AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Στάχτη τσε μπούρμπερη να γίνει η κυβέρνηση με αυτά που συμφώνησαν με τους τρις κατάρατους τους Ευρωπαίους. Ευρωπαίοι σου λένε μετά. Καλέ αυτοί μας κάνουν αφαίμαξη κανονική και τσεκουρώνουν τις συντάξεις μας, σαν τα τσεκούρια που έβγαλαν οι κουκουλοφόροι στα επεισόδια του Συντάγματος. Και να πεις ότι τα παιδιά πάνε για ξυλοκόποι, να πεις… πάει στο διάολο, αλλά με τις φτώχειες που θα έχουμε το 2019, να μη σώσουνε να ξημερωθούνε.
Μπουρλότο να γίνουν, σαν το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού. Μωρή τι ήτανε και τούτο πάλι. Να πεις ότι ενόχλησε ο Παπαδήμος πολύ τη κοινή γνώμη και τον μισήσανε τόσο εύκολα για να του στείλουνε βόμβα βιβλίο, να πω, καλά να του κάνουν.
Σκεφτείτε όμως αυτούς που τους βλέπεις κάθε μέρα στη Βουλή και που τρώγονται σα τα κοκόρια και σου γυρίζουν τα άντερα. Χώρια τα τσιμπήματα λατρείας στο μάγουλο, που στέλνει ο Καραμανλής στο Βενιζέλο. Αυτούς τι πρέπει να τους ρίξουν; Την υδρογονοβόμβα του Κιμ του Γιουνγκ;
Ου τρομάρα να τους έρθει! Τώρα δε που ψηφίστηκε να φτιαχτεί και το τέμενος εκτός των Ανέλ και Χρυσής Αυγής, ζήτω που καήκαμε. Η πατρίδα μας θα γίνει Τουρκελλάδα.
Τέτοια περίμενα εγώ; Στη τηλεόραση μιλάνε όλοι για το survivor! Και η ελληνική tv παραδόθηκε και επίσημα στη Τουρκιά! Είναι γεγονός! Μη το συζητείτε.
Αν και στον Ελαιώνα ανεγείρουν τελικά και το τζαμί για τους Μεμέτηδες, βλέπω τα Μέγαρα πόλη των φυλών.
Μία οι Ρομά και οι Τσιγγάνοι, μία οι Αλβανοί, και οι Πακιστανοί, μία οι Τούρκοι στα πέριξ. Εμείς δεν είμαστε πια πόλη. Το «Ξενία» το ξενοδοχείο είμαστε. Εκεί με πήγε μήνα του μέλιτος ο σκατόψυχος ο συχωρεμένος ο Θάκης γι’ αυτό το ξέρω το ξενοδοχείο. Καθαρό ήτανε τότε και καλό το πρωινό.
Μιας και μιλάμε για καθαρές και σταράτες κουβέντες, η φίλη μου η Λεφτεριά πήγε για κάτι εξετάσεις στο Θριάσιο και έπηξε από τη βρωμιά και τη δυσωδία των μαύρων. Καλά! Αυτοί δεν πλένονται καθόλου; Μια βδομάδα έπλενε τα ρούχα της η γιουνέκα. Τάγκιασαν στη βρώμα σας λέω. Τα απορρυπαντικά είτε τα έβαλε είτε όχι, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Μαύρο και γκάγκανο, σαν τις μαύρες κακοτεχνίες των δρόμων. Αυτοκίνητα παθαίνουν ζημιές, τα τακούνια σε μας τις χήρες γδέρνονται στις λακκούβες, και παμε σα κουτσές και συγκαμένες στην εκκλησία, και σκυλιά να έχουν ορθοπεδικά προβλήματα.
Βρε καψο Δήμαρχε! Στρώσε λίγο τους δρόμους! Είτε άνθρωπος είσαι είτε ζώο, είτε αυτοκίνητο έχουμε κάνει χρυσούς, το τακούνι εξπρές, τα βουλκανιζατέρ και τους κτηνιάτρους.
Για τέτοια είμαστε τώρα! Μετά σου λένε οι τοπικοί πως θα αποζημιωθούνε οι ζημιές! Και η ψυχική οδύνη που τρέχουμε ολημερίς και ολονυχτίς για ανακατασκευή; Αυτή δεν θα πληρωθεί;
Η Λεφτεριά όταν της το πα να με χειροκροτάει και να μου λέει ότι εγώ έπρεπε να ήμουν δήμαρχος.
Εμένα μου καλάρεσε η σκέψη της μα πως θα’ μουν δημαρχέσσα; Εγώ δεν ξέρω Κινέζικα.
Σας το ξαναλέω! Αυτή η φιλία με τους Κινέζους εμένα με αγχώνει και δεν την βλέπω με καλό μάτι. Σκεφτείτε πως μας θέλει ο δήμαρχος. Θα τρώμε το ρύζι, που θα φέρει απ’ έξω και θα στουμπώνει το άντερο μας, θα τρώμε με ξυλάκια το φαγητό και τέρμα τα ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα και θα βράζουμε τα κοκκινιστά σε αποξηραμένες κολοκύθες.
Αυτή θα είναι η ζωή μας στο μέλλον! Επιστροφή στη φύση! Η ζωή του Αστραπόγιαννου ήταν καλύτερη από τη δική μας που πάνε να μας επιβάλλουν. Τσε να πεις ότι έχω και το Θάκη να παίξουμε και το βουκολικό στη χλόη στο Αλεποχώρι, μη φανταστείτε! Πίσω από κάτι πουρνάρια με έτρεχε και κόλλαγαν στα βυζά κάμπιες. Βιάστει να μου ψοφήκει και κείνος, και μου κοιμάται τώρα τσι πίσω στα μάρμαρα.
Αχ βρε Θάκη! Κι αν ζούσες θα ήσουν χρήσιμος στα Μέγαρα. Γιατί εσύ έχεις μακρινή συγγένεια και με τον πρώην δήμαρχο και με τον νυν. Και όλο και κάποια δουλειά θα σου αναθέτανε να βγάλεις εις πέρας, όταν αυτοί θα λείπανε. Αλλά που! Άτυχοι και οι τοπικοί! Άτυχες οι φιστικιές! Άτυχη και γω η κακομοίρα η Τσεβή η ολόσταγη! Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός