AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.04.2018

Ο καιρός μας

787mixalaros apoxorisi

Με στόχο να μην παρερμηνευτούν σε καμία περίπτωση οι λόγοι της αποχώρησης του από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο Γ. Μιχάλαρος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου κάνοντας λόγο για μια απόφαση καθόλου εύκολη αλλά όπως προκύπτει αναγκαία.
Γνωρίζοντας (όπως ανέφερε) «πότε πρέπει να εισέλθουν, και πότε πρέπει να αποχωρήσουν από υπεύθυνες θέσεις οι αιρετοί» ο κ. Μιχάλαρος τόνισε πως ο κύκλος του σε υψηλά καθήκοτνα διοίκησης έκλεισε διευκρινίζοντας όμως πως θα παραμείνει στην θέση που του εμπιστεύθηκε ο Μεγαρικός λαός αυτή του απλού δημοτικού συμβούλου.

Τι ανέφερε ο κ. Μιχάλαρος

«Αγαπητοί φίλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Αφού σας καλωσορίσω στο σημερινό κάλεσμά μου, θέλω ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα και κυρίως για την διάθεση του πολύτιμου χρόνου σας.
Θέλω να πιστεύω ότι τούτο το κάλεσμα, με την λεγόμενη συνέντευξη τύπου, έπρεπε να πραγματοποιηθεί, όχι για δημοσιότητα αλλά για έναν ιδιαίτερο λόγο για μένα.
Τον λόγο ότι, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να παρερμηνευτεί μια προσωπική μου απόφαση που αμέσως θα σας ανακοινώσω, στον βωμό μιας διαφορετικής πολιτικής ερμηνείας.
Μετά από ώριμη σκέψη που από αρκετό καιρό με βασάνιζε και με σεβασμό στον υψηλό θεσμό του προέδρου του Δ.Σ, αποφάσισα να ζητήσω από τον δήμαρχο, τον αγαπητό μου φίλο και σεβαστό μου κουμπάρο, να μην με υπολογίσει στη νέα διοίκηση του δεύτερου μισού της θητείας του συνδυασμού μας στο τιμόνι του δήμου μας.
Πιστέψτε με ότι η λήψη της απόφασης αυτής δεν ήταν καθόλου εύκολη για μένα, αντίθετα ήταν βασανιστικά δύσκολη, εφ’ όσον έπρεπε να αποφασίσω να αναστείλω κάτι που το έκανα με ιδιαίτερη αγάπη, για προσφορά στην πόλη μου και βοήθεια στους συνανθρώπους μου.
Όμως, το έκρινα αναγκαίο διότι αφ’ ενός μεν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι μου έχουν προκύψει και αφ’ ετέρου έκρινα ότι πλέον πρέπει να προστατέψω την κλονισμένη υγεία μου, από άγχος και κούραση έναντι των σοβαρών μου υποχρεώσεων, που προκύπτουν από την άσκηση των καθηκόντων μου.
Πάντοτε πίστευα, ότι οι ασχολούμενοι με τα κοινά, πρέπει καλά να γνωρίζουν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τις αντοχές τους. Πότε πρέπει να εισέλθουν, και πότε πρέπει να αποχωρήσουν, από υπεύθυνες θέσεις.
Για τους λόγους αυτούς θεώρησα ότι ο κύκλος μου σε υψηλά καθήκοντα διοίκησης, έκλεισε.
Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος.
Είχα την εξαίρετο τιμή να εκλεγώ με την συνεχόμενη εμπιστοσύνη του Μεγαρικού λαού, πέντε τετραετίες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας. Σχεδόν 20 χρόνια.
Ως αντιπολίτευση τις τρεις τετραετίες και ως συμπολίτευση τις δύο.
Σαν διοίκηση είχα την μεγάλη τύχη να υπηρετήσω ως στέλεχος σε δύο πολύ σημαντικές για τον δήμο μας, διοικήσεις. Αυτήν του κ. Χρ. Σύρκου ως αντιδήμαρχος και σε αυτήν του κ. Γρ. Σταμούλη ως Πρόεδρος του Δ.Σ.
Και στις δύο διοικήσεις έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε όλα τα επίπεδα. Προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις τις υπηρεσίες μου επιτελώντας πάντοτε στο ακέραιο το καθήκον μου.
Αποχωρώ από τα αξιώματα της διοίκησης με ήσυχη την συνείδηση μου εφ’ όσον πιστεύω ότι τόσο στον δήμο μας, όσο και στους έχοντες την οποιαδήποτε ανάγκη μου συμπολίτες μας, προσέφερα με ειλικρίνεια και τιμιότητα, ότι περισσότερο μπορούσα να προσφέρω με τις μικρές μου δυνατότητες, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Στα 2,5 χρόνια της σημερινής διοίκησης με πρωτεργάτη το δήμαρχο και με την υπερπροσπάθεια όλων των στελεχών του συνδυασμού μας παλιών και νέων, πιάσαμε τον αρχικό μας στόχο. Βάλαμε τον δήμο σε μία νέα σωστή τροχιά λειτουργίας.
Με νύχια και με δόντια δουλέψαμε ασταμάτητα να τον καταστήσουμε πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, πιο νοικοκυρεμένο, και φυσικά πιο συνεπή στις υποχρεώσεις του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...