AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

22.05.2018

Ο καιρός μας

783ANTIPOLITEUSI

Εκτός από το θέμα που τέθηκε από τον Κλ. Βαρελά και αφορούσε την πρόταση του ΣΕΒ για επέκταση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού του Πειραιά στα Μέγαρα, θέμα για το οποίο αναφερόμαστε σε άλλο σημείο της εφημερίδας μας, υπήρξαν και άλλα θέματα που τέθηκαν εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Η παιδική χαρά στις εργατικές κατοικίες ερώτημα του Αντ. Χοροζάνη

Την αρχή έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντ. Χοροζάνης ο οποίος αναφέρθηκε σε συμβάν που έγινε στις εργατικές κατοικίες γνωστοποιώντας ότι συνεργείο του δήμου πήγε και ξήλωσε την παιδική χαρά. Η απάντηση του δημάρχου ήταν σαφέστατη: «Όλα έγιναν για την ασφάλεια των παιδιών αφού τα όργανα της παιδικής χαράς ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά γνωστοποιώντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα τα όργανα θα αντικατασταθούν.

Η μείωση του προσωπικού του Α.Τ. Μεγάρων τέθηκε από τον Κλ. Βαρελά

Ακολούθησε ερώτημα του Κλ. Βαρελά το οποίο σχετίζονταν με την εγκληματικότητα. Ο κ. Βαρελάς γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Α.Τ. Μεγάρων ο οποίος του διεμήνυσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί το προσωπικό του τμήματος κατά 7 άτομα. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε στον δήμαρχο πως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την διοίκηση αλλά και από τον ίδιο (με την συλλογή υπογραφών), η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.
Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι για την μείωση του προσωπικού στο Α.Τ. Μεγάρων επισημαίνοντας πως οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του τμήματος με προσωπικό έχουν σχέση με την αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων.
«Δεν πρέπει να κινδυνολογούμε την στιγμή που τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως τα περιστατικά των κλοπών και των διαρρήξεων το 2016 σε σχέση με το 2015 μειώθηκαν αισθητά», δήλωσε ο κ. Σταμούλης επισημαίνοντας πως την διοίκηση την ενδιαφέρουν οι δράσεις που γίνονται από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ όπως η ΟΠΚΕ και όχι το που θα εδρεύουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.

Το ερώτημα του Γιαν. Μιχάλαρου για το δημοτικό ασθενοφόρο

Το ζήτημα το οποίο είχαμε θέσει και εμείς στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, αυτό του δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο δηλώνεται μόνιμα χαλασμένο, έθεσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο Γιαν. Μιχάλαρος. Ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» τόνισε πως βρέθηκε μπροστά σε περιστατικό στο οποίο γυναίκα ήταν αρκετή ώρα πεσμένη και χτυπημένη στο δρόμο, μέσα στο κρύο και στην βροχή δίχως να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της με το δημοτικό ασθενοφόρο τουλάχιστον στο κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες.
Απαντώντας στον κ. Μιχάλαρο ο δήμαρχος έκανε λόγο για λαϊκισμό του αίσχιστου είδους, τονίζοντας πως όπως όλα τα οχήματα ιδιωτικά αλλά και δημόσια, ακόμη και αν αυτά είναι καινούργια, μπορεί να πάθουν βλάβη. Μάλιστα ο κ. Σταμούλης επεσήμανε πως κάποια περιστατικά δεν μπορούν να παραληφθούν από το δημοτικό ασθενοφόρο τη στιγμή που δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, παρά μόνο ο οδηγός του.

Η κόντρα Μαργέτη - Σταμούλη και η «πληρωμένη απάντηση» Μπερδελή

Ένα θέμα που αφορά τις τεχνολογίες έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Παν. Μαργέτης. Ο κ. Μαργέτης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την δημιουργία δικτύου οπτικών ινών ανοιχτής πρόσβασης από την πλευρά του ΟΤΕ ερωτώντας γιατί ο κ. Σταμούλης αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεση του δήμου για εκσκαφές από τον ΟΤΕ, προκειμένου να περάσουν τα δίκτυα των οπτικών ινών.
Από την πλευρά του ο κ. Σταμούλης χαρακτήρισε τον κ. Μαργέτη «εκπρόσωπο της COSMOTE», αφήνοντας να εννοηθεί πως η τακτική από την μεριά της διοίκησης, ακολουθήθηκε επειδή η COSMOTE αρνήθηκε να κρατήσει ανοικτό το κτήριο του ΟΤΕ, κρατώντας ανοικτό το τμήμα που θα εξυπηρετεί τους πολίτες – όπως απαίτησε με επιστολή της η διοίκηση του δήμου – με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών να δικαιολογείται πως για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπάρχει το κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».
«Να έχετε υπόψη σας κ. Μαργέτη, δεν είναι μόνο η COSMOTE. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες για την ίδια δουλειά. Οπότε γιατί κόπτεσθε για την Cosmote», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας όμως … μέσω ερώτησης, «πληρωμένη απάντηση» από τον Γ. Μπερδελή που αναρωτήθηκε και αυτός με την σειρά του «εάν ο δήμαρχος ενεργεί ως εκπρόσωπος κάποιας άλλης ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών», με όλα όσα αναφέρει. Ο κ. Σταμούλης βλέποντας τον Γ. Μπερδελή να παρεμβαίνει, επανήλθε ανταπαντώντας: «Δεν παραχωρούμε τίποτα αμαχητί. Θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, θα εξυπηρετείται ο δήμος και πολύ ευχαρίστως και οι άλλοι»…