AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

Ο καιρός μας

659stratoudakisparaitisi

Η απάντηση του δημάρχου Γρ. Σταμούλη σε προ ημερησίας ερώτημα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κλ. Βαρελά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε τις σχέσεις της διοίκησης με τον ευεργέτη Νικ. Στρατουδάκη, απέφεραν εκ νέου την αντίδραση του τελευταίου.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΑΙΧΜΗ ο κ. Στρατουδάκης ανταπαντώντας στον κ. Σταμούλη αναφέρει τα εξής: «Αν εγώ ήθελα να φύγω από τα Μέγαρα θα το είχα κάνει επί διοίκησης Χρ. Σύρκου ο οποίος όταν τελείωσε το Στρατουδάκειο έδωσε χώρο εκεί στον σύλλογο επιστημόνων. Στενοχωρήθηκα, αλλά ο τότε δήμαρχος είχε το θάρρος να βγει στις εφημερίδες και να μου ζητήσει συγνώμη. Έπειτα η διοίκηση άλλαξε, ήρθε ο κ. Στρατιώτης και έκλεισε από μπροστά το γραφείο μου στο Στρατουδάκειο το οποίο παραμένει κλειστό ακόμη και σήμερα. Και τότε έπρεπε να φύγω, όμως δεν το έκανα. Ήρθε ο Μαρινάκης στην διοίκηση και του απαίτησα να μου ανοίξει το γραφείο μου κάτι που δεν έγινε. Και πάλι δεν έφυγα. Γιατί όμως δεν αναρωτιέται κάποιος και ιδιαίτερα οι φίλοι μου οι Μεγαρίτες γιατί αποφάσισα να φύγω από τα Μέγαρα όταν εξελέγη δήμαρχος ο Γρηγόρης Σταμούλης; Εξηγώ λοιπόν ότι έφυγα επειδή ο κ. Σταμούλης είπε πάρα πολλά ψέματα.
Μπορεί να ισχυριστεί ο παλιός μου φίλος ο Γρηγόρης πως κάποτε με κάλεσε στο Γαλαξία για να με βραβεύσει για την προσφορά μου, λέγοντας μου πως στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Μητροπολίτης. Ξεκαθαρίζω σήμερα, πως δεν παρευρέθηκα στην τιμητική εκδήλωση γιατί όπως λέμε και στην λαϊκή γλώσσα, δεν πάω τον Δεσπότη. Σέβομαι την θρησκεία μας, την εκκλησία μας, για όσους ξέρουν έχω προσφέρει πολλά στην Μητρόπολη και ιδιαίτερα στο συσσίτιο, όμως θεωρώ πως τα Μέγαρα ήθελαν κάποιον πολύ καλύτερο για Ποιμενάρχη τους. Και αν ο Σεβασμιότατος διαβάσει όλα αυτά που λέω και έχει αμφιβολία, ας μου τηλεφωνήσει να του εξηγήσω.
Επανέρχομαι και πάλι στο δήμαρχο και του επαναλαμβάνω. Κύριε δήμαρχε με έδιωξες με τον τρόπο σου, λέγοντας πως δεν ήρθα σε εσένα για να πω τα παράπονα μου αλλά πήγα στο Μαρινάκη. Πάλι ψεύδεσαι. Γιατί δεν έχεις το θάρρος να πεις στο δημοτικό συμβούλιο πως ήρθα πρώτα σε εσένα και σου εξέφρασα τα παράπονα μου παρουσία του κ. Γιώργου Μιχάλαρου. Και οι δυο σας ρίξατε το μπαλάκι τότε σε μια επιτροπή ημετέρων, που διαπίστωσαν τελικά πως το Στρατουδάκειο το βρήκαν ανοικτό. Πείτε επιτέλους την αλήθεια κύριε δήμαρχε για έναν άνθρωπο που όταν εκλεγήκατε έκανε το χρέος του απέναντι σας, αλλά γι’ αυτό δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Κύριε δήμαρχε θα έρθω και πάλι στα Μέγαρα σύντομα. Περιμένω να δω τις υποψηφιότητες των ανθρώπων που θα διεκδικήσουν τον δήμο. Θα βοηθήσω οποιοδήποτε δήμαρχο εκλεγεί εκτός από εσάς κ. Σταμούλη. Όσο για την κυρία πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, θέλω να της πω δημόσια να σταματήσει να λέει ψέματα για μένα. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο το μόνο που της είπα ήταν ότι έλαβα την επιστολή της, στέλνοντας χαιρετίσματα στη μητέρα της την οποία γνώριζα από μια επίσκεψη που είχα κάνει στο σπίτι της. Η Βανέσσα ως δικηγόρος, αυτά που γράφει είναι … δικηγορίστικα. Σε εμένα λοιπόν αυτά δεν περνάνε γι’ αυτό θέλω να της πω να μην ξαναπιάσει το όνομα μου στο στόμα της. Επαναλαμβάνω και ας κουράζω κάποιους. Εγώ όσο και αν έφυγα από τα Μέγαρα το μυαλό μου είναι εδώ. Θα επανέλθω για να προσφέρω, αφού αγαπάω τους Μεγαρίτες και αυτοί με εκτιμούν».