AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Που να’ ναι μαύρες οι μέρες τους, που πήγαν και ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Που όσες είναι οι τρίχες της κεφαλής μου, τόσα αγιάτρευτα πονέματα να βγάλουν. Πως θα ζήσουμε τώρα εμείς οι τίμιες χήρες που θα μας ρημάξουν τις συντάξεις;
Δηλαδή εμείς δεν θα χαρούμε τίποτε σε αυτή τη ζωή; Γιατί δούλευα τόσα χρόνια στη Πειραϊκή Πατραϊκή; Για να έρθει να μου τα φάει, αυτή η πρώτη φορά Αριστερά;
Που τον Αριστερό δρόμο να πάρουν μόνιμα που είναι και του διαόλου. Γιατί ο Δεξιός λένε ότι είναι του θεού!
Άμα κι αυτοί οι Δεξιοί, βαδίζουν στο μονοπάτι του θεού, εγώ είμαι η πάπισσα Ιωάννα!
Τώρα που είπα για Ιωάννα, το τι περπάτημα έριξα στον Αι Γιάννη το Μακρυνό, με τη φίλη μου τη Λεφτεριά δεν περιγράφεται. Θάψαμε σε όλο το δρόμο τα μισά Μέγαρα. Όσο να πεις, δεν περνιέται η διαδρομή χωρίς μπίρι μπίρι, σαν το μπίρι της Λαμπίρη.
Αυτό που προσευχήθηκα στο μοναστήρι είναι να συνετιστεί ο μεγάλος του γιου. Τις προάλλες με το πολυνομοσχέδιο έριχνε μολότοφ στο Σύνταγμα και τον μπουζουριάσανε. Ευτυχώς που ο γιος του κουμπάρου είναι αστυνομικός και βγήκε με αναστολή.
Ατίθαση η σημερινή νεολαία. Όλο ζωγραφίζουν στους τοίχους, και παίζουν με κείνα τα μαγκούφια τα κινητά, και θα κουτιαθούν στο τέλος ολότελα.
Τι εποχή είναι αυτή που ζούμε; Και δεν παίρνουν καθόλου και από ορμήνιες. Όλο νεύρο και φασαρία είναι.
Παραλίγο να με πάνε και μένα στη φυλακή μαζί με τον εγγονό. Για συνέργεια είπαν οι χωροφύλακες, στα επεισόδια του Συντάγματος. Ποια; Εμένα! Τη χήρα Θάκη! Που το όνομα μου είναι ένα!
Μαζεύτηκε η παρέα του εγγονού τις προάλλες στο σπίτι, όλο μαλλιάδες και γεμάτοι ζωγραφιές στα χέρια και στα πόδια- μη νομίζετε ότι ήταν τίποτα σογιασμένοι, και με παρακάλεσαν τα βρωμόπαιδα, να βάζω οινόπνευμα μέσα στα γυάλινα μπουκάλια της κόκα κόλα και της μπύρας.
Τι θα τα κάνετε τόσα μπουκάλια παλικάρια; Εκείνα μου είπαν ότι θα τα δώσουν σε φτωχές οικογένειες για να τρίβονται με το οινόπνευμα στη κοιλιά και στη πλάτη όταν αρρωστήσουν.
Εγώ τα πίστεψα στην αρχή και τους βοήθησα με χαρά τα μανούλια μου. Σάμε 20 μπουκάλια τους έφτιαξα. Που να’ ξερα η Κακομοίρα, ότι προορίζονταν για τα κεφάλια των κυβερνητικών.
Εγώ δεν έχω εγγονό. Την Αλ Κάιντα έχω εδώ στην Όξω Βρύση. Και του γιου που του τα λέω, στο βρόντο πάνε οι κουβέντες. Ωραίος πατέρας βγήκε.
Μωρή, το Δήμαρχο τον είδατε σε φωτογραφίες στο Πεκίνο; Εγώ συγκινήθηκα όταν τον είδα. Άμα βλέπεις Έλληνες έξω από την Ελλάδα και τους βλέπεις να προωθούν τα Μεγαρίτικα προϊόντα νοιώθεις όμορφα.
Αλλά δεν τους πρόλαβα να τους δώσω να κρατούν από ένα σακί φιστίκια και λίγο λάδι περσινό. Βιάστηκαν να μου φύγουν, μη χάσουν το δείπνο του αυτοκράτορα.
Οι Κινέζοι όμως τι θα μας φέρουν όταν επιστρέψουν οι τοπικοί; Μάλλον ρύζι θα μας φέρουν, να λέω σε καφέ μου, με τη γειτόνισσα τη Λεφτεριά.
Θα πήξουμε στο ρύζι! Μάλλον μας προετοιμάζουν για τη φτώχεια που θα έρθει με τα μέτρα που ψήφισε ο αχρόνιαστος ο Σύριζα.
Αχ θε μου! Βάλε το χέρι σου για να γλιτώκουμε! Από τη φτώχεια που έχω, για να καταλάβετε και για να μπορώ να ταΐσω τόσα στόματα, χαλάρωσαν τα βρακιά μου και τα κομποδένω με παραμάνα, για να στέκονται μέσα από τη φούστα. Και μια φορά η παραμάνα του βρακιού δέθηκε με τη φόδρα της φούστας και παραλίγο να γίνω ρεζίλι στην εκκλησία όταν πήγα στη τουαλέτα. Αλλού βρακί, αλλού η φούστα.
Τούνα περίμενα εγώ για τα γεράματα μου; Να μην έχω δεύτερο εσώρουχο να αλλάξω;
Ειδικά τώρα με τα κινέζικα προϊόντα που θα έρθουν στα Μέγαρα, και με την ακράτεια που έχω, θα πρέπει να αλλάζω συνέχεια. Ευτυχώς που το ρύζι θα μας σώσει. Αλλά φοβάμαι μη στουμπώσω και πάθω και κανένα ειλεό. Και μετά, τι να μου κάνουν τα φύλλα Αιγύπτου από το φαρμακείο; Αχ βρε Θάκη… Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός