AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.06.2018

Ο καιρός μας

mperdelis

Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης για αποσύνδεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να διεξαχθούν το Οκτώβριο του 2019, οι δημοτικοί συνδυασμοί κάνουν από τώρα το κουμάντο τους.
Όπως λέει και ο λαός, «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διευρύνουν το χρόνο της σημερινής δημοτικής αρχής κατά ένα τρίμηνο, υπάρχει χρόνος για περισσότερα… «μαγειρέματα».
Αν αναλογιστούμε δε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για εκλογές με απλή αναλογική στους ΟΤΑ, επιτρέπει τις ευρείες συναινέσεις, τότε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στον δήμο Μεγάρων κινούνται στην αντίληψη υπέρ των συνεργασιών, αλλά και σε μια ευρύτερη στρατηγική συμμαχιών.
Ένας εξ αυτών είναι και ο Γ. Μπερδελής. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» έχοντας την εμπειρία, κινείται στηριζόμενος στη στρατηγική των συνεργασιών, καλώντας ανοικτά πλέον τους πολίτες να συμμετέχουν σε ένα άκρως υπερκομματικό σχήμα το οποίο θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει επάξια την διοίκηση του δήμου στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Η κεντρική φιλοσοφία του Γ. Μπερδελή εστιάζεται στην προοπτική της έγκαιρης ανάπτυξης μιας αυτοδιοικητικής συμμαχίας που θα εξασφαλίσει προοδευτικό πρόσημο στο δήμο, γι’ αυτό και εν μέσω θέρους έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με στελέχη που θα μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί του και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Μεγάρων.

Οι επαφές, η φθορά των αντιπάλων αλλά και οι πολιτικές συμπάθειες

Η αρχή έχει γίνει από τη Νέα Πέραμο όπου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης βρίσκεται εκεί, έχοντας επαφές με πολίτες που ανησυχούν βλέποντας την διοίκηση Σταμούλη να μην ανταποκρίνεται σε όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά για την ανάπτυξης της πόλης της Νέας Περάμου.
Το ίδιο συμβαίνει και στα Μέγαρα όπου ο κ. Μπερδελής έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις με πολίτες που ενώ εμπιστεύθηκαν τον Γρ. Σταμούλη, 3 χρόνια μετά, δείχνουν απογοητευμένοι.
Με απλά λόγια ο Γ. Μπερδελής έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των μελών του συνδυασμού του, κινείται ώστε να είναι σε όλα πανέτοιμος, δημιουργώντας μια άκρως υπερκομματική αυτοδιοικητική συμμαχία.
Όλα αυτά, την στιγμή που διαβλέπει προβλήματα και κατ’ επέκταση πολιτική φθορά τόσο στον συνδυασμό του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη, αλλά και εσωτερικές αντιμαχίες στην πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης.
Αν σε όλα τα παραπάνω σημειώσουμε πως ο Γ. Μπερδελής έχει πολιτικές συμπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά ακόμη και στην «Κίνηση» που ανασυγκροτείται πολιτικά, δεν είναι διόλου απίθανο να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του σημερινού Δημάρχου στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Συνιστά υπομονή σε δήλωσή του

Μιλήσαμε με τον Γ. Μπερδελή, ζητώντας του να μας πει κάποια πράγματα για τις κινήσεις που γίνονται. Αυτός λακωνικά μας συνέστησε «υπομονή».
Τόνισε μόνο πως «Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα «πολιτικά πειράματα», καταλήγοντας: «Υπάρχει προοπτική συναίνεσης με πρόσωπα που έχουν την γνώση την εμπειρία αλλά και την θέληση να συνεργαστούν προς όφελος των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου».