AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

18.06.2018

Ο καιρός μας

653ANTONIS SM

Αγαπητοί κ.κ. της Διοίκησης, αγαπητέ κ. Δήμαρχε

«Αν έπρεπε να αποφασίσω αν θα πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή μόνο εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, δεν θα δίσταζα ούτε ένα λεπτό, να διαλέξω το δεύτερο».
Τα παραπάνω λόγια που ανήκουν στον Thomas Jefferson (3ο Πρόεδρο των ΗΠΑ το 1717), αντικατοπτρίζουν στην ουσία την λειτουργία της Δημοκρατίας την οποία οι εκάστοτε διοικούντες (όσο και αν διαφωνούν), όχι μόνο θα πρέπει να έχουν υπόψη, αλλά και να δέχονται την κριτική που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.
Η εποχή που τα Μ.Μ.Ε. έχουν ως σκοπό – όπως μερικοί θα ήθελαν – να εξυμνούν και να «λιβανίζουν» τις εκάστοτε διοικήσεις, έχει περάσει αναπιστρεπτί.
Η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ από τις 5 Οκτωβρίου 2001 που για πρώτη φορά βρέθηκε στα χέρια των αναγνωστών, είχε και έχει ως βασικό στόχο όχι μόνο την πολυφωνία αλλά και την άσκηση πολιτικής κριτικής στους εκάστοτε διοικούντες, είτε τον Δήμο, είτε τη Νομαρχία (παλαιότερα), είτε την Περιφέρεια σήμερα.
Στόχος μας λοιπόν είναι η κριτική και ο έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας.
Φαίνεται όμως πως η κριτική, και το ρεπορτάζ ενοχλεί.
Διαφαίνεται τελικά πως το «σύνδρομο της καρέκλας» έχει επηρεάσει και την δική σας διοίκηση.
Διότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, αυτά που κοροϊδεύατε και καταγγέλλατε από τα αντιπολιτευτικά έδρανα, τα ίδια, με την ίδια «συνέπεια», πράττετε σήμερα ως διοίκηση.
Δεν αντέχετε την κριτική, δεν αντέχετε το ρεπορτάζ και για να κερδίσετε εντυπώσεις όλα αυτά τα «βαφτίζετε» ως … αντιπολίτευση!
Μήπως δεν αντέχετε και τον … πονοκέφαλο της διοίκησης;
Όμως από τον … μεγάλο πονοκέφαλο και όπως αποδεικνύεται από την απάντησή σας, δεν έχετε αντίληψη του τί διαβάζετε!
Εκτός εάν η φημολογούμενη οξύνοιά σας, αναλώνεται σε αυτοσαρκασμούς και αφελείς αστεϊσμούς.
Στο δια ταύτα λοιπόν: Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησης, αναρωτιέμαι αν η φωτογραφία που απεικονίζει τα σκουπίδια στο δρόμο του Χανίου «βγήκε από την κοιλιά», γιατί πολλές φορές – όπως γνωρίζετε – οι φωτογραφίες αξίζουν όσο χίλιες λέξεις!
Για τις περιβόητες δε συσκέψεις που αναφέρονται στο παραπολιτικό σχόλιο, σχετικά με την διαρροή της είδησης, αναζητείστε τους πληροφοριοδότες στο περιβάλλον σας!
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της απάντησή σας, χαίρομαι αρχικά που επιβεβαιώνετε πλήρως πως δεν έχετε αντίληψη του τί διαβάζετε.
Διότι παρατηρώ ότι πήρατε αποσπασματικά τμήμα του σχολίου, αφού αν διαβάζατε σωστότερα, ο συντάκτης του δεν σας κατακρίνει πως δεν φιλοξενήσατε σωστά τους εθελοντές - μαθητές, αλλά σας προτρέπει με σχετικό δελτίο Τύπου να ενημερώσετε τον κόσμο, πού δεξιωθήκατε αυτά τα παιδιά με τους δασκάλους τους, κάτι που μετά από την παρότρυνση αυτή ευτυχώς πράξατε!
Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε αναγνώστες της ΑΙΧΜΗΣ και μάλιστα φανατικοί.
Γιατί σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις, αυτή του χρωματισμού των κρασπέδων, αλλά και αυτή των … χλοοκοπτικών προβάτων, αντιδράσατε άμεσα(!), αφουγκραζόμενοι ως διοικούντες τις ανησυχίες της ΑΙΧΜΗΣ αλλά και των πολιτών.
Σας θυμίζω δε κ. Δήμαρχε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε μαζί μου, προσπαθώντας να σαρκάσετε και να υποτιμήσετε την … «βιολογική μέθοδο» αποψίλωσης χόρτων που εσείς και οι συνεργάτες σας επιλέξατε, γελοιοποιώντας τελικά όχι μόνο την διοίκησή σας αλλά και την πόλη των Μεγάρων, μου ζητήσατε να παραλάβω το βραβείο Πούλιτζερ, λέγοντάς μου ότι με αναζητούν οι Αμερικανοί!
Παρά την ειρωνεία σας όμως το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την πόλη. Επειδή την επόμενη ημέρα τα πρόβατα – εθελοντές αντικαταστάθηκαν με υπαλλήλους που συνέχισαν την αποψίλωση. Και γι’ αυτό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!
Επειδή φαίνεται πως διαβάζετε την ΑΙΧΜΗ, θα ήθελα κ. Δήμαρχε να δώσετε απαντήσεις και για το χάλι των δρόμων στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα στο Λόφο Στίκα, όπου οι πολίτες των Μεγάρων εισπνέουν σε καθημερινή βάση – και όπως δηλώσατε αυτό θα συμβαίνει έως το τέλος του Απρίλη – προϊόντα καύσης αγνώστου προελεύσεως, «με την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»(;) όπως αναφέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης δεν διάβασα κάποιο δελτίο Τύπου που να ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ΔΕΜ Α.Ε. μετά την αλλαγή νομής των μηχανημάτων – ρεπορτάζ που μόνο η ΑΙΧΜΗ έβγαλε– το οποίο δυστυχώς για εσάς, δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας μας.
Στο άμεσο μέλλον, που σίγουρα θα ενοχληθείτε εκ νέου, ελπίζω να έχετε το πολιτικό σθένος να δώσετε διευκρινήσεις και σε άλλα θέματα που θα δουν μέσω της ΑΙΧΜΗΣ το φως της δημοσιότητας. Διευκρινήσεις για αποφάσεις νόμιμες μεν … ηθικές όμως;

Αντώνης Γ. Υψηλάντης