AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

17.07.2018

Ο καιρός μας

 

 

Απ’ όλα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Κ. Φυλακτός σε συνέντευξη του στην «Αιχμή» και ιδιαίτερα στις διευκρινίσεις που έδωσε για την ρίψη μπάζων στο τέλος του περιφερειακού απέναντι από το 5ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, προέκυψε το πρώτο προ ημερησίας θέμα που έθεσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Αυγούστου ο Γιαν. Μαρινάκης.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρώην δήμαρχος θύμισε πως ο κ. Φυλακτός αναφέρθηκε σε μια υπόθεση προϊόντων κατεδαφίσεων που γίνεται από τον δήμο ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του περιφερειακού δρόμου των Μεγάρων. Με αφορμή τα γραφόμενα στη συνέντευξη ο κ. Μαρινάκης ρώτησε για ποιο έργο πρόκειται, αν υπάρχει μελέτη του έργου, αν το έργο αυτό είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του δήμου, ποιος είναι ο ανάδοχος και ποια είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου.
Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στα προ ημερησίας από τον κ. Μαρινάκη αφορούσε τη λειτουργία του δήμου τη στιγμή που στελέχη της διοίκησης αναφέρουν συνεχώς ότι αποπληρώνονται φυσικά πρόσωπα στα οποία ο δήμος τους οφείλει χρήματα. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αφορούσε την αποζημίωση ενός πολίτη ο οποίος έπεσε σε μια λακκούβα και κατέστρεψε το αυτοκίνητο του. Ο πρώην δήμαρχος τόνισε πως αν και έχει περάσει πάρα πολύς καιρός ο πολίτης δεν έχει ικανοποιηθεί οικονομικά, ζητώντας από τον συμπολίτη μας που βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να λάβει το λόγο για να διαπιστώσει το δημοτικό συμβούλιο τι συμβαίνει και για ποιο λόγο δεν αποζημιώνεται, όταν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

«Σύντομα οι απαντήσεις από τις υπηρεσίες»

Απαντώντας στον κ. Μαρινάκη ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης ανέφερε πως για το πρώτο θέμα αυτό που αφορούσε το έργο του περιφερειακού, στο επόμενο συμβούλιο θα δώσει διευκρινίσεις αλλά και απαντήσεις η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Όσον αφορά την αποζημίωση του συμπολίτη ο κ. Σταμούλης παραδέχθηκε πως όντως υπάρχει απόφαση της οικονομικής επιτροπής επισημαίνοντας όμως το ότι υπάρχει πρόβλημα με το ένταλμα από την πλευρά του επιτρόπου, δεσμευόμενος πως και γι’ αυτό το θέμα στο επόμενο συμβούλιο θα πάρει απαντήσεις από την οικονομική υπηρεσία.

Σωτ. Μαστρανδρίκος: Επί 8 μήνες δεν με σέβεστε

Στο σημείο αυτό και μετά από παραίνεση του κ. Μαρινάκη το λόγο πήρε ο συμπολίτης μας Σωτ. Μαστρανδρίκος του οποίου το όχημα έχει υποστεί ζημιές πέφτοντας σε λακκούβα στην οδό Ευπαλίνου. Ο κ. Μαστρανδρίκος έκανε γνωστό ότι μετά το ατύχημα είχε επαφή με τον τότε αντιδήμαρχο Κ. Καράμπελα ο οποίος του είπε να φτιάξει το αυτοκίνητο του και τη ζημιά θα την πληρώσει ο δήμος. Ο συμπολίτης παρουσίασε έγγραφα της οικονομικής επιτροπής γνωστοποιώντας ταυτόχρονα και στιχομυθία που είχε τόσο με την υπεύθυνη της οικονομικής υπηρεσίας Ελ. Μπότση όσο και με τον ίδιο τον δήμαρχο.
«Προσωπικά εδώ και οχτώ μήνες δεν με σέβεστε, γιατί ενώ είχα δηλώσει εξαρχής πως θα ακολουθήσω την δικαστική οδό, με αποτρέψατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρανδρίκος επισημαίνοντας πως ο δήμαρχος απέφυγε συστηματικά να του επιδείξει την απόφαση του επιτρόπου με την οποία δεν εγκρίνεται η πληρωμή.

Γρ. Σταμούλης: Ο κ. Μαστρανδρίκος δεν τήρησε καμία διαδικασία

Μετά από όσα είπε ο κ. Μαστρανδρίκος, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο παρενέβη ο δήμαρχος χαρακτηρίζοντας ως αυτονόητο σε κάποιο ατύχημα να υπάρχουν διαδικασίες για να πληρωθεί αυτός που επλήγη. Ο Γρ. Σταμούλης ανέφερε πως ο κ. Μαστρανδρίκος δεν τήρησε καμία διαδικασία, γνωστοποιώντας πως πήγε στο συνεργείο, έφτιαξε το αυτοκίνητο χωρίς κανείς να ελέγξει τις ζημιές, δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν από τον δήμο πριν επισκευάσει το αυτοκίνητο, δεν έγινε πραγματογνωμοσύνη και όλα αυτά επειδή είχε μια προφορική υπόσχεση από τον κ. Καράμπελα πως θα αποζημιωθεί.
«Ο κ. Μαστρανδρίκος λοιπόν πήγε σε ένα συνεργείο και ήρθε μετά από αρκετό καιρό με ένα τιμολόγιο να μας πει πως όλη η ζημιά κόστισε 3,500 ευρώ. Τι κόστισε; Ποιος είδε τη ζημιά; Την είδε κάποιος από τον δήμο ή κάποιος εμπειρογνώμονας; Κανείς! Φέρε μας τα ανταλλακτικά που άλλαξες… δεν τα έχω τα πέταξε το συνεργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμούλης προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση.

Υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας στο ένταλμα

Παρόλα αυτά (και όπως είπε), υπήρχε όλη η καλή διάθεση για να αποζημιωθεί ο συμπολίτης από τον δήμο, την στιγμή μάλιστα που είχε στηριχθεί στα λόγια του κ. Καράμπελα, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό το λόγο και έπειτα από αρκετές διαδικασίες ήρθε το θέμα στην οικονομική επιτροπή.
«Υπήρχε τεράστιο κενό και προσπαθήσαμε με την νομική υπηρεσία να βρούμε τρόπο για να πάρει τα χρήματα, γι’ αυτό και ταλαιπωρήθηκε ο πολίτης. Απόφαση πήραμε, όμως υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας στο ένταλμα», είπε ο κ. Σταμούλης, ξεκαθαρίζοντας πως πρότεινε να πληρωθούν τα μισά χρήματα τη στιγμή που υπάρχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κάτι που σημαίνει υποχώρηση από τις απαιτήσεις. «Εμείς να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη θέλαμε και το θέλουμε ακόμη. Όμως όταν μπάζει όλο το θέμα νομικά, ποιος θα τα πληρώσει από την τσέπη του;» απάντησε ερωτώντας ο δήμαρχος τονίζοντας πως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός προτάθηκε έπειτα από απόφαση της οικονομικής υπηρεσίας.

Ιερ. Πολυχρόνης: Θετικοί στην αποζημίωση μόνο τα στελέχη της πλειοψηφίας

Παρέμβαση έκανε και ο Ιερ. Πολυχρόνης. Μιλώντας ως μέλος της οικονομικής επιτροπής που ψήφισε θετικά στην αποζημίωση του δημότη, ο κ. Πολυχρόνης ανέφερε πως το πρόβλημα τέθηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου με επιτακτική επιβολή του κ. Μαρινάκη. Ο εντεταλμένος στα οικονομικά δημοτικός σύμβουλος με αφορμή όλα όσα ακούστηκαν ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη που έθεσε το θέμα να του γνωστοποιήσει ποια από τα μέλη της παράταξης του ήταν παρόντες στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής όπου συζητήθηκε τότε το θέμα, αλλά και ποιοι ψήφισαν θετικά, υπενθυμίζοντας πως θετική ψήφο έδωσαν μόνο τα στελέχη της διοίκησης του δήμου. Ο κ. Πολυχρόνης απευθυνόμενος στον δημότη ζήτησε να μην παρασύρεται σε πολιτική παιχνίδια τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες για να αποζημιωθεί.

Αθ. Δρένης: Άστοχη η τοποθέτηση του κ. Πολυχρόνη

Άστοχη χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Πολυχρόνη το μέλος της οικονομικής επιτροπής από την παράταξη του κ. Μαρινάκη, ο κ. Αθ. Δρένης. «Σαφώς ο κ. Πολυχρόνης βρήκε τον τρόπο να περάσει την πολιτική αιχμή που ήθελε, όμως κανείς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι τουλάχιστον αδαής ώστε να μπορεί να περάσει τέτοιου είδους πολιτικές ο κ. Πολυχρόνης» ανέφερε ο κ. Δρένης αιτιολογώντας την απουσία στελεχών της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής στο ότι αυτές διεξάγονται πάντοτε σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας βρίσκονται στην εργασία τους. Κλείνοντας τόνισε πως σαφώς και εφόσον ο δημότης είχε υποστεί βλάβη η ψήφος των μελών του συνδυασμού του στην οικονομική επιτροπή θα ήταν θετική.