AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

Ο καιρός μας

540loykaisminiΤρεις μόλις ημέρες πριν οι πολίτες πάνε στην κάλπη στις πιο κρίσιμες εκλογές μετά την μεταπολίτευση, η Ισμήνη Λουκά ανοίγει την καρδιά της και μέσω της εφημερίδας μας στέλνει το δικό της μήνυμα στους ψηφοφόρους. Αν και νέα υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, η Ισμήνη

Λουκά μιλάει ρεαλιστικά αφήνοντας πίσω τον ξύλινο πολιτικό λόγο σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Είστε για πρώτη φορά υποψήφια σε αυτές τις εκλογές, τι λέτε, είναι τελικά οι πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση;

Μα δεν χρειάζεται να το πω εγώ ή εσείς, το λέει η κατάσταση στη χώρα, το λένε τα ίδια τα γεγονότα. Σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα έχει η χώρα μας μια τελευταία ευκαιρία ή θα πέσει στον γκρεμό. Αν θα κερδίσουμε μια τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης ή θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στη δίνη της καταστροφής.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα αποκτήσουμε μία ισχυρή, σοβαρή κυβέρνηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα να μας οδηγήσει πέρα από την κρίση ή θα βουλιάξουμε στην ακυβερνησία και θα γίνουμε όμηροι του λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα έχουμε αύριο.

Ασφαλώς και είναι οι πιο κρίσιμες λοιπόν. Κι αυτός είναι και ο λόγος που μόλις με κάλεσε η παράταξή μου, αποφάσισα κι εγώ «να πάω κόντρα στον καιρό» και να το τολμήσω, να είμαι υποψήφια.

Αλήθεια, η καθημερινότητά σας έχει αλλάξει τώρα με την υποψηφιότητα;

Εκ των πραγμάτων έχει αλλάξει. Πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, λίγος ο χρόνος. Η μέρα δυστυχώς εξακολουθεί να έχει 24 ώρες και η εβδομάδα μόνο 7 ημέρες... Κι έτσι έχουμε φτάσει ως εδώ και μας μένουν μόνο λίγες μέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών!

Ο στόχος και η προσπάθειά μου είναι να μιλήσω με όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας. Να συζητήσω μαζί τους τα προβλήματά τους, τα προβλήματά μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις. Όχι για να ψηφίσουν εμένα, αλλά για να δούμε τι καλό μπορεί να γίνει για τον τόπο. Να τους δώσω να καταλάβουν ότι μετά τις 6 Μαΐου η Ελλάδα θα έχει να δώσει μια μεγάλη μάχη και πρέπει να την δώσει όσο πιο δυνατή γίνεται. Με μια ισχυρή κυβέρνηση που μόνο η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας εξασφαλίσει. Για να το πετύχω αυτό, κάνω κάθε μέρα όσα χιλιόμετρα στην...κανονική μας ζωή θα έκανα σε έναν μήνα... Κι άλλο τόσο μιλάω στο τηλέφωνο, επικοινωνώ με κάθε τρόπο με τον κόσμο. Ευχαριστημένη θα ήμουν μόνο αν μπορούσα να μιλήσω με όλους –αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι δυνατό.

Και αυτοί με τους οποίους μιλάτε, δεν σας λένε ότι είστε πολύ νέα ακόμα για να εκλεγείτε βουλευτής;

Πρώτα απ' όλα δεν με απασχολεί αν θα εκλεγώ ή όχι, δεν το σκέφτομαι καν. Βέβαια δεν μπορώ να πω και πως νιώθω ότι είμαι ακόμα πολύ νέα. Όχι. Αν βρισκόμουν στη Βουλή αύριο, ξέρω πολύ καλά τι θα έπρεπε να κάνω.

Αλλά πράγματι, υπάρχουν κάποιοι –λίγοι για να είμαι ειλικρινής, λιγότεροι από όσους περίμενα- που μου το έχουν πει αυτό που ρωτάτε. Κι όταν μου το λένε αναρωτιέμαι, μα τι θέλουμε τελικά; Από τη μία λέμε «βαρεθήκαμε πάλι τους ίδιους» κι από την άλλη «μικρή είναι ακόμα αυτή, έχει καιρό μπροστά της»;

Ξέρετε κάτι; Μιλούν όλοι κάθε τόσο για ανανέωση, όμως η ανανέωση δεν θα έρθει αν δεν την στηρίξουμε! Αν δεν κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά. Αν δεν κάνουμε στην πράξη επιλογές που να σηματοδοτούν την ανανέωση.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Λουκά στην έντυπη έκδοση της "ΑΙΧΜΗΣ"