AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.06.2018

Ο καιρός μας

792BAREAPAREMB 02

Σπουδαία δουλειά με στόχο την ανάδειξη της παραλίας της Βαρέας κάνει το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Άγιος Νικόλαος». Η Βαρέα απέκτησε πάλι φωνή μετά από τόσα χρόνια, μας είπε μέλος του συλλόγου που βλέπει την μεγάλη προσπάθεια που από κοινού γίνεται. Λόγια άκρως ρεαλιστικά, αν αναλογιστούμε πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο πρόεδρος Γιαν. Βαρελάς αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποδεικνύουν περίτρανα πως όταν υπάρχει όρεξη αλλά και θέληση, επιτυγχάνονται πολλά πράγματα τα οποία μέχρι σήμερα φάνταζαν απραγματοποίητα.
Η αρχή έγινε με τον καθαρισμό του χώρου απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Αμπελουργικού, με το Δ.Σ. να παρεμβαίνει άμεσα κινητοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας με τους υπευθύνους να υποδεικνύουν το κλείσιμο των σωλήνων που έστελναν όμβρια στην θάλασσα.
Ο καθαρισμός στο μικρό λιμανάκι ήταν η άλλη κίνηση που έδειξε ότι αυτοί οι άνθρωποι (τα μέλη του Δ.Σ.), στόχευαν να κάνουν την διαφορά. Σε συνεργασία με τον Δήμο, απομάκρυναν τις παλιές βάρκες, ενώ προχώρησαν και σε αποψιλώσεις χόρτων στην παραλία ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για τους ψαράδες σήμερα και για τους λουόμενους αργότερα. Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν καθώς σε συνεργασία με το Δήμο αλλάχθηκαν όλες οι λάμπες στην περιοχή, ενώ υπήρξε και έγγραφη αντίδραση μετά την φημολογία για την δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην παραλία της Βαρέας.
Αν θυμηθούμε και τις δράσεις που διοργανώθηκαν με αποκορύφωμα τον αγώνα ψαρέματος στην Βαρέα από την «Ακαδημία Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», τότε διαφαίνεται περίτρανα πως στην Βαρέα εδώ και αρκετό διάστημα έχουν αλλάξει πολλά.
Υπάρχει όμως και το μεγάλο στοίχημα για το Δ.Σ. του συλλόγου. Στοίχημα που σχετίζεται στην επικινδυνότητα του δρόμου στην παραλιακή ζώνη, με τα αποκολλημένα πεζοδρόμια – απόντος του βαρέος οπλισμού – να είναι άκρως επικίνδυνα για τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή. Πρόβλημα τεράστιο, για το οποίο πίεσε προς κάθε κατεύθυνση ο δραστήριος πρόεδρος κ. Γιαν. Βαρελάς. Τηλεφωνήματα στην Περιφέρεια, επιτόπου αυτοψίες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, ακόμη και ερωτήσεις στην Βουλή από τον Βουλευτή Αττικής Γ. Βλάχο.
Κινήσεις ουσίας που όπως φαίνεται φέρνουν αποτελέσματα κάτι που μπορεί να το διακρίνει κάποιος διαβάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αυτή θα έχει θετική εξέλιξη, και τα … πεσμένα πεζοδρόμια θα αποτελέσουν για όλους τους συμπολίτες μια κακή παρένθεση που μόνο άσχημη εικόνα δημιουργούσε στην περιοχή.
Βέβαιο πάντως είναι πως στην Βαρέα, με την συνδρομή των ανθρώπων του συλλόγου κάτι αλλάζει και αυτό φαίνεται καθημερινά.