AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.03.2018

Ο καιρός μας

806eisodos1

Αφορμή για να γράψω όλα όσα θα διαβάστε, αποτέλεσε η … όσφρησή μου, αλλά και ο εκνευρισμός που ακολούθησε μετά από την έντονη δυσοσμία η οποία, λόγω της ζέστης μπορεί να χαρακτηριστεί έως και αποπνικτική.
Αναφέρομαι στην κατάσταση που βιώνουν όλοι όσοι, εδώ και ενάμισι μήνα περίπου, είτε περνούν από την γέφυρα του Καρδατά, είτε χρησιμοποιούν την πρώτη είσοδο από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου για να εισέλθουν στα Μέγαρα. Οσφραίνονται αυτήν την… ξεχωριστή «ευωδία»!
Μια κατάσταση αφόρητη, που δημιουργείται από τις οσμές που προέρχονται από την ανεξέλεγκτη ρίψη κοπριάς στην συγκεκριμένη περιοχή.
Κατάσταση που εκθέτει, αρχικώς, όλους τους δημότες του Δήμου Μεγαρέων, στους εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι καθημερινά επιλέγουν την συγκεκριμένη είσοδο για τα Μέγαρα ώστε να επισκεφθούν είτε την παραλία της Βαρέας, είτε την παραλία του Αλεποχωρίου.
Εκθέτει εν συνεχεία την διοικούσα αρχή καθώς και όλες τις αρχές εκείνες που έχουν την ευθύνη για την αποτροπή, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του… «ευσυνείδητου» που διαπράττει τέτοια ανοησία.
Τις υπηρεσίες του Δήμου που - σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαν. Βασιλείου – έχει την εποπτεία της περιοχής, χωρίς όμως να έχει ελεγκτικό μηχανισμό αλλά και δικαιοδοσία για την επιβολή προστίμων.
Την Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που δεν παρεμβαίνει με τον ελεγκτικό μηχανισμό που διαθέτει, ώστε να σταματήσει επιτέλους με κάθε τρόπο τον ασυνείδητο πολίτη.
Στην σημερινή παρέμβασή μου, εκθέτω ξεκάθαρα τον ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ συμπολίτη, εφόσον είναι γνωστό πως στην περιοχή μας έχουμε την τύχη να υπάρχει εδώ και χρόνια το εργοστάσιο της κοπριάς, στο οποίο μεταφέρονται προς επεξεργασία, με έξοδα του Δήμου, από κάθε πτηνοτροφική μονάδα, οι κοπριές.
Όμως αυτός τον… χαβά του! Λειτουργεί όπως τον βολεύει, αδιαφορώντας για το εάν δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον, εάν προσβάλλει τους συμπολίτες του, εάν υποβαθμίζει με τις ενέργειές του μια περιοχή για την οποία γίνεται αγώνας ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά.

806eisodos2Με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, δυστυχώς η προσέλκυση ξένου κόσμου στα Μέγαρα και στην ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσει… όνειρο θερινής νυκτός για όλους όσοι αγωνιζόμαστε για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας.
Δυστυχώς, εάν οι ίδιοι οι πολίτες αυτού τόπου δεν αλλάξουν νοοτροπία εάν συνεχίσουν να παραμένουν απαθείς και να εκτίθενται από κάτι τέτοιους ασυνείδητους τύπους… όπως ο «αρχοντοχωριάτης» που μονίμως ρυπαίνει το περιβάλλον, τότε δεν διαφαίνεται καμία απολύτως ευκαιρία να προοδεύσει και να αλλάξει αυτή η πόλη. Ευκαιρία προόδου, που σε κάθε προεκλογική περίοδο η εκάστοτε υποψήφιοι διατυμπανίζουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν στην πόλη τους, αλλά με τέτοιες ενέργειες όπως το άδειασμα της κοπριάς, ποτέ δεν θα έρθουν.
Δυστυχώς από κάτι τέτοιους… τύπους, θα συνεχίσουν να αποκαλούν οι ξένοι επισκέπτες τα Μέγαρα, ως την πόλη με την… «οσμή κοτετσίλας», όπως παλαιότερα έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ένας εξαίρετος συμπολίτης που αξιώθηκε να βρεθεί και στην θέση του Δημάρχου, επειδή τότε, οσφραίνονταν, ότι όλοι εμείς σήμερα, ερχόμενος από την Αθήνα. Την οσμή κοπριάς!
Δυστυχώς…