AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

25.04.2018

Ο καιρός μας

791dromosgefiraki

Οι πολίτες δυσανασχετούν από την κακή κατάσταση που βρίσκονται αρκετοί δρόμοι στα Μέγαρα δείχνοντας να είναι στο ίδιο – επί χρόνια- έργο θεατές! Φωνάζουν εκνευρισμένοι επειδή έχουν σπάσει τα αυτοκίνητά τους! Δικαίως διαμαρτύρονται επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν, επειδή κινδυνεύει η υγεία τους από την σκόνη! Ναι σας είναι όλα αυτά γνωστά, κι εάν δεν γνωρίζατε πως σήμερα στην διοίκηση είναι ο κ. Σταμούλης, εύλογα θα σκεπτόσαστε πως διαβάζετε ένα από τα πάμπολλα και καίρια δελτία τύπου που με καταγγελτικό περιεχόμενο είχε φτάσει στα τοπικά ΜΜΕ. Σήμερα αναδεικνύουμε και αποδεικνύομε μέσα από το φωτογραφικό μας φακό, το πόσα… δεν έχουν αλλάξει, παρά την αλλαγή της διοίκησης. Διαπιστώσεις που γίνονται ερωτήματα που δεν απαντώνται από κανέναν υπεύθυνο, από κανέναν από τους ανθρώπους που είχαν τις λύσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας φωτογραφίες που παρουσιάζουμε σήμερα. Όμως υπάρχει τρόπος οι φωτογραφίες να ακυρωθούν ως πειστήρια. Οι γνώμη των πολιτών όμως; Διότι στην καθημερινή επαφή μαζί τους, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ακούμε πάρα πολλά παράπονα. Αλλά τα βλέπουμε επίσης να τα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...
«Γράψτε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας, αναπνέουμε μονίμως την σκόνη και κινδυνεύει η υγεία μας ». Ρωτήστε την δημοτική αρχή «που ζούμε επιτέλους; Στην Τανζανία;» «Ας μας εξηγήσουν πως μας βλέπουν; Ως πολίτες Β’ κατηγορίας»;
Κάποιες από τις κοινότυπες φράσεις και ερωτήματα που ακούμε σε καθημερινή βάση από τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν αγανακτήσει από τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Τρόπο που όταν ο κ. Σταμούλης βρισκόταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε, ενώνοντας την φωνή του με αυτές των συμπολιτών. Ενώ σήμερα… αφωνία.
Αδιάψευστος λοιπόν μάρτυρας στις καταγγελίες και τις φωνές των συμπολιτών μας, αποτελούν οι φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε. Όπως φαίνεται σε όλα τα σημεία που έχουν γίνει παρεμβάσεις, δεν έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμα, ή η αποκατάστασή του έχει γίνει με τρόπο που μαρτυρά την ανυπαρξία ελέγχου του εργολάβου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα με ορατό τον κίνδυνο ατυχήματος ιδιαίτερα για τους οδηγούς των δικύκλων. Ακριβώς δηλαδή ότι στηλίτευε ο κ. Σταμούλης.
Τρανό παράδειγμα η οδός Γ. Μενιδιάτη, η οποία από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και πάνω, έχει αφεθεί στην μοίρα της. «Ελαφρυντικό» για την σημερινή διοίκηση του δήμου είναι πως τα προβλήματα στο οδόστρωμα της συγκεκριμένης οδού είναι χρόνια, δίχως όμως κανείς ακόμη και σήμερα να συγκινείται και να παρεμβαίνει.
Η επικινδυνότητα του εν λόγω δρόμου μεγάλη, ιδιαίτερα όταν βρέχει. Τότε τα προβλήματα είναι πιο έντονα, αφού οι διερχόμενοι οδηγοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα σημεία στα οποία το χώμα (με το οποίο έχουν κλειστεί τα χαντάκια μετά τις παρεμβάσεις) έχει υποστεί καθίζηση.

791dromosmenidiati

Στο ίδιο έργο θεατές και στη Νέα Πέραμο

Δυστυχώς και στην Νέα Πέραμο, από τις εικόνες φαίνεται για μια ακόμη φορά, πως και εκεί, η πόλη είναι έρμαιο των εργολάβων. Αναλογιζόμενοι ότι και στη Νέα Πέραμο, (από την αρχή της Σχολής Πυροβολικού έως και την στροφή προς τη Νέα Εθνική Οδό), η κατάσταση του οδοστρώματος είναι άθλια, και αντί οι Τεχνικές Υηρεσίες του Δήμου, να στείλουν υπόμνημα στην Περιφέρεια η οποία είναι υπεύθυνη και παρέλαβε το έργο, για πλημμελή αποκατάσταση ώστε να πράξει τα δέοντα έναντι του εργολάβου και του επιβλέποντα, δεν δίνεται καμία σημασία! Διαφαίνεται περίτρανα, πως η διαδικασία της αποκατάστασης του οδικού δικτύου δεν πραγματοποιήθηκε όπως επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας στα Μέγαρα αλλά και οι συνδημότες μας στη Νέα Πέραμο, να είναι επαναληπτικά μάλιστα, στο ίδιο έργο θεατές. Δηλαδή, μετά το πέρας των εργασιών οποιουδήποτε έργου που απαιτεί σκάψιμο οδού, η αποκατάσταση του γίνεται με άθλιο τρόπο. Έτσι οι φωνές των συμπολιτών μας να ακούγονται πέρα ως πέρα δίκαιες.

791dromosmetaja

Η δέσμευση του δήμαρχου για εξάσκηση πίεσης στον εργολάβο δεν εισακούστηκε;

Ανατρέχοντας στο αρχείο της ΑΙΧΜΗΣ, διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας τέθηκαν παλαιότερα από συμπολίτη μας και στην συνεδρίαση της «ώρας του δημότη» λαμβάνοντας επίσημα την δέσμευση του δημάρχου Γρ. Σταμούλη πως θα εξασκηθεί πίεση προς τον εργολάβο ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Όπως όμως αποδεικνύεται 2 και πλέον χρόνια μετά η δέσμευση του Δημάρχου Μεγαρέων για εξάσκηση πίεσης στον εργολάβο δεν εισακούστηκε.
Θεωρούμε πως αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν μένουμε απλά στις δίκαιες φωνές των συμπολιτών μας, αφού οι φωτογραφίες ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις και δικαιολογούν απόλυτα την αγανάκτηση τους. Μένουμε στην ελπίδα πως οι φωνές όλων επιτέλους θα εισακουστούν. Πιστεύουμε πως και ο Γρ. Σταμούλης, βιώνει καθημερινά το πρόβλημα διανύοντας είτε με το αυτοκίνητο του, είτε πεζός αρκετούς δρόμους της πόλης των Μεγάρων και ιδιαίτερα την οδό Γ. Μενιδιάτη στην οποία αναφερόμαστε εκτενέστερα.
Περιμένουμε από τον Δήμαρχο που προεκλογικά είχε στις προτεραιότητές του το … «μαύρισμα των δρόμων», να δώσει άμεσα λύσεις.
Κλείνοντας διευκρινίζουμε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του προβλήματος και όχι το σύνολο του.