AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Ανοιχτόκαρδος ο ιατρός που πήγα να τον επισκεφτώ η Μαυροτσεβή. Λίγο πίεση με βρήκε, λίγο τα σωληνάκια της καρδιάς είναι βουλωμένα, λίγο το ζάχαρο που έχω, λίγο τις μάσκες που κάνω το χειμώνα για το αναπνευστικό, λίγο ο έρπις που με τρώει στη κοιλιά, λίγο η παραμορφωτική αρθρίτιδα, κατά τ’ άλλα όμως είμαι μια χαρά.
Τι τα θέλετε τι τα γυρεύεται. Όταν τρέχεις στους γιατρούς όλο και κάτι θα σου βρουν αυτοί, για να μην μείνεις παραπονεμένος.
Να λέω τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη φίλη μου τη Λεφτεριά, και κείνη να αρχίζει να βάζει τα κλάματα. Όχι τόσο πολύ που θα με χάσει αλλά γιατί ακρίβυναν οι ανθοδέσμες λέει και δεν προλαβαίνει τις κηδείες. Εγώ να τη μουντζώνω Μεγαρίτικα όπως ξέρω, και να πίνουμε το καφέ μας γελώντας.
Η κόρη έπιασε δουλειά στη Δημαρχία και τα παιδιά τα τρέχω εγώ στο σχολείο. Ζούγκλα έχουν γίνει τα Λύκεια. Και τα παιδιά όλο τριχοφυΐες έχουνε. Ποιος ξέρει τι ορμόνες τρώνε και αυτά κάθε μέρα για να είναι έτσι.
Το λυπηρό με δαύτα είναι ότι ο Τσίπρας ανήγγειλε ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές. Τώρα είναι που θα δούμε αιώνιους φοιτητές.
Μα όλα βρε παιδί μου τα διάλυσε αυτή η κυβέρνηση. Τίποτα δε έχουν αφήσει όρθιο σε αυτή τη χώρα. Και όλα πουλημένα στους Γερμανούς και στους Τούρκους.
Οι λογαριασμοί των τηλεφώνων πάνε κατευθείαν Βερολίνο και ας λένε ότι ο ΟΤΕΣ είναι ελληνικός. Στα κανάλια να κάνουν γιουρούσια οι Τούρκοι καναλάρχες. Και να σου τα Τούρκικα έργα, και να σου το survivor με αυτόν το Σπαλιάρα που θα με κολάσει στο τέλος μαζί με αυτόν τον Αγγελόπουλο, βλέποντας αυτούς του καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, από τους δέκτες.
Τι να δει κανείς και στη τηλεόραση. Δεν έχει και τίποτα να δούμε. Όλο επαναλήψεις, τούρκικα και γυμνά. Ευτυχώς που έχουμε και το Μένιο από το κανάλι του Ε, για να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στο κόσμο.
Γιατί τι έμεινε σε αυτή τη ζωή ως απόλαυση; Το χαζοκούτι έμεινε και η εγκυμοσύνη της Κοσιώνη από το Μπακογιάννη.
Θαύμασα πολύ το Γκλέτσο με την απεργία πείνας που έκανε. Αυτός είναι άντρας με πυγμή και ας ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές.
Όχι σαν τους δικούς μας εδώ, που κάνουν ταξίδια με τα λεφτά των συντάξεων μας. Είπαμε να δείξουμε τη Μεγαρίτικη γη στα πέρατα του κόσμου, αλλά δήμαρχε τον επόμενο μήνα πρέπει να κάνω εξετάσεις ουρολογικές και κοπράνων και θα χρειαστώ χρήματα. Ποιος θα μου τα δώσει; Ο Θάκης τσι πίσω;
Άντε σε παρακαλώ δεν θέλω να σου θυμώσω, γιατί έβαλες τη κόρη στη δουλειά, αλλά και γιατί μου έβαψες δωρεάν το πεζοδρόμιο. Με το βάψιμο παιδιά μου, δεν φαίνεται καθόλου η βρωμιά.
Γιατί μέσα σε όλα του κουτά που γίνονται σε αυτή τη πόλη, για τα μάτια του κόσμου, να που γίνεται και κάτι τις προκοπής.
Το θέμα είναι ότι ξεγλιστρούν οι τοπικοί διαρκώς από τις γκάφες τους. Αλλά που θα πάει. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… τρεις και το Ανάθεμα μου να’ χουν Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός