AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

Ο καιρός μας

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook παρενέβη ο Γιαν. Μαρινάκης.
Ο π. Δήμαρχος προέτρεψε τους συμπολίτες μας να προσέξουν ιδιαίτερα και να μην πίνουν νερό από την βρύση τους αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Προσέξτε πάρα πολύ το πόσιμο νερό αυτές τις μέρες. Μετά από την εγκληματική ενέργεια της ΕΥΔΑΠ αλλά και την προκλητική αδιαφορία των διοικούντων του Δήμου μας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιδημικής δυσεντερίας. Για ένα δεκαήμερο ακόμα αποφεύγετε να πίνετε νερό από την βρύση»

675stamoulis

«Επικίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι ο κ. Μαρινάκης και όχι το νερό» απαντά η διοίκηση του Δήμου Μεγάρων

Η παραινέσεις του κ. Μαρινάκη, απέφεραν την σκληρή απάντηση της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων. Στο απαντητικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, αναφέρονται τα παρακάτω: «Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια, ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου, ότι σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ», αλλά και από τα πιστοποιημένα εργαστήρια της ΕΥΔΑΠ, το νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΜ και του δικτύου της Νέας Περάμου ουδέποτε υπήρξε επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Δυστυχώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Μαρινάκης, επέλεξε να κάνει αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προειδοποιεί για «λοιμούς, σεισμούς και επιδρομές αλλοφύλων», στην περιοχή μας από την κατανάλωση νερού.
Εάν όντως ανησυχεί για το καλό των πολιτών και του Δήμου, που δεν θεωρείται και πολύ πιθανόν, καλείται να ζητάει επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από την δημοτική αρχή και να μην προχωράει σε πρόκληση πανικού και διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αναρτήσεις του τύπου «υπάρχει κίνδυνος επιδημικής δυσεντερίας, μην καταναλώνετε νερό δικτύου, κτλ....», που αναστατώνουν και φοβίζουν τους πολίτες, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
Αρκετή ζημιά προκάλεσε στον Δήμο ως Διοίκηση, ας μην συνεχίζει και ως αντιπολίτευση.
Σαφέστατα η πρόθεσή του ήταν να πλήξη την Διοίκηση και μόνο, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε συνέπεια και το έκανε δυστυχώς με τρόπο, που έβλαψε μόνο τους πολίτες, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά μικροπολιτικά του παιχνιδάκια. Ωφέλησε όμως σίγουρα τις εταιρίες, που πουλάνε εμφιαλωμένα νερά.
Καλείται, να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τους συμπολίτες, για την αναστάτωση και τον φόβο, που τους προκάλεσε και να πάψει πια να χρησιμοποιεί μεθόδους άλλων εποχών, που εδώ και χρόνια έχουν καταγγελθεί και καταδικαστεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εγκυμονούν δε σοβαρούς κινδύνους εμπλοκής με την ποινική δικαιοσύνη.» (οι μετρήσεις δημοσιεύονται σε άλλο σημείο της εφημερίδας).

660marinakis

Συνδυασμός Ι. Μαρινάκη: Εγκληματική ενέργεια της ΕΥΔΑΠ προκλητική αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου

Εφόσον οι μετρήσεις δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις ηλεκτρονικές σελίδες των τοπικών ΜΜΕ, ο κ. Μαρινάκης επανήλθε ανταπαντώντας στο δελτίο Τύπου της διοίκησης του δήμου. Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε και υπογράφεται από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού του, αναφέρονται τα παρακάτω:
«Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας απαράδεκτης εικόνας πόσιμου νερού στις βρύσες μας.
Στον 21ο αιώνα μετά από προγραμματισμένες εργασίες της ΕΥΔΑΠ στον κεντρικό αγωγό παροχής νερού, όλοι είδαμε ότι μετά την επανασύνδεση το νερό που ανάβλυζε ήταν στην αρχή σκούρο και στη συνέχεια θολό.
Αυτό συνεχίστηκε για 2 τουλάχιστον ημέρες ακόμα με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ο κόσμος την ποιότητα του νερού που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.
Από την αμιγώς ιατρική πλευρά του θέματος πρέπει να γίνει γνωστό ότι η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει ρητά ότι η στασιμότητα του νερού έστω και για λίγες ώρες μέσα σε κλειστό σύστημα παροχής νερού αποτελεί σοβαρή εστία ανάπτυξης μικροβίων και ιδιαίτερα του κολοβακτηριδίου, του εντερόκοκκου και της αμοιβάδας.
Μάλλον το γραφείο τύπου του δήμου απέκτησε και ιατρικές γνώσεις, αφού παρουσίασε μετρήσεις από ιδιωτική εταιρεία στις 2/6/2017 όπου το νερό εμφανίζεται πλέον καθαρό.
Παρέλειψε όμως να παρουσιάσει τις μετρήσεις των προηγούμενων ημερών και ειδικά την 1/6/2017, όπου το νερό μόλις ξεκίνησε να ρέει ήταν αρχικά σκούρο και στη συνέχεια θολό κι αυτό εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας που επέδειξε τις πρώτες ώρες.
Μια σοβαρή διοίκηση αντιδρά ακαριαία σε τέτοια σοβαρά προβλήματα.
Δεν κωφεύει επιδεικτικά στα αγωνιώδη ερωτήματα που θέτουν πολίτες στο διαδίκτυο, ενώ το υπόλοιπο διάστημα βομβαρδίσει τον κυβερνοχώρο με φωτογραφίες και παρουσίες παντού, όπως π.χ. το ταξιδάκι αναψυχής στην Κίνα.
Βέβαια για άλλη μια φορά υπαίτιος είναι ο κ. Μαρινάκης ο οποίος προσπαθεί να πλήξει τη διοίκηση του δήμου.
Ο κ. Μαρινάκης, όπως πάντα, έπραξε με αίσθημα ιατρικής ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του προλαμβάνοντας δυσάρεστες εξελίξεις όταν διαπίστωσε την προκλητική απραξία της διοίκησης του δήμου, η οποία μέχρι την ώρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης του δεν είχε κάνει καμία ενημέρωση για την ποιοτική κατάσταση του νερού.
Αντίθετα προσπάθησε να «μπαλώσει» την κατάσταση με τη δημοσιοποίηση μετρήσεων του νερού, οι οποίες έγιναν(;) την Παρασκευή 2/6/2017, αλλά έχουν ημερομηνία στο άνω μέρος της σελίδας την 6/6/2017!
Αλήθεια μπορεί να μας πει η διοίκηση του δήμου σε ποιες ενέργειες προχώρησε εναντίον του κύριου υπεύθυνου της κατάστασης που προέκυψε, δηλαδή της ΕΥΔΑΠ;
Μήπως προχώρησε σε ενέργειες σαν αυτή της προσωρινής(;) απόσυρσης της αγωγής εναντίον της ΕΥΔΑΠ για την υπέρογκη τιμολόγηση του νερού στο δήμο μας κατά το διάστημα 6ος/1999 – 5ος/2007;
Αντί να απαιτεί η διοίκηση του δήμου από τον κ. Μαρινάκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ανακοίνωση του, την οποία είχε υποχρέωση να εκδώσει σύμφωνα με το ιατρικό λειτούργημα που υπηρετεί, καλά θα κάνει να ζητήσει αυτή μια μεγάλη δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία έβαλε τους πολίτες εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας της στην ανησυχία που έδειξαν με τα τόσα ερωτήματα που έθεσαν δημόσια για την ποιότητα του νερού.
Επιτέλους δείξτε λίγο φιλότιμο κύριοι της διοίκησης!»