AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.11.2018

Ο καιρός μας

824boutsinas

Απόλυτα έτοιμος για την διεκδίκηση της προεδρίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά στις εκλογές που θα διεξαχθούν 10-11 Δεκεμβρίου, έδειξε ο Γιάννης Βουτσινάς.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών», βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ιφινόη» στην παραλία της Βαρέας, όπου σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις συμπολίτισσες αλλά και τους συμπολίτες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο «για μια ισχυρή αγορά η οποία θα κάνει με τη σειρά της ισχυρή την κοινωνία», «για τη νέα σελίδα που προτίθεται να γυρίσει αναφορικά με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά» και για την πρόθεσή του «να είναι κοντά στον επαγγελματία μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που θα φέρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών», τονίζοντας πως κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού του είναι «Ισχυρή Αγορά = Ισχυρή Κοινωνία».
Παράλληλα σημείωσε, πως ως άνθρωπος της αγοράς έχει απόλυτη συναίσθηση και γνώση των αμέτρητων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ελεύθερος επαγγελματίας και υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μια ικανή ηγεσία, η οποία θα καταστήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, βασικό συνομιλητή του εκάστοτε Κυβερνητικού σχηματισμού και ρυθμιστή των εξελίξεων της ελεύθερης αγοράς.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά ανέφερε ότι ένας κύκλος για το ΕΕΠ έκλεισε τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ανανέωση, επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός του με την εκλογή του θα αποφέρει μια ριζοσπαστική αλλαγή και μια νέα πνοή για τις δυνάμεις της αγοράς και τους επαγγελματίες.
Ο κ. Βουτσινάς αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιό του, έκανε λόγο για έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, εξηγώντας ότι κατάφερε να ενώσει τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια με καταγεγραμμένη πορεία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, συνδυασμοί που στις προηγούμενες εκλογές είχαν συγκεντρώσει αθροιστικά ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 53%.
Ο Γιαν. Βουτσινάς ανέφερε ότι οι συνδυασμοί, οι οποίοι ενώθηκαν υπό την υποψηφιότητα του είναι του πρώην προέδρου Εστιατόρων Ελλάδος κ. Τσάκου, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος στις προηγούμενες εκλογές,· του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Μουζάκη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 4 έδρες στις προηγούμενες εκλογές·και του επικεφαλής του συνδυασμού Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης – Κέντρων Ξένων Γλωσσών κ. Μπουλντούμη.
Ο επικεφαλής της «Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών» έδειξε να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των εκλογών γνωστοποιώντας ότι πέρα από τους τρεις συνδυασμούς που ενώθηκαν και τον στηρίζουν, έχει ανοιχτή στήριξη από τον πρόεδρο των Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Βοιωτίας & Νήσων Αιγαίου, Π. Πολιτάκη, αλλά και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Europalso, Γ. Ζηκόπουλο.

Η επόμενη μέρα της εκλογής του Γιαν. Βουτσινά

Ο Γιαν. Βουτσινάς ξεκαθάρισε ότι: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά από την επόμενη μέρα της εκλογής του θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του, με σκοπό να αποτελέσει ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και να προσφέρει σ’ αυτήν με διάφορους τρόπους, ώστε να συνδεθεί με τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς και να συνεργαστεί μαζί τους, επιδιώκοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Βουτσινάς, ανέφερε ότι όραμά του είναι, το Επιμελητήριο να καταστεί απολύτως ανταποδοτικό προς τα μέλη του, έχοντας ως βασική αρχή ότι «Κάθε ένα ευρώ που δίνει ως συνδρομή το μέλος, να του επιστρέφεται διπλάσιο», καλώντας τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου «να μετέχουν ενεργά και δυναμικά σε αυτές τις εκλογές και να μην απέχουν, ώστε να δοθεί νέα ώθηση και να ανακτήσει το Επιμελητήριο το σημαντικό θεσμικό του ρόλο».

Η ενδεκάδα των επαγγελματιών που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο

Όπως προαναφέραμε, πολλά είναι τα στελέχη από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών».
Πρόκειται για μια ενδεκάδα επιτυχημένων επαγγελματιών που δίνουν αγώνα για να πείσουν τον επαγγελματικό κόσμο όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να στηρίξει τον συνδυασμό «Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Γιαν. Βουτσινά.
Οι υποψήφιοι συμπολίτες και συμπολίτισσες είναι οι εξής: Μελ. Κακαρίκος, Γιαν. Μουρτζούκος, Έλενα Μπεθάνη, Μπ. Μπιρλούδης, Θαν. Παπαφράγκος, Ν. Χαλόφτης,
Ν. Χειλαδάκης, Γιαν. Ζάλης, Θ. Κουβάς, Β. Μενιδιάτης, Ι. Πανταζή.

Αίτημα για τοποθέτηση κάλπης στα Μέγαρα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι συμπολίτες, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς συνδημότες τους στη Νέα Πέραμο, κατέθεσαν υπόψη της εκλογικής επιτροπής, έγγραφο αίτημα για την τοποθέτηση κάλπης στα Μέγαρα για να διευκολυνθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.