AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.06.2018

Ο καιρός μας

 

773dedesΤο <<σύστημα>>, όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε, είναι ο αρχαιότερος τρόπος του να είσαι πλούσιος δίχως να δουλεύεις. Αυτό πρωτοεμφανίστηκε αμέσως μετά την αντίληψη από τους ανθρώπους ότι είναι καλλίτερα να ζεις σαν συγκροτημένη κοινωνία παρά σαν τροφοσυλλέκτης. Όμως παράλληλα εμφανίστηκαν και οι καβαλάρηδες, που έτρεχαν αρπάζοντας την υπεραξία της παραγωγής των ανθρώπων που είχαν σταθερό σπίτι και συλλογική παραγωγή της τροφής τους.
Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού βέβαια έγιναν κάποιες αλλαγές, δηλαδή,
μετατράπηκαν τα <<ανάκτορα>> σε βασίλεια, οι αποικίες σε αυτοκρατορίες, οι θρησκείες σε στρατιωτικές επεκτατικές δυνάμεις, τα νομίσματα σε σωρευτικά κεφάλαια, ο Τσίπρας σε πρωθυπουργό κ.ο.κ.
Αυτό που πάντα ήθελαν και θέλουν είναι να αρπάζουν την υπεραξία της παραγωγής των ανθρώπων. Την θέλουν όχι για να την καταναλώσουν αλλά για να συνεχίσουν να ασκούν εξουσία πάνω μας εξαγοράζοντας όλο και περισσότερους, δημιουργώντας έτσι έναν ατέρμονα κοχλία που κουβαλάει συνέχεια την τροφή τους.
Το σύστημα λοιπόν θέλει όλο και περισσότερες ελευθερίες, όλο και περισσότερους τόκους όλο και περισσότερο Ευρώπη, για να αυξάνει τα έσοδά του πουλώντας όχι προϊόντα που έστω έχουν παραχθεί καταπιέζοντας εργαζόμενους, αλλά πουλώντας προϊόντα του χρήματος που απλά τα ονομάζει <<αγορές>>.
Οι <<αγορές>> λοιπόν είναι ο υπέρτατος άρχων της γης. Όλοι οι πολιτικοί πάντα σχεδιάζουν τις γραμμές τους σε σχέση με τους <<κανόνες των αγορών>>.
Η ευταξία του μυαλού μας όμως πρέπει να έχει την σειρά της λογικής που λέει ότι, δεν νοείται πράξη δίχως την βασική αρχή του ανθρωπισμού.
Στην αδυναμία της κοινωνικής παιδείας να ερμηνεύσει την ιστορία, να δώσει δηλαδή στον κάθε έναν από εμάς την ταυτότητα της ύπαρξής του, βασίζονται οι άρχουσες τάξεις του κόσμου, έτσι ώστε να μας κατακτήσουν και να δουλεύουμε για αυτούς.
Οι λαοί όμως δεν έχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο που θα αντιδράσουν. Γι' αυτό δεν έχουν ανάγκη από ''τεχνικές'' για να επιβάλουν την κυριαρχία τους. Όταν οι καταστάσεις το απαιτούν , απλά, σηκώνουν το σπαθί τους και με αυτό δίνουν λύση στο πρόβλημα κόβοντας τον <<γόρδιο δεσμό>>.
Η ανθρωποκεντρική κοσμοθεωρία θέλει τον άνθρωπο στο κέντρο του συνόλου των πράξεων που πηγάζουν είτε από εξουσίες, είτε από θεσμούς, αλλά και από ομάδες άτομα κλπ. Αυτή είναι η βασική συνεισφορά του Ελληνισμού στην παγκόσμια εξελικτική ιστορία του ανθρώπου.
Με λίγα λόγια ΕΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που βάζει πρώτα και πάνω από όλα, την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ύπαρξης.
Με ακόμη πιο λίγα λόγια σημαίνει ότι αυτός που σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στους φόρους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, στο ρεύμα, στο νερό, εξακολουθεί να παραμένει ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Θέλοντας να το κάνουμε όσο ποιο λιανά γίνεται λοιπόν, έχω να πω τα εξής.
- Όποιος νομίζει ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και τα πράγματα θα έχουν επιστρέψει εκεί
που ήταν, είναι ιδιώτης.
 Όποιος νομίζει ότι όλοι οι άλλοι που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα ήταν βλάκες και δεν ήξεραν τι έκαναν είναι επίσης, πολύ μεγάλος ιδιώτης.
 Όποιος νομίζει ότι θα απελευθερωθούμε, δίχως το σπαθί παρά πόδας, να κόβει ανά πάσα στιγμή τους γόρδιους δεσμούς που μας δένουν, άστα να πάνε!!
Έχουμε εισέλθει στην φάση που υποχρεωτικά ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το σημερινό σπαθί δεν είναι το όπλο του 40, όμως η κατοχή είναι ίδια και χειρότερη, διότι ο οικονομικός πόλεμος δεν έχει τέλος.
Όλοι έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, σε τι πείραμα;;.
Είναι στο πείραμα του <<πως υποδουλώνεις ένα κράτος δίχως μια σφαίρα>>. Νομίζω ότι τελικά τους πέτυχε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, πρέπει να το πάρουμε το χαμπάρι.
Αυτός ο λαός στην ιστορία του έχει κάνει πάρα πολλές εξεγέρσεις και πέντε Εθνικές Συνελεύσεις για αλλαγή του συντάγματος.
Τι διάολο, τώρα που το βιωτικό επίπεδο του λαού μας άλλαξε, τώρα που έχουμε επιστήμονες υψηλότατου διεθνούς επίπεδου, ανθρώπους των γραμμάτων που αναγνωρίζονται σε όλο το κόσμο, δεν μπορούμε να αυτοδικήσουμε ένα κράτος τόσο μεγάλης σημασίας όπως η Ελλάδα μας;;.
Δηλαδή οι Ισλανδοί των 335.000 χιλιάδων κατοίκων που παράγουν μόνο μπακαλιάρο πως κατάφεραν δίχως να χυθεί ούτε σταγόνα αίματος να αυτοδιοικούνται και αυτή τη στιγμή εν μέσω παγκόσμιας κρίσης να αυξάνουν σταδιακά τις συντάξεις και τους μισθούς τους;;. Αυτούς γιατί δεν τους διέλυσε <<το σύστημα>> όταν μονομιάς διέγραψαν τα χρέη τους που είχαν στις τράπεζες της Μ. Βρετανίας της Γαλλίας της Ολλανδίας;;.
Τι διάολο νομίζουμε ότι ο Τσιπρας, ο Καμένος και ο Μητσοτάκης έμειναν για να μας οδηγήσουν στην έξοδο;.
Οι Ισλανδοί βέβαια για να τεκμηριώσουν την διαγραφή του χρέους τους έκαναν και κάτι άλλο που όταν το λέω σε κάποιους, αντιδρούν λες και είναι κάτι το πολύ φοβερό και ακατόρθωτο. Αφού πρώτα πέρασαν από δίκες τουλάχιστον 15.000 άτομα, έστειλαν στις φυλακές όλους αυτούς που η δικαιοσύνη έκρινε υπεύθυνους για την κατάρρευση του κράτους τους.
Δεν είναι γλυκιά η προσμονή της τιμωρίας των δικών μας ενόχων που έφεραν την Ελλάδα μας σε αυτή την κατάσταση;;.
Δεν θα πρέπει η σπάθα της ελεύθερης και πραγματικής Ελληνικής δικαιοσύνης, να πέσει ξεκινώντας πρώτα από όλα από τους δικούς της υπευθύνους, από αυτούς δηλαδή που έκριναν συνταγματικό τον νόμο του μνημονίου;;.
Γιατί αυτή η προσδοκία να μην είναι ένας από τους λόγους που να μας ενώσει και να μας κάνει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως με σαφήνεια ορίζει το άρθρο 120 του συντάγματος;;.
Αυτή τη στιγμή μοναδική γνήσια αντιστασιακή πράξη των Ελλήνων συγκεντρώνεται στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, αποτρέποντας έτσι την μεταβίβαση της περιουσίας των πολιτών στους ξένους. Αυτό από μόνο του όμως δεν φτάνει.
Σας πληροφορώ ότι ιδρύεται ειδικό σώμα της αστυνομίας που θα αναλάβει τις εξώσεις από τα κατασχεθέντα ακίνητα. Μπορούμε να καταλάβουμε που οδηγείτε η κατάσταση;;.
Αν χάσουμε τα σπίτια μας αυτόματα χάνεται και αυτό που λέγεται πατρίδα που λέγεται Ελλάδα.
Δεν μπορώ να διανοηθώ τους Μεγαρίτες να επιτρέπουν την κατάσταση αυτή. Είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε άμεσα. Διότι εάν κάτι μας χαρακτηρίζει σαν τοπική κοινωνία είναι η διαχρονική προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με νύχια και με δόντια.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, ο ανεξέλεγκτος θυμός δίχως στόχευση δεν φέρνει σωστά αποτελέσματα. Αντιλαμβάνομαι με σαφήνεια τον θυμό σας, γι' αυτό σας παρακαλώ πολύ να έρχεστε στο ειρηνοδικείο Μεγάρων όπου μια φούχτα ανθρώπων δεν έχουμε επιτρέψει να χαθεί κανένα σπίτι. Λειτουργεί πολύ καλά, εκεί λοιπόν όλοι μαζί να αποφασίσουμε πως θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ είναι τόσο απλό!.
Κώστας Αν. Δέδες
Αρχιτέκτων Μηχανικός