AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.11.2018

Ο καιρός μας

767DRITSAS

Γράφει ο Γιάννης Δρίτσας

Ειδικός συνεργάτης της ΑΙΧΜΗΣ

Για μέρες τώρα, με αφορμή τα γεγονότα στην Εσθονία και την … στιβαρή αντίδραση των «αριστερών» της Ελληνικής Κυβέρνησης, μαίνεται ένας πόλεμος Δεξιών και Αριστερών που είναι για γέλια και για κλάματα.
Πρωτίστως είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, παρά τα όσα γελοία και ντροπιαστικά έχουν «παραχθεί» από την πρώτη φορά Αριστερή Ελληνική Κυβέρνηση, παρά τα όσα ψέματα έχουν λεχτεί, και παρά την εξευτελιστική αντιλαϊκή πολιτική, η οποία εφαρμόζεται εναντίον όλων των Ελλήνων αδιακρίτως –δεξιών, αριστερών, μεσαίων, ακραίων- υπάρχουν ακόμα ανιστόρητοι «τύποι» πολιτών που προσπαθούν να διατηρήσουν στην ζωή το πολιτικό μόρφωμα που ονομάστηκε «Αριστερά».
Το πολιτικό μόρφωμα αυτό που εν μια νυκτί από εκπρόσωπος της «Αριστεράς», από εκπρόσωπος της… Άριας φυλής της πολιτικής και ατομικής Ηθικής κι Αγνότητας, υιοθέτησε την πολιτική απατεωνιά και την πολιτική ψευτιά για να γίνει νομέας της εξουσίας.
Φυσικά, για τους… «αναμάρτητους αριστερούς» αυτά είναι ύβρις. Αλλά εδώ έχουμε τα γεγονότα, τις πράξεις που όχι μόνο διαψεύδουν τα λόγια, αλλά και αποδεικνύουν την εντελώς καπιταλιστική και ξετσίπωτη «νέο-φιλελεύθερη» πολιτική που ακολουθείται. Τα ψέματα, στον αιώνα της αποτύπωσης της στιγμής με κάθε τρόπο και μέσο, δυστυχώς δεν χάνονται. Τα λόγια καταγράφονται και ανά πάσα στιγμή επαναφέρονται για να γίνουν καταπέλτης, να γίνουν η Δαμόκλειος Σπάθη, ενάντια σε αυτόν που τα ξεστόμισε.
Λένε λοιπόν οι… έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα, και κατ’ όνομα αριστεροί, ότι κυβερνούν με αριστερό τρόπο, εκλεγμένοι από τον λαό, για τον λαό, την χώρα. Όμως, είναι άραγε ψέμα το ότι συγκυβερνούν με «δεξιούς» και μάλιστα με κάπως πιο δεξιά από την «δεξιά» Νέα Δημοκρατία; Εκτός εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τί άλλαξε από εκείνη την… «αποφράδα ημέρα» για τους αριστερούς-κομμουνιστές, που ο κ. Χ. Φλωράκης συνεργάστηκε, για το καλό της Ελλάδος, με τον αείμνηστο κ. Κ. Μητσοτάκη;
Τώρα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης «επιτρέπει» σε ακροδεξιά και φασιστικά πρόσωπα να εισχωρούν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Α. Τσίπρας δεν έχει ακροαριστερά πρόσωπα στο άμεμπτου ηθικής κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;
Από την άλλη πλευρά, η βουή που ακούγεται περί της ομοιότητας Φασισμού και Κομμουνισμού γιατί «σηκώθηκε»; Όλοι αυτοί οι αριστεροί και αναμάρτητοι έχουν ξεχάσει τον τρόπο που φέρθηκε ο Λένιν ή ο Στάλιν στην περιοχή της Ε.Σ.Σ.Δ.; Τα λεγόμενα γκουλάνγκ ο Χίτλερ τα έφτιαξε;
Πολύ θέλω να μάθω τις διαφορές μεταξύ των φούρνων του Χίτλερ, των εκτελέσεων των αντιφρονούντων και των γκουλάνγκ στην υπέροχη και υπέρτερη σοβιετία, των ξερονησιών στην Ελλάδα, της γκιλοτίνας στην Γαλλία, ακόμα και του μίσους μεταξύ των Βορείων και των Νοτίων της Αμερικής, των φατριών στην Κίνα κ.ά.
Όλα αυτά δεν ήταν για… το καλό των πολλών κατά μια έννοια; Όλα αυτά δεν έγιναν για μια ιδέα; Από πού και ως πού ο ένας είναι φασίστας και ο άλλος είναι ηθικός; Ειδικά όταν εκ του αποτελέσματος όλοι ήταν στην ίδια κατηγορία; Ήθελαν να πετύχουν τον σκοπό τους, έχοντας στο μυαλό τους, μια μεγάλη ιδέα που αποσκοπούσε στο καλό των πολλών, να υπηρετήσουν!
Η ιστορία επειδή δεν γράφεται από τους πρωταγωνιστές αλλά από… αφηγητές που είτε άκουσαν είτε μετέφεραν επακριβώς μεν μαρτυρίες αλλά από μάρτυρες που ποτέ δεν είπαν την αλήθεια σε όλη της την έκταση, δεν είναι ποτέ ακριβής. Είναι ιστορία. Αυτό δυστυχώς είναι ένα γεγονός. Η ανακρίβεια που περιβάλλει τα πάντα όσον αφορά γεγονότα που συνέβησαν κατά το παρελθόν, είναι ανάγκη να μας προβληματίσει και να προσπαθούμε πάντα να αποκρυπτογραφούμε με την λογική μας το κάθε τι, διότι ποτέ δεν είναι ταυτισμένο ένα γεγονός, αλλά, απλώς εξακριβωμένο στο ότι συνέβη.
Είναι εν κατακλείδι πολύ άδικο, να προσπαθούν κάποιοι να εκμεταλλευτούν γεγονότα και καταστάσεις που θεωρούν ότι τους βολεύουν αλλά είναι πολύ εξευτελιστικό σε μας τους πολλούς, να επιτρέπουμε να γίνεται αυτή η εκμετάλλευση των γεγονότων, εις βάρος μας.
Η προσπάθεια να ζυγίσει και να αποδώσει στην ανθρωπότητα ένας «τυφλός» «πολιτικά προϊόντα» τεράστιου βάρους είναι απλώς παρωδία. Αρχικά διότι δεν ζυγίζονται σε κανέναν ζυγό και εκ των υστέρων διότι ένας «τυφλός» δεν μπορεί να δει τον ζυγό…