AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.06.2018

Ο καιρός μας

788DS

Η Βανέσα Μαυροειδή είναι από το πρωί της Κυριακής η νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων. Η π. αντιδήμαρχος, αποτέλεσε την πρόταση του δημάρχου Γρ. Σταμούλη για την δεύτερη αυτοδιοικητική θητεία του συνδυασμού της πλειοψηφίας στον Δήμο και εξελέγη πρόεδρος λαμβάνοντας 18 από τις 19 ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης ο Αθ. Ζάλης ο οποίος εξελέγη λαμβάνοντας 17 ψήφους, ενώ την θέση της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου κατέλαβε η Πένυ Γρίβα συγκεντρώνοντας 23 ψήφους. Η κ. Γρίβα, προτάθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γ. Μπερδελή με την σύμφωνη γνώμη του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε, πως εκ του νόμου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται από την συμπολίτευση, ο αντιπρόεδρος από την μείζονα αντιπολίτευση, ενώ ο γραμματέας από το σύνολο των μελών της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Στη διαδικασία προήδρευσε ο πλειοψηφίσας δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της «Ένωσης Πολιτών» Στ. Φωτίου, ενώ ψηφολέκτες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ελ. Κοσμόπουλος και Παν. Μαργέτης.

Ευχαριστίες από τον απερχόμενο πρόεδρο

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και την εκλογή του νέου προεδρείου το λόγο πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος Γ. Μιχάλαρος ευχαριστώντας δημόσια όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων για την συνεργασία που είχαν στην διάρκεια της δημοτικής περιόδου που τελείωσε.
Συγκεκριμένα ο κ. Μιχάλαρος ανέφερε τα εξής: «Νοιώθω την μεγάλη ανάγκη, να εκφράσω δημόσια σε όλα τα μέλη του σώματος αλλά και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τις άπειρες ευχαριστίες μου για την σημαντική βοήθεια που μου παρείχαν στην άσκηση των καθηκόντων μου στο προεδρείο. Ευχαριστώ επίσης για τον εξέχοντα σεβασμό που δείξατε όλοι στο πρόσωπό μου αλλά και στον θεσμό. Θεωρώ ότι το επίπεδο αλλά και οι διαδικασίες λειτουργίας του σώματος ήταν σε πολύ καλό και υψηλό επίπεδο, όπως ταιριάζει στις προσωπικότητες όλων μας αλλά και στην ιστορία της πόλης μας. Στη νέα πρόεδρο θα ευχηθώ ολόψυχα, καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο της. Στην κατεύθυνση αυτή είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουμε όλοι μας».

Β. Μαυροειδή: Δεσμεύομαι να υπηρετήσω το θεσμό δημοκρατικά και δίκαια

Αμέσως μετά τα νέα μέλη του προεδρείου πήραν τις θέσεις τους ενώ η Βαν. Μαυροειδή με αφορμή την εκλογή της δήλωσε:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ύστερα από την τιμητική πρόταση του δημάρχου Γρ. Σταμούλη και την δική σας ψήφο αναλαμβάνω από σήμερα, με χαρά και συγκίνηση, τα καθήκοντα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων.
Έχω πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνω για τα επόμενα δυόμισι χρόνια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δεσμεύομαι να υπηρετήσω το θεσμό δημοκρατικά και δίκαια, δικαιώνοντας τον δήμαρχο που με εμπιστεύτηκε και με τίμησε για δεύτερη φορά. Και όλους εσάς είτε με ψηφίσατε είτε όχι και δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε ότι με αφορά προσωπικά, δηλώνω ακόμη ότι σέβομαι κι εκτιμώ όλους σας μαζί αλλά καθέναν και κάθε μία ξεχωριστά και σας ζητώ να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματα των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παραμερίζοντας όσα χωρίζουν τις δημοτικές παρατάξεις μέσα σε πνεύμα ενότητας, κατανόησης, συνεννόησης, συναίνεσης, αμοιβαίου σεβασμού, εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Ελπίζω η αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου, αντί να είναι πεδίο μάχης και ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων να είναι χώρος ειλικρινούς διαλόγου, με ευγένεια, ευπρέπεια, αξιοπρέπεια , σύνθεση ιδεών και απόψεων με επιχειρήματα, ουσιαστικά και τυπικά δηλαδή, ναός της Δημοκρατίας.
Κύριε δήμαρχε στο πρόσωπό μου, για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Μεγαρέων, εκλέγεται γυναίκα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, επιλογή, εκλογή και διάκριση εξόχως τιμητική και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για μένα αλλά και για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται και δίνουν μάχες καθημερινά.
Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τιμήσω τον θεσμό αλλά και τις παρακαταθήκες των προκατόχων μου διαχρονικά και ιδιαίτερα του τέως προέδρου κ. Γιώργου Μιχάλαρου, ο οποίος συνεισέφερε πολλά στο δημοτικό συμβούλιο, με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και μετριοπάθεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, που με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα ακόμη ευχαριστώ στο δήμαρχο που με τίμησε τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια ως αντιδήμαρχο και σήμερα με πρότεινε ως πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και όλους εσάς, που με ψηφίσατε και είχατε την υπομονή να με ακούσετε».
Αξίζει να σημειώσουμε πως ευχαριστίες τόσο στον κ. Μαρινάκη όσο και στον κ. Μπερδελή που τους εμπιστεύθηκαν απηύθυναν δημόσια ο αντιπρόεδρος Αθ. Ζάλης αλλά και η γραμματέας Π. Γρίβα.
Τέλος τις θερμές ευχές του για καλή θητεία εξέφρασε και ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.