AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Όχι τίποτε άλλο! Μου αρέσει που γύρισε όλη η φαμίλια μου πίσω στα Μέγαρα για ένα καλύτερο μέλλον και δυστυχώς μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνονται, λέγοντας μου όλοι τους, πως ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που γύρισαν πίσω.
Εγώ η κακομοίρα τι φταίω που η κόρη μου παράτησε τον άντρα της στο Καρπενήσι και μου μαζεύτη με τα παιδιά πίσω;
Και ο γιος! Αν δεν είχε τα ξελογιάσματα με την αραποπέτσα την αχρόνιστη την Απέναντι, δεν θα γύριζε στα Μέγαρα.
Κάνε παιδιά να δεις καλό σου λέει ο άλλος. Αχάριστα! Το τι πλεχτά, σεμενάκια και κουβέρτες τους έδωσα προίκα δεν συζητιέται. Όλοι έλεγαν για το γιούκο της Τσεβής στους αρρεβώνες.
Και γω στραβώθη όλα τα χρόνια, να τους κεντάω και να παίρνω ντάνες τις κλωστές για να μην γίνω ρεζίλι στους συμπεθέρους. Και αυτά τώρα το άτιμα να μου βγάζουν γλώσσα και να μου λένε σε τι πόλη γύρισαν.
Τώρα εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο! Οι κλεψιές και η εγκληματικότητα στα ύψη. Τα αδέσποτα τα’ παμε! Έχουν δικτατορικό καθεστώς, και ορμάνε όπου βρουν! Από καλτσόν μέχρι γάμπες τροφαντές. Αυτά δεν είναι σκυλιά! Ο Ίσις στο δρόμο είναι!
Άσε την καθαριότητα που την κάνουν μες τη μέρα, οι οδοκαθαριστές και βρίζουν οι οδηγοί των λεωφορείων και των αυτοκινήτων.
Όσο για τις εθνικότητες που έχουμε, να μην το ανοίξω το μαγκούφη μου. Εμείς δεν είμαστε πόλη! Το’ χουμε ξαναπεί. Μια νέα ενωμένη Ευρώπη είμαστε, μέσα στην ενωμένη Ευρώπη. Μόνο που οι φυλές της δικής μας Ευρώπης, εδώ στη Δυτική Αττική, δέρνουν, κλέβουν, βρωμάνε, έχουν θρασύτητα και προκαλούν, και μας κοιτούν και με ερωτική διάθεση, εμάς τις χήρες.
Άσε τον ορυκτό πλούτο που έχουμε και δεν τον βγάζουμε στην επιφάνεια.
Προχθές είπαν ότι θα κόψουν το νερό για μια μέρα, που μαύρη ώρα που το έκαναν. Όσο δεν είχαμε, γέμισα τα μπιτόνια για να πλυθούν τα παιδιά από το σχολείο που θα ερχόντουσαν αλλά και για να’ χουμε να πιούμε βρε παιδί μου, μέχρι να μας το ξανασυνδέσουν.
Κατά την επανασύνδεση τι ήταν πάλι τούτο. Να τρέχει η φίλη μου η Λεφτεριά με το ποτήρι στο χέρι και να μου λέει με αθωότητα, αν το νέο νερό που μας αμόλησαν έχει ευεργετικές ιδιότητες και νέο χρώμα.
Εγώ της είπα με τόνο σιγουριάς, ότι νέο χρώμα, έχουν μόνο τα πεζοδρόμια! Και ότι το νερό είναι ένα! Γάργαρο και καθαρό! Και όχι το καφέ που είδα μες το ποτήρι της.
Στην αρχή επειδή είμαι καλοσυνάτη και απονήρευτη εγώ, πέρα από τις κατάρες και τα φάσκελα που ρίχνω, δόξασα το Δήμαρχο με τα έργα του. Λέω αντί να μας δίνει ο καψομαύρος πλέον νερό, μας έστειλε το καοτόνικ και το χέμο για να το πίνουμε μέσα από τις σωληνώσεις, για να σφίξουν τα κόκκαλα μας. Χώρια την οικονομία που θα κάνουμε να μην αγοράζουμε σοκολατούχο ρόφημα από το σουπερ μάρκετ.
Έβαλα μια γουλιά να πιω και τι να σας ειπώ. Ένας ίλιγγος με έπιασε. Τα Γεράνεια όρη τα έβλεπα εδώ κοντά στην Όξω Βρύση όπου διαμένω, να με χαιρετούν μαζί με τα δεντρά και το πύργο του ΟΤΕ! Ένας μετεωρισμός ξαφνικά! Μια σκοτοδίνη! Όμοια όταν έμαθα και για το θάνατο του αγαπημένου μου του Κώστα του Μητσοτάκη.
Τσε πουπου! Τι νερό είναι τούτο; ρωτάω τη φιλενάδα. Ανακατεμένο με χώμα είναι! να μου απαντά η Λεφτεριά.
Πήρα μια ανάσα και σκέφτη. Έχω που έχω όλα τα προβλήματα της υγείας μου, να βγάλω και καστανόχωμα στο συκώτι, πολύ δεν πάει;
Άσε που όταν το διερεύνησα, έμαθα πως μέσα στο σκατόνερο βρήκαν κάποιοι και ρινίσματα σιδήρου. Όσο γι’ αυτό καλά έκαναν και μας το μοίρασαν. Μας χρειάζεται! Γιατί αν πίνουμε το σίδερο του νερού που μας έριξαν α γλιτώκουμε και το σίδερο που παίρνω σε αμπούλες από το φαρμακείο για την αναιμία.
Καρκίνο μωρή θα βγάνεις! να μου λέει η Λεφτεριά που δεν καταλάβαινα ακόμα τι γίνηκε.
Τσε πουπου να ξαναλέω! Βρε αναποδιασμένοι, που να μη σώσετε! Βιονικές σιδηροκατασκευές μας θέλετε; Να μας πεθάνετε θέλετε όλους; Το τι βρισιές και ανάθεμα τρώει ο δήμαρχος και η Ευδάπ δεν το βάζει ο λογισμός σας. Με την Ούλεν περνούσαμε καλύτερα.
Αυτά που ακούστηκαν από δημοσιογράφους για το Παπαδήμο, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που ακούνε τούτοι εδώ, όλες αυτές τις μέρες.
Οι μόνοι που χάρηκαν το νερό από τη νέα σύνδεση ξέρετε ποιοι ήταν; Οι Πακιστανοί! Γιατί θυμήθηκαν το νερό της πατρίδας τους και δόξαζαν τον Αλλάχ που τα Μέγαρα τους θύμισαν τα πατρογονικά εδάφια τους. Τρομάρα να τους έρθει!
Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός