AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

25.07.2017

Ο καιρός μας

Πρώτο Θέμα

807domes02

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014 – 2020 συμμετέχει επίσημα πλέον ο Δήμος, υποστηρίζοντας την λειτουργία των δομών παροχής βασικών αγαθών. Κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά αρκετοί συνδημότες μας, δυσκολίες απόρροια της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων έσκυψε πάνω από το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, στοχεύοντας στην ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Για το συγκεκριμένο έργο που με την λειτουργία του διευρύνει το ήδη υπάρχον δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, για τις πρωτοβουλίες αλλά και τις δράσεις που θα προωθηθούν, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης.

Περισσότερα...

807poukamisas

Κατά γενική ομολογία οι μαθητές των λυκείων των Μεγάρων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, είναι βάσει των επιδόσεων μία από τις καλύτερες «φουρνιές» μαθητών που φοίτησαν τα τελευταία χρόνια στη πόλη των Μεγάρων.
Αυτό αποδεικνύεται από τις συγκρίσεις των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών του 1ου και 2ου λυκείου Μεγάρων με αυτές των υπολοίπων μαθητών πανελλήνια. Συγκρίσεις για τις οποίες ζητήσαμε την συνδρομή των ειδικών και ιδιαίτερα του διευθυντή σπουδών των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» καθηγητή Γ. Ρήγα ο οποίος ευχάριστα αποδέχθηκε να μας παρουσιάσει τις αναλύσεις του.

Περισσότερα...

807agiospantelehmonas01

«Εάν αληθεύει αυτό, που λέγεται, ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, τότε η αρχοντιά, μάλλον, απουσιάζει τελείως από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο». Τα παραπάνω λόγια δεν είναι κουβέντες που λέγονται από εμάς για να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που έχει σχέση με την καθαριότητα και την απόρριψη των ογκωδών και των οικιακών απορριμμάτων.
Πρόκειται για γραφόμενα τα οποία υπογράφει ως επικεφαλής της «Ένωσης Πολιτών» ο σημερινός δήμαρχος Γρ. Σταμούλης σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 25/9/2012 και είχε ως θέμα του τις προτάσεις για καθαρές πόλεις και οικισμούς του δήμου.

Περισσότερα...

772megarikes simioseis

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
ΣΤΟΝ διαδικτυακό τόπο You tube, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 15 δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα, και στον οποίον ως γνωστόν «ανεβαίνουν» , εκτός των άλλων, (ταινιών κ.λ.π.), του κόσμου τα τραγούδια, κυρίως από χρήστες, και τα οποία τραγούδια μπορεί να ακούση οποιοσδήποτε επιθυμεί δι’ ενός ηλεκτρονικού υπολογιστού (computer) μέσω διαδικτύου (internet), στο You tube, λοιπόν, έχουν ανεβάσει ένα Ελληνικό δημοτικό τραγούδι, αργό, καθιστικό, με τίτλο « Ο Ντούλας ». (Τίνος μαννούλα θλίβεται, τίνος μαννούλα κλαίει, κ.λ.π. ).
Ερμηνευτής, κατά τα στοιχεία που δίνει η ανάρτηση , είναι ο Φραγκ. Δημητρίου. Συνοδεύει με το κλαρίνο ο περίφημος Γιώργος Ανεστόπουλος.
Σε άλλη ανάρτηση της ιδίας ερμηνείας του ιδίου τραγουδιού (πάλι στο You tube), αναφέρεται ως ερμηνευτής ο Φραγκίσκος Δημητρίου, και σε άλλη, πάλι αναγράφεται ως ερμηνευτής ο Φραγκ. Δημητρίου, και έτσι αναγράφεται και σε C.D. που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια γνωστή εταιρεία, και από την οποίαν, κατά την πιθανότερη εκδοχή, το πήραν το τραγούδι αυτό οι αναρτήσαντες την ερμηνείαν αυτή στο You tube .

Περισσότερα...

789ds

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στα Γεράνεια όρη.

Περισσότερα...