ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για μια θρησκευτική τελετή», απάντησε ο δήμαρχος.

STAMOYLIS NEA

Τον… παρέπεμψε στην επιτροπή αγώνα!

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα του κ. Δρένη που αφορούσε την επιστολή στους χορηγούς ο κ. Σταμούλης παρέπεμψε τον κ. Δρένη στην επιτροπή αγώνα. Συγκεκριμένα του είπε: «Κύριε Δρένη, κάτι έκανε η επιτροπή αγώνα και το βάζετε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Να πάτε στην επιτροπή αγώνα και να εκφράσετε ότι θέλετε. Στο δημοτικό συμβούλιο κάνετε ερωτήσεις για τις κινήσεις της επιτροπής αγώνα; Αν είναι δυνατόν. Τίποτα δεν έχετε καταλάβει; Δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει δημοτικό συμβούλιο και τι επιτροπή αγώνα; Πηγαίνετε λοιπόν σε μια συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα και εκφράστε τους προβληματισμούς και τις απορίες σας».

«Ο κ. δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου»

Με την παραπάνω φράση επανήλθε ανταπαντώντας στον δήμαρχο ο Θαν. Δρένης, επισημαίνοντας πως ο δήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση, αλλά και δεν έκανε γνωστό εάν είναι ο ίδιος γνώστης της επιστολής. «Ο κ. δήμαρχος παραπληροφορεί εντελώς, δεν απαντά πουθενά και θέλει να κάνει μαθήματα σε εμάς, ακόμη και για το αν είμαστε ευλαβείς! Ποιος… ο Σταμούλης! Εσείς κ. Σταμούλη μετατρέψατε σε παράσταση τσίρκου την Άγια Ημέρα και Ώρα των Πολιούχων Αγίων Μαρτύρων» ανέφερε ο κ. Δρένης καλύπτοντας και τα δύο θέματα που έθεσε.